reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Zaczynałam od 60,80 kg i dwa tygodnie temu ważyłam 64,75 kg , teraz na wizyte ide 04/09 więc sie okaze, ale myslę że max przybylo mi 1-1,5 kg.
W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg a po sześciu tygodniach karmienia piersią, diety lekkostrawnej i litrach wypijanej wody spadło mi tyle że miesciłam sie w ciuchy sprzed ciąży o których właściwie już zapomniałam :-) Głowa do góry, zaczniecie sie martwić po 2-3 miesiącach po porodzie jak faktycznie utkniecie w miejscu , chociaż myslę że nie będzie tak źle :-)

reklama
Ja zaczynałam od 52kg przy wzroście 160 wczoraj na wadze było już 61kg Czyli w 26 tyg 9kg+

Oj to ja podobnie jak Dombar zaczelam od 67 potem schudlam do 65 a teraz mamy 73 przy wzroscie 172 , ale tez przychylam sie do tego ze piociazy mozna szybko schudnac ja jak maly mial 3m-ce to wazylam mniej niz przed ciaza a w aclej poprzedniej to takie wachniecia 13-14kg najwiecej mi wpadlo w 8m-cu ciazy chyba ze trzy kiloski.... ale to mi sie wydaje ze teraz musze sie zdecydowanie wiecej ruszac niz w pierwszej ciazy i teraz mniej mam czasu na smazenie nalesnikow o 4 rano co mi sie zdazalo wczesniej hihihihihi:tak:;-):-D:-D:-D

No tak,tego watku najbardziej się bałam, nie oszczędziłaś mnie Anetko:(
Ja przybrałam jakieś 17 kg.,szok,zaczęłam od 55kg przy wzroscie 160cm i mam nadzieję,ze nie przkroczę 20kg, ale teraz juz mi maluch nie pozwala jeść dużo,bo zaraz minie cofa,nawet jak czuję lekkie ssanie,to w zołądku jest ciasno i teraz owoce i sałatki.
Nie mierzę się, bo będę się martwić zrzucaniem po porodzie,moze przed samym końcem się zmierzę,a później do roboty:-), choć mój M mówi,ze nie widać po mnie,ze jestem w ciaży dopiero jak wypnę brzuch,a tak to wygladam jak bym przytyła, nie wiem na ile to pociszajace:-)

witajcie:) dzis zaczynam szczesliwie 30tc, dawno sie nie odzwyalam ale czytuje codziennie.

zaczynalam od 60kg teraz mam okolo 71 czyli 11 do przodu, mam nadzieje, że zmieszcze się w 15:)

poszło głównie w brzuch i cycki ale niestety tyłek też swoje przybrał. bedziemy sie tym martwić po porodzie:)

Witam wszystkich.
Ja już mam na koncie 22 kilo:-D ( 29 tydzień ciąży)
Ważyłam 48 a teraz już 70. Na szczęście trochę zwolniłam z tym tyciem bo już na prawdę ciężko się robiło.

reklama
u mniejest podobnie jak u Antili. zaczynalam od 52 przy wzroscie 158 teraz mam rowne 60 czyli 8 kg na plusie w 31 tyg. a odwod w pasie , mierzac na wysokosci pempka to 91cm

Do góry