reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
a ja zdołowana, od 3 dni zaobserwowałam pocenie się główki u Otylki- nie tyle przy karmieniu, co w nocy w czasie spania, zawsze jak się budzi to prześcieradło w miejscu główki jest mokre, i zaczęłam się martwić bo pocenie główki to jeden z objawów krzywicy, do tego muszę się przyznać, że nie zawsze pamietałam o witaminie D3, ehhhh poobserwuję mała do weekendu, może jest jej po prostu za ciepło, a jak nie to wio do pediatry. Moze ma niedobory Witam.D3 bo w sumie karmię ją piersia już sporadycznie, obowiązkowo tylko wieczorem i w nocy, a w dzien to już rzadkość, i w sumie dopóki karmiłam to było wszystko ok.

Ell na zapas się nie dołuj - może jest inna przyczyna, mój to się poci ale jak szaleje...i czasem jak je. Nie jestem pewna ale chyba karmienie piersią nie ma wpływu na D3 - może to bardziej pogoda i mniej spacerków...w końcu nasz klimat jest straszny, u nas lekarz zapobiegawczo każe dawać 3 kropelki - mówi że 1500 j. to jest normalna dawka zapobiegawcza i nie powinno się przy niej przedawkować

Ell,

pocenie sie główki to niekoniecznie musi byc krzywica.
Nam pediatra nie kazała suplementować D3 bo Zosia miała zaparcia. Poza tym w mleku też jest ta witamina.
Ale oczywiście jesli czujesz że to nie jest zwykle przegrzanie, rzeczywiście, wio do pediatry...

Życzę zdrówka,
Kasia

Ell jeśli masz wątpliowści zrób małej takie badanie z krwi - poziom fosfotazy alkalicznej - jesli jest za wysoki to moze być poczatek krzywicey. Jesli jest wporządku to nie masz się co martwic. Moze wtedy masz po prsru za ciepłow pokoju. Moje dziecię o wiele lepiej śpi odkąd przykręciłam kaloryfer na trójke

dziewczyny a obiawem krzywicy może byc pocenie główki, a wogóle co to jest krzywića? mojemu czesto poci się głowka ale nigdy bym nie pomyślała że coś mu jest!

ufff przekręcilismy kaloryfer, i zero potu a co więcej mała tylko raz obudziła się w nocy:-) , cholerka jak budziła się ostatnio tak często dlatego, że było jej za ciepło, to ze mnie durnota normalnie:baffled: zobaczymy jakie będą kolejne nocki w takiej temperaturze.

fusik ja tez nie pomyslalam ze pocenie się główki u maluszka moze byc objawem krzywicy, po prostu zauwazyłam ze jakies 3 dni pod rzad, była plama potu pod główką, wczesniej tego nie było, wiec wpisałam na google, pocenie się główki i wszystko wyskoczyło, a ja juz nasrane w gaciach miałam po przeczytaniu:) do tego m.in. towarzyszyło nam tez to, ze mała jeszcze bezzębna, a właśnie przy krzywicy jest późniejsze wyrzynanie ząbków. Poobserwujemy jeszcze Otylkę do weekendu i jak cos to do pediatry.

dziewczyny Ratunku!!!!
Noemi ma cala obszczypana dupcie!!!!Smaruje sudokremem ale ma chyba jak na sudocrem troche za mocno...ChYba w nocy zrobila kupke i tak z nia spala do rana bo wieczorem jeszcze bylo oki a rano normalnie masakra...Jak ja wycuieram w teym miejscu to strasznie placze...:-:)-:)-(
Co mam robic jak sudocrem nie pomoze?znacie jakies sposoby?

Patrycja24berlin ostatnio moja szwagierka przywiozła mi z Niemiec (mieszka w Hagen) bardzo fajną maść nazywa się WELEDA Baby&Kind Calendula Pflegecreme,Używam jej i Kubuś zawsze ma super pupcie ostatnio też mu trochę opszczypało po kupce rzadkiej wystarczyło posmarować jeden raz i wróciło do normy .Możesz spróbować :-)

reklama
Do góry