rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
kurcze mam problem z Hubkiem, bo we wtorek miał ta biegunke po tym nieszczęsnym jajku i pupke mu oszczypało:-( mimo, że za każdym razem wołał na nocnik i wiekszośc kupki robił do nocnika
ale od tamtego czasu kupki nie zrobił jeszcze
i nie chce siadac na nocnik jak mu mówię, że chodź usiadziesz i zrobisz kuppke, to ucieka i płacze i woła"ałka, pupka, ałka":-( i jak ja mam go przekoanc teraz by usiadł i zrobił?? boje się, że sie zablokował juz:-
-
eek:
ale od tamtego czasu kupki nie zrobił jeszcze
i nie chce siadac na nocnik jak mu mówię, że chodź usiadziesz i zrobisz kuppke, to ucieka i płacze i woła"ałka, pupka, ałka":-( i jak ja mam go przekoanc teraz by usiadł i zrobił?? boje się, że sie zablokował juz:-
Okazało się, że nogi trzymała za szeroko i za bardzo odchylała się do tyłu (lubiła się oprzeć o oparcie deski). Wystarczyło skorygować pozycję korzystania z kibelka, kazałam jej nogi trzymać bliżej i nie opierać się, tylko troszkę pochylać się do przodu i skończyły się problemy. Na początku musiałam przypominać o odpowiedniej pozycji, ale z czasem się przyzwyczaiła i siada już tak jak należy
Bez względu na to jaka byłaby nakładka
Bo wcześniej ciągle go pilnowałam i jak widziałam, że zaczyna chować się po kątach to szybko go sadzałam i tak potrafiliśmy się "bawić" właśnie po kilka dni. A jak go nie przypilnowałam to zrobił do majtek, ale wtedy płakał, że zabrudził i że będę zła
"