reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Aestima, Zebrra, Zołza - świetne wieści

Aestima - gratuluję synka :-) Ciekawe czy i u mnie się potwierdzi, bo w sumie u mnie to "podglądanie" było baaaardzo szybkie :-)

reklama
Aestima super, że wsio ok:) też bym już chciała wiedzieć co tam bryka, ale o ile nie będzie konieczności, kolejne dokładne usg dopiero połówkowe:)

Czyli na comiesieczne USG nie chodzisz? Mi lekarz powiedział, ze przez pirwsze nie pamietam 7 m-cy kobieta ciezarna musi widzieć lekarza co miesiąc i tu moje pytanie, bo moje wypadałoby już za tydzień, ale niestety w szpitalu strasznie grzebia się z moim ubezpieczeniem i jestem prawie pewna, ze nie dostanę karty ubezpieczeniowej do następnego pn. Myślicie, ze będzie ok poczekać te max. 2 tygodnie na karte czy powinnam iść do prywatnego? Nie chce przegapic genetycznego i dokładnie nie pamietam do ktorego tyg go się robi.
Ale mam nerwa na ta biurokracjie!!'

Aestima-super ze juz wiesz:) ja sie pewnie dowiem na usg polowkowym na poczatku stycznia ( ale to brzmi nie...polowa ciazy, a dopiero test robilam:)

Ja-zolza...śliczny bąbel...gratulacje
Aestima...super wieści...i gratuluje synusia...myslę że w Twoim wypadku się już nic nie zmieni, jak zobaczył pędzelak to zobaczył...a Antoś bardzo mi się podoba...
Jeśli chodzi o tą płeć dziewczyny...rozmawiałam przedwczoraj z koleżanka która jest lekarzem radiologiem, pytała czy już wiemy co nam się urodzi, ja jej że tak ale nie chcemy narazie mówić dopóki się nie potwierdzi. Więc ona mi mówi że na tym etapie ciąży lekarze raczej się nie mylą i przy takim sprzęcie raczej przewidywania się sprawdzają...ponoć oni to widzą po ułożeniu dziecka już w 9 tyg...jeśli zarodek układa się poziomo to dziewczynka a jak pionowo to chłopczyk...ja się na tym nie znam ale ona twierdzi że tak jest

Dzięki:) A podejrzenie dziewczynki jest u Dagamit i Misialiny chyba:)
i u mnie :)

Aestima, gratulacje, super wieści!

Nadzieja, Andariel pisze o kolejnym USG, a nie kolejnej wizycie u gina... Generalnie wizyty co miesiąc, a pod koniec ciąży co 2-3 tygodnie, a jeśli chodzi o usg (mówię o niezagrożonej ciąży i państwowym usg) wykonuje się 3: pierwsze między 11 a 14 tygodniem, drugie między 20 a 23 tygodniem i trzecie między 32 a 34 tygodniem.

zebrra,ale to chyba też zależy od lekarza-ja miałam chyba 4 albo 5 tych USG państwowo.teraz mam na każdej wizycie,bo prywatnie to on sam robi w gabinecie.pewnie chodziłabym jeszcze ze skierowaniem na USG, od lekarza państwowego,do którego też chodzę,ale robi je w szpitalu mój prywatny lekarz,więc byłaby lipa trochę:-D
Aestima Antoś,Antoś:-)

reklama
hehe no to wysyp antośków będzie :)
ja po prostu jakos tak czuje i nie wiem nie czuje w sobie dziewczynki :) wczoraj zjadłam pół słoika musztardy :p

Do góry