reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja też obiadek podszykowany :-) Będzie wczorajsza pomidoróweczka tzn. przerobiona z rosołku a na drugie udka z kurczaka, ziemniaczki i sałatka grecka. Mniam już bym wszystko pochłonęła, ale M wraca dopiero po 18.

U mnie hemoglobina 12,1 - nie biorę dodatkowego żelaza ani nawet tych zbilansowanych witamin. Przyjmuję tylko magnez i kwas foliowy.

reklama
AsiaKC Tyle kwasu foliowego, bo anemia mi wyszła z morfologii.

Wow :szok: moze chodziło 3tabletki zelaza a nie kwasu foliowego i gin omyłkowo ci przepisał :rofl2: bo anemia to głównie niedobór żelaza!! ale tez na każdym opakowaniu kw foliowego jest napisane 1 tabletka dziennie i żeby nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia!! Bo starsznie to dziewne bo wszytkie osoby które znam i mają anemię biorą spore ilości Fe a nie kw foliowego.

z tego co widze to ja mam z was wszystkich najniższą hemoglobinę , ale zastanawiam sie dlaczego????? wszystko jem co powinnam i w ogóle :-(

a ten twardniejący brzuszek to ja sądzę że to mały tak sie do przodu pleckami wypycha i wtedy chwile takie twarde co ?

Wow :szok: moze chodziło 3tabletki zelaza a nie kwasu foliowego i gin omyłkowo ci przepisał :rofl2: bo anemia to głównie niedobór żelaza!! ale tez na każdym opakowaniu kw foliowego jest napisane 1 tabletka dziennie i żeby nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia!! Bo starsznie to dziewne bo wszytkie osoby które znam i mają anemię biorą spore ilości Fe a nie kw foliowego.
Kwas foliowy wspomaga procesy krwiotwórcze, więc to ma sens jak najbardziej.

Wróciłam z zakupów. Chciałąm kupić dzidzi taki większy kocyk, taki gruby, ale były tylko albo różowe albo niebieskie. No i radziłam się sprzedawczyni który kupić, i ina powiedziałą że lepiej neutralny, czyli taki niebiesko zółty z Kubusiem puchatkiem, bo jej koleżanka jak rodziła, to do statniego usg miałą być dziewczynka, jeszcze 2 godziny przed porodem miała robione i urodził się chłopczyk:)
No ale w końcu żadnego nie kupiłam, tzn. kupiłam ale cienki polarowy, ale ten gruby to i tak musze kupić

Kwas foliowy wspomaga procesy krwiotwórcze, więc to ma sens jak najbardziej.

Rozumiem ze wspomaga bo anemia to tez niedobór kw foliwego ale myślisz ze 3 tabletki to ok skoro na każdym opakowniu kwasu foliwoego nie zaleca się "przedawkowania" tego leku?? Czyli branie 1 tabletke dziennie;-) Nie jestem lekarzem ani farmaceutą tylko chemikiem i nie bede się spierać z fachowcami ale dla mnie to zastanwiające:sorry:

Agniesia mnie znów sie wydaje ze te kolorki ktore sa na dole sa odpowiednie, jak najedziesz myszka na kolor to w lewym dolnym rogu pojawia sie numerek. Ale nie jestem pewna do konca...
Gaba ja tez wcinam dziennie kilo mandarynek a bedzie dziewczynka:) nie ma reguły na te wszystkie przesady ;-)
U mnie dzis gołąbki przepychotka:-)

wydaje mi sie, ze Dronka ma racje..pierwszy raz slysze zeby az tyle kwasu foliowego brac..moze jest on polaczony z żelazem w jednym secyfiku w jakis malych ilosciach..? zreszta ja lykam zelazo i zelazo jest tez w gruncie rzeczy raz dziennie (lub nawet co dwa dni)..kto wie, rozne rzeczy w sumie sa na rynku farmaceutycznym:)

reklama
Do góry