reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Ja dziś wprawdzie pierwszy raz podałam Adriankowi marchewkę i niewiele zjadł, boję się że nie da rady zjeśc całego słoiczka w ciągu trzech dni tak jak jest tam napisane :sorry:

Karincia na początku podaje się dziecku po 1 łyżecce i obserwuje
Cały słoiczek może i zje za tydzień :-) o ile zje

Ja dziś jabłuszko zjadłam do końca, bo 48 h minęło od otworzenia, a że dobre to po co wyrzucać :-). Mama też czasami może skorzystać :-)

Jabłuszko z Gerbera i Bobovity są chyba tak samo słodkie-jak dla mnie.

A jakie dokładnie miałaś, bo ja kupiłam złociste jabłko i słodkie to to nie było :sorry:

reklama
Bobovita "złociste jabłka" hipp i gerber "pierwsze jabłko" mają bardzo podobny do siebie smak.
Na każde z nich moja Martyna reaguje podobnie. Na początku się krzywi, pluje, ale po paru łyżeczkach coraz chętniej otwiera buzie.

J
Jedyne co mnie wkurzało to że wkładał sobie równiez rączki do buźki więc śliniak, tetra i śpioszki brudne ;-)
U nas było to samo:-D Po kilku dniach kupiłam śliniaczek z ceratkę pod spodem i z długimi rękawkami. Teraz sie nie martwię, że wkłada rączki do buzi:-) Ciuszki i pieluszki mamy czyściutkie. Bardzo fajna sprawa te śliniaczki.
Śliniak frotte z rękawami ŻYRAFA (S-F3) - Bobas (841492634) - Aukcje internetowe Allegro - dokładnie taki jak mój :-)

Moja jak na razie je ładnie... Raczki trzyma z daleka od jedzenia :-)
Je ładnie nie pluje tylko się biedna krzywi jak na cytrynę. No nic spróbuje jeszcze, ale trzeci dzień się dziś już krzywiła :(.

Hubert wcina wszystko co mu dam:-D Zjada już ok pół słoiczka i czasami mu mało, ale póki co więcej mu nie daję na raz. Chętnie je i jabłuszko i marchewkę. Jadł już marchewkę z jabłkiem, marchewkę z ziemniaczkiem i jutro będzie dynia z ziemniaczkiem. Ładnie otwiera buziunię i zbiera z łyżeczki. Mimo, że jedzonko pyszne i mu smakuje, to jednak rączki biorą górę nad wszystkim.

Deli, spróbuj może innej firmy. Mój nie chce jeść Bobovity. Hippa i Gerbera je bez problemu. Może u Was też firma nie podpasowała małej?

reklama
No spróbuje, bo ciocia tez mi mówiła bym spróbowała inne jabłko
Oliwia alergiczna i musi uważać nie mogę Iwonko zmieniać za szybko, bo potem nie będe wiedziała na co alergia ehhhhh

Do góry