reklama

nasze zakupy

Anastazja co do koloru wózka to szary bardziej praktyczniejszy jest :) mniej będzie widać zabrudzenia niż na tym jaśniutkim :) taki sam miałam dylemat brać jasny czy ciemniejszy.. i stwierdziłam że wezmę ciemniejszy właśnie ze względu na łatwość w utrzymaniu :)

Ewelina mi się bardziej podoba fishera :)

Ostatnia edycja:
reklama
to kupię szklaną:) ja zamierzam karmić cycem (i mam nadzieję, że mi się to uda, bo BAAARDZO mi na tym zależy), więc kupię póki co jedną, żeby na wszelki wypadek była;) a jakie smoczki polecacie?:)

Anastazja ja to samo :) też zamierzam karmić cycuchem :) chciałabym bardzo.. butelkę i smoczek kupiłam na wszelki wypadek choć tych dwóch rzeczy jakby dało radę to w ogóle nie chciałabym używać :) szczególnie smoczka..
co do smoczka to kupiłam chicco silikonowy physio 0+

dziewczyny:) lepsze szklane butelki czy plastikowe?? bo znalazłam taką szklaną browna Dr. Browns Natural Flow butelka 120ml antykolkowa Szklana 120 ml :: Sklep dla Ciebie Mamo- Bajka i zastanawiam się czy jest ok?:)

Miałam zajęcia na studiach z polimerów i robiłam prezentację na temat substancji, które się dodaje do tworzyw w butelkach i gryzaczkach dla dzieci. Jak często można najlepiej unikać plastiku. Przede wszystkim jesli będziesz podgrzewać cokolwiek np w mikrofalówce, ale wiadomo na wyjścia potrzebne są te z plastiku:)

Co do smoczków - dzidzia i tak wybierze swój:-) Dobrze proponować jakiś popularnej marki, żeby w razie zapomnienia, zgubienia można było szybko wyskoczyć do sklepu.
My z Szymkiem po długich debatach wybraliśmy silikonowe nuk i całe szczęście bo są w prawie każdym sklepie, ładne w dobrej cenie i nie zasłaniają połowy buzi jak te tommy tippiee albo nuby. Aventu też są fajne.
I pomyśleć, że ja wcześniej uważałam, że nam to na pewno smoczek nie będzie potrzebny....No ale Szymon był innego zdania -matka dawaj cyca, smoka albo zjem sobie kciuk!

reklama
ja narazie smoka nie kupuję, chciałabym żeby przez pierwsze 6 tyg nie ssał, bo to zaburza rytm ssania piersi no ale jak będzie ryk to mam do 24 godz tesco blisko to emek podjedzie, tam jest spory wybór nuca, aventu i innych

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry