reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

reklama
Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie bylo, bo nasz maluch jest bardzo absorbujacy i na internet brakuje mi czasu. Mamy problem.... Maly Patryczek od poczatku mial problemy z kupkami i zaczelam mu pomagac podkurczajac mu nozki. I niby wszystko fajnie, tylko ze teraz on wlasciwie sam nie zrobi kupki, jesli mu nie pomoge. Czy to moze byc grozne? Czy powinnam przestac mu pomagac? Czasem chce go przetrzymac, zeby sam sobie poradzil, ale strasznie sie meczy, jest marudny, a kupy dalej nie robi. Znowu jak mu pomagam, to sie boje, ze to tez nie dobrze. Co robic?

Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie bylo, bo nasz maluch jest bardzo absorbujacy i na internet brakuje mi czasu. Mamy problem.... Maly Patryczek od poczatku mial problemy z kupkami i zaczelam mu pomagac podkurczajac mu nozki. I niby wszystko fajnie, tylko ze teraz on wlasciwie sam nie zrobi kupki, jesli mu nie pomoge. Czy to moze byc grozne? Czy powinnam przestac mu pomagac? Czasem chce go przetrzymac, zeby sam sobie poradzil, ale strasznie sie meczy, jest marudny, a kupy dalej nie robi. Znowu jak mu pomagam, to sie boje, ze to tez nie dobrze. Co robic?
a jak karmisz? cyc, modyfikowane? Rozrzeszyłaś dietę o warzywka? Jeżeli podajesz warzywa to do zupki lu deseru owocowego dodaj łyżeczkę suszonych śliwek. jeżeli to nie pomoże to podaj lacidofil baby (probiotyki i prebiotyki) moze dobre bakterie pomogą :). Biegunki i zaparcia niszczą nabłonek jelita a do odbudowy są potrzebne dobre bakteria :)

Dziewczynki moje kochane!!!!!!!!!!!!

Ratujcie mnie, bo zaraz wybuchnę od nadmiaru emocji!!
Mam dla Was takiego newsa, że sobie nawet nie wyobrażacie....

.....

Spóźnia mi się okres.... 4 dni....

Może się wydawać, że to niewiele, ale musicie wiedzieć, że w całym moim życiu miesiączka spóźniła mi się tylko raz- rok temu, kiedy zaszłam w ciążę z Filipem. Cykle miałam dość regularne. Dostawałam okres albo w terminie, albo kilka dni wcześniej. NIGDY później....

Dziewczynki moje kochane!!!!!!!!!!!!

Ratujcie mnie, bo zaraz wybuchnę od nadmiaru emocji!!
Mam dla Was takiego newsa, że sobie nawet nie wyobrażacie....

.....

Spóźnia mi się okres.... 4 dni....

Może się wydawać, że to niewiele, ale musicie wiedzieć, że w całym moim życiu miesiączka spóźniła mi się tylko raz- rok temu, kiedy zaszłam w ciążę z Filipem. Cykle miałam dość regularne. Dostawałam okres albo w terminie, albo kilka dni wcześniej. NIGDY później....
ojojoj, chyba musisz teścik ciążowy zrobić... Podobno dzieci "rok po roku" dobrze się wychowuje :-)

KLAUDUSKA my niestety nic nie mozemy poradzic.... ale musisz zrobic test i wtedy sie przekonasz :-) czekamy na newsy :-) a chcialabys nastepnego dzidziusia teraz .... moze poprostu rozlegulowal ci sie okres po ciazy... a po raz ktory juz dostalas okres od porodu? czy byly one juz regularne :-)

XATIA ja bym to tez skonsultowala z lekarzem. mielismy w rodzinie przypadek dokladnie jak opisujesz ale jego mama pomagala mu robic kupi do roku teraz ma 3 lata i wciaz nie potrafi samodzielnie sie wyproznic... mam nadzieje ze to nic powaznegoo...

Klauduska ja też jestem tego zdania co Kornasia. Po ciąży mogło się to rozlegulować. Ja w ogóle pierwszy raz od porodu dostałam @ dopiero teraz w piątek. Ale na wszelki wypadek zrobiłabym test. A jest szansa na drugiego dzidziusia? Bo ja ostatnio też już myślałam o zrobieniu testu. Małą zupełnie przestałam karmić piersią około połowy lipca, ale wcześniej już dokarmiałam, więc już dawno, dawno mogłam dostać @, a tu ciągle nic. Ale wydaje mi się, że chyba dość dobrze się zabezpieczamy.

wow :szok::szok::szok::szok: Klauduska rób test i dawaj znać!!! bo mi emocje skoczyły jakby to mnie dotyczyło.:-)
p.s. ja juz ze stresu - że coś może być- robiłam teścik wyszedł negatywny.:-p

reklama
Do góry