Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Witaminka to że pojawia sie kreska to raczej nie ma reguły że będzie chłopiec, ja za to słyszałam podobną wersję z pępkiem tzn. na dziewczynkę zostaje w środku czyli wklęsły, a na chłopca "wychodzi" na zewnątrz.
Kotek07, dziękuję :-)
A co do pępka to też jakiś mit, moja kuzynka około ósmego miesiąca "dostała" pępka na wierzchu, i urodziła dziewczynkę ;-).
A tak nie na temat troszkę - bardzo podobają mi się ciążowe brzuszki z wystającymi pępkami :-)
Witaminka to tylko przesądy z pępkiem i kresą ciemną
oto definicja kresy ciemnej
Linea negra Ciemnobrązowa linia biegnąca przez środek brzucha, aż do linii spojenia łonowego może drażnić, ale raczej nie ma powodu do niepokoju. Za to zjawisko również odpowiedzialne są hormony ciążowe – te same, które wywołały ściemnienie miejsc wokół brodawek piersiowych. Niewidoczna do tej pory linia, która towarzyszyła Ci stale (której medyczna nazwa to linea alba), teraz systematycznie ciemnieje. Na pocieszenie pozostaje wiadomość, że linea negra (ciemna kreska) znika niedługo po porodzie. Przebarwienie to dotyka przede wszystkim kobiety o ciemnej karnacji.