reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

AGA jeśli mam być szczera to w pierwszej ciąży na brzuszku jadłam nie widziałam stup baaa mało tego jak szłam to było widać brzuszek....brzuszek...brzuszek...piersi a potem całą mnie hihihi
nie a tak serio to miałam ogromny brzuszek wyglądający jak bym nosiła bliźniaki i dużo przytyłam bo ponad 30 kg :p
a mała jak sie urodziła ważyła zaledwie 3,85 i długa była na 55 cm
teraz też będe miała wielki brzuszek ale nie przytyje tak dużo ( mam nadzieje)

reklama
a to mój brzuchol (13 tydzień, 6 dzień ciąży) a waga to około 2-3 kg na plusie od początku ciąży (bo nie wiem dokładnie ile ważyłam bo to u mnie różnie było i waga się wahała zawsze jakieś 2 kg na plus i minus)

Załączniki

• 13t6d.jpg
    13t6d.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 110
sergi ja nie miałam piłeczki w pierwszej ciąży, mały tak śmiesznie był ułożony po skosie że brzuchol miałam rozlazły bardziej na boki niż na przód;p no ale pewnie na to też miał wpływ przyrost wagi duży, mam nadzieję że teraz będę miała ładny brzusio:), tamten był fajny ale hihi trochę dziwny

Dagne, Mari przepiękne brzusiaki :-) Cud miód i orzeszki :-)

Nie wiem, jak Wy, ale ja już nie mogę się doczekać aż mi "piłeczka" z przodu wyrośnie ;-)

dzięki :)
oj piłeczka już wkrótce tak coś czuję
jak się najem to wyglądam jakbym miała tam nie piłeczkę a arbuza :D tak mi brzuch wysadza ale to też tłuszczyku trochę jest... chciałabym mieć taką fajną piłeczkę w ciąży jak to niektóre mamusie mają, a nie taki wielki rozlazły brzuch i cała rozlazła wszerz, choć apetyt dopisuje więc pewnie się nadprogramowych kg sporo nazbiera

mari ten wielki rozlazły brzuch nie bierze się tylko z jedzenia... u mnie to było uwarunkowane bardziej położeniem małego był wyciągniety wzdłóż po skosie brzucha a nie skulony jak większość dzieci, a dodatkowo budowa ciała, z tego co widzę ty jesteś szczuplutka to powinnaś miec śliczny brzuszek.

mari ten wielki rozlazły brzuch nie bierze się tylko z jedzenia... u mnie to było uwarunkowane bardziej położeniem małego był wyciągniety wzdłóż po skosie brzucha a nie skulony jak większość dzieci, a dodatkowo budowa ciała, z tego co widzę ty jesteś szczuplutka to powinnaś miec śliczny brzuszek.
no to w dużej mierze kwestia położenia, ale mam koleżankę w ciąży (rodzi za miesiąc) która cały czas przed ciążą była na diecie- jadła same jogurty, owoce, warzywa...chleba, bułek, mięsa nie...słodyczy też unikała...a jak zaszła w ciążę to jadła za 2 albo za 3! i nagle pozwalała sobie na wszystko co spowodowała że tyła w ekspresowym tempie... będąc na początku 4 miesiąca czyli podobnie do nas tu, miała już dużo kg na plusie, nawet jej gin mówił, zeby sie trochę pilnowała z jedzeniem...i jej z normalnej budowy zrobiły się nagle duże biodra, brzuch, nogi...a żadne ciuchy nie wchodziła i na prawdę poszło jej w szerz a prawdziwy ciążowy brzuch dopiero potem wyskoczył więc jest teraz szeroka a brzuch ma fajny arbuzowaty :) także u niej w tą szerokość to głównie tłuszczyk chyba poszedł i tego się boję u siebie, ale może nie będzie tak źle...
a taka szczupła znowu to nie jestem, kiedyś byłam ale od jakiegoś roku siedzący tryb życia dał się we znaki i trochę też się odłożyło tu i ówdzie :) tylko może na tym zdjęciu tego nie widać za specjalnie ;-) ale dzięki za miłe słowa :*:*:*

reklama
Do góry