reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Ironia, mi do Ciebie to syn pasuje:) A Zebrra- nawet nie wiedziałam, ze masz podejrzenie dziewczynki a właśnie córkę u Ciebie widzę. Ale wiecie- nie ufajcie mojej intuicji... myślałam, że u mnie będzie dziewczynka:)

Dziewczyny, właśnie wróciłam:)
Maluch rośnie jak szalony- ma już 10 cm i termin porodu znów się przyspieszył ostatnio był 01.06- w dzień dziecka, dziś usg pokazało dzień matki 26.05:) Ale bym miała prezent! Najcudowniejszy! Mamy filmik- 5 minut z życia naszego Malucha!!:)
Wg lekarza wszystko ok, dzidzia b. aktywna, szyjka ładnie trzyma.
No i informacja jeszcze do potwierdzenia na następnej wizycie, ale raczej mamy SYNKA:)))) Trochę się zdziwiliśmy, bo coś przeczuwaliśmy dziewuszkę a tu taka niespodzianka- Synuś:) Teraz tylko nie wiemy czy Mieszko czy jednak Antoś:)

Gratuluję!!!:-):-D:-p
Ciekawe co u mnie bedzie, jutro usg na dziadowym sprzęcie ale moze moze coś ujrze, a za tydzień genetyczne, chyba ledwo zmieszczę się w ramach bo mozna je wykonac do 13 t i 6 d
siedzę jak na szpilkach ...
mój mąż po cichu pragnie synka :tak:

Nadzieja - tak jak już zebra wyjaśniła, pisałam o usg, nie o wizycie;-); na wizyty oczywiście co miesiąc, a pod koniec ciąży częściej; i zawsze jest badanie przez powłoki brzuszne, lekarka wyczuwa główkę, słuchamy tętna itp.
Mam pokusę by pójść jeszcze przed świętami na usg, ale z drugiej strony nie chcę tylko z wlasnej ciekawości tak w sumie bez potrzeby podglądac maluszka; zarówno ginka prowdząca jak i lekarz robiacy usg są zgodnego zdania, że że maluchy tego nie lubią, więc sobie odpuszczę:)

a ja idę dziś do państwowego lekarza i pewnie da mi skierowanie na USG-(które robi mój prywatny,ale go nie ma teraz),jak okaże się,że robi ktoś inny,to w piątek od razu tam polecę,a w poniedziałek i tak idę do prywatnego...:-D

reklama
Aestima- gratuluje synka!!!

Ja chcę mieć niespodziankę:)

Czy już na USG genetycznym trzeba poinformować lekarza aby nic nie mówił co się kryje między nóżkami czy sam zapyta czy chcemy wiedzieć???

Do góry