reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Kurcze biedna Sylwia... w pierwszej ciąży miałam podobnie..ale okazało się że to zapalenie ostre pęcherza! I podejżewam że u Sylwi jest to samo a krwawienie było z pęcherza. jeśli pojechała na IP to zrobiom jej badania i posiew moczu i na pewno ją zostawią kilka dni na obsewacji.. ze mną tak było. Oczywiscie mam nadzieje że to własie to a nic gorszego..

reklama
Gosiaczek - niestety ten detektor nie doleciał do Polski przed świętami a leciał z Holandii, więc mąż wyszukał sklepu w Wawie, gdzie od ręki sprzedawali detektory. Znalazł taki, który ma Doris
Detektor tętna płodu AngelSounds + żel USG (1375308773) - Aukcje internetowe Allegro , tylko kolor zielony :-) Na tym niestety tętno się nie wyświetla, ale jest bardzo czuły i naprawdę uspokaja. Ja co prawda już czuję ruchy dzieciątka, ale czasami przykładam sobie detektor. Najlepszy widok był mojego synka, kiedy nałożył sobie słuchawki na uszy i posłuchał bicia serucha maleństwa. Śmiał się pełną buzią :-)

A mi dziś znów sie śniło, że poronilam - zapisalam sie na usg w poniedzialek bo ostatnio cos za dobrze sie czuje, ta panika mnie wykonczy, mam nadzieję ze ten doppler szybko doleci :-(

jakbyś poroniła to na pewno byś się dobrze nie czuła,więc się nie martw.ja się czuję caly czas jak bym w ciązy nie była,lesze to niż wymioty i bóle brzucha

Gosiaczek ja też mam okropne sny.Dzisiaj mi śniło że moja przyjaciółka urodziła martwego synka, a potem ja leciałam samolotem który spadał a ja kurczowo ściskałam moją Zosię modląc się by ona przeżyła. Masakra,obudziłam się zlana potem o 5 rano i już potem nie zasnęłam.
Mnie często boli brzuch,gdzies tak co drugi dzień. Czasem jest to taki mocny ból że mam ochotę coś wziąść , ale nie przejmuję się aż tak bo przy wielości problemów ciążowych, gdybym się jeszcze bólem przejmowała to bym chyba zfiksowała.
Izabela ja biorę nospę o 8, 14 i 20, dwie tabletki na raz. Gin mi tak przepisał pamiętając przeboje z pierwszej ciąży. Jak stężenie nospy rośnie brzuszek ładnie odpoczywa więc nawet bez brania takie "rozkurczenie " może się utrzymywać, ale po ilkudniach zaczynają skurczybyki znowu( jak stężenie spada)więc ja nie przestaję brać. Nie chcę skończyć na fenoterolu.

No i byłam na ip. Normalnie szok przeżyłam jaka tam miła "obsługa". W każdym razie z dzidzia wszystko ok, to krwawienie pani doktor (jakby nie było też przemiła - zakonnica) stwierdziła, ze jakieś naczynko w szyjce musiało peknąć.
Ja się tu martwię, a dzidzi nic sobie z tego nie robi. Bryka na całego, bawiło się pępowiną, i jakieś takie wygibasy wyprawiało. :-)
Pytałam, czy płeć widać, a Ona na to że wstydziuch będzie, bo nie chce pokazać. I że ma pozycję siedzącą no to nic nie widać.

Misialina jak wszystkie tam są takie te położne to aż chce się tam iść rodzić. Jak wyszłam z USG to ta położna z ip wybiegła za mną i pyta co z dzieckiem i czy wszystko ok? :szok:

dzięki dziewczyny za wsparcie :-)
Napisała mi jeszcze, że mam ścianę przednią łożyska, czy to znaczy, że mogę wcześniej czuć ruchy dziecka?
a cha i dł szyjki 47 mm. A ile wy macie?

reklama
Do góry