reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
a mojej nie smakowalo:-(...ale za to mi bardzo:-D,na apetyty to chetnie z corcia bym ie zamienila,bo odkad diete wdrazam w zycie to ciagle glodna chodze:sorry:
Kropcia lubi caly groszek zielony,z zupy to zawsze tylko jego wybiera,wiec moze podam nie miksujac,to cos zje?:-p

próbuj anet, może w wersji nie zmiksowanej jej podejdzie :-)
ja za to muszę podziękować za pastę z makreli bo Marcel wtrąbił dwie kromki chlebka z tą własnie pastą :-D

aa i andariel jajecznica 5p = pychota :-)
zjedliśmy z młodym ze smakiem :yes:

Ostatnia edycja:
mi tez makrela smakowala,Karola to tylko zlizywala z chleba:sorry:
a ta jajecznice to gdzie szukac,na tym watku,czy na kulinarnym?
Ja wsumie nie moge ale moze niejadek sie skusi;-)
Dzis ja troszke pochwale,zjadla jednego paluszka rybnego z ziemniaczkami....to juz jak na nia to sukces....a potem tesciowa przyniosla szarlotke,to tez wciagnela kawalek,niby to sldkie,ale moze zoladek sie rozepcha:-D

U nas ten pycha przepis z makaronem w groszku chyba podpasił, malusio zjadła bo wczesniej podobno łandie pojadła w żłobku to co jej dałam. Ale jutro bedzie miała to na obiadek, ważne ze z obrzydzeniem tego nie potraktowała to spoczko.
Makrele musze spróbowac.
Moja tez tortellini bardzo lubi z jogurtem, pewnie dlatego ze smakuje podobnie do makaronu - no jeszcze ma nadzienie.

anet - pierwszy post na poprzedniej stronie - jajeczniczka; dobrze jest ją podać z chlebem zwykłym, pszennym;
maggie bardzo się cieszę, że smakowało Marcelowi:tak:

malbertka, fajnie że wam groszkowy podpasił :-)
słuchajcie a jak robicie szpinak dzieciom? czy robicie? bo ja na podobnej zasadzie robię co ten groszek ale może Wy macie jakieś insze pomysła?

Dziewczynki,a ja tak troche z innej beczki,bo wile z nas pichci w domku,jest na róznych dietach itd. Czy pamietacie o tym,ze na oliwie z oliwek z pierwsego tłoczenia nie wolno smażyć. Pod wpływem wysokiej temperatury oliwa z pierwszego tłoczenia zmienia się z mega wartościowego tłuszczu w mega groxny dla zdrowia tłuszz trans! Oliwą ,którą mozna bezpiecznie podgrzewać do wysokich tempertur jest oliwa z DRUGIEGO TŁOCZENIA-jak nie można dostać to lepiej wtedy oliwę zastąpić odpowiednim olejem.
pewnie piszę tu o oczywistosciach dla wielu z was,ale co tam..warto sobie wzajemnie przypominać i te oczywistości:),prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
Tak warto pamiętać o tej oliwie, choć chyba jakos bardzo króciutko to smażyć mozna, bo np. we Włoszech podsmażają czosnek i późneij wrzucają na patelnie makaraon. Ale tak chwilunie dosłownie- i mówili mi ze to jest dozwolone...

ja szpinak dawałam jedynie do nalesników jako nadzienie ale tak średnio jej smakował niestety.

A dzis podprazyłam słonecznik(łuskany-np. z biedronki) i Alka wcina.

Nie raz jej na chlebek z masełkiem daje ale to tylko go wybiera a chlebka nie je...cos nie umiem jej przekonac zeby sie za chleb wzieła, w ogole jej na sniadanko nie podchodzi - ani z serkiem, ani z pomidorkiem, ani z szyneczka - nic, nic;(

Do góry