reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Ja banana też rozgniatam widelcem inaczej nie było by ciekawie :dry:

Kuba robi 3-4 kupy dziennie i to tanie normalne ciemne i okropnie smierdzące :dry:

Wiesz ze do niedawna tak myslalam, ale ostatnio zmienilam zdanie. Stas potrafi odmowic zjedzenia obiadku bo jest spiacy i przeklada sen nad papu a myslalam ze on nawet na spiocha bedzie "zarl" byleby nie odmowic. Ale poza nielicznymi odstepami od normy: luuuuubi jesc:szok::-D
Ostatnio dyskutowalysmy o dziennej porcji mleka, a jaka powinna byc dzienna dawka napojow poza mlekiem? bo Stas cos wciaz malo wypija - czasem tylko 50 ml soczku. Jest jakas morma? Mam mu podawac plyny na sile?
u nas z jedzeniem jest to samo. odmawia tylko jak jest spiacy.
piotrek tez malo wypija. chociaz jak sa teraz te upaly to setke herbatki przez caly dzien wyciumka :laugh2:. daje mu z niekapka ale bez zaworkow. latwiej sie mu tak podaje niz ze szklanki.

Hruda, czytałam, że dobową normą jest tyle ile dziecko wypija mleka na jeden posiłek. Ale nic na siłę:no:
moj maly rano wypija 180 mleka a wieczorem nawet 300... to ile plynow mam dawac???

A jaki jogurt podajecie dzieciom????????
naturalny bez cukru. dodaje do deserku

Oj ja też strachliwa jestem a tak w ogóle to Igor nie lubi bananka tzn jak jest w słoiczku z czymś to oki ale jak mu pogniotłam samego bananka to się skrzywił i już buziaczka nie otworzył.
piotrek tez ze sloiczka wpinkoli calego, surowego nie bardzo. chyba, ze widzi ze ktos je to odgryzie kawaleczek i zje. i tak potrafi pol banana wciac.

oj Mati też dużo pije herbatki, wody, soczku:tak: a mleko pije 2x 240ml
a banana to sje calego na raz surowego :tak:na początku mu gniotlam a teraz daje mu malutkie kawaleczki wprost do jego buziolka:-D

no bo bananek jest mieciutki i latwo go dziaselkami rozciamciac:)))
hai stoi sobie w lozeczku i cisnie kupke jak ona smiesznie wyglada :-D:-):-D

reklama
Muszę się Wam pochwalić, że Maciuś zjadł dziś ok.180 g obiadku i nie dostał po tym mleczka. Dostał herbatkę. I co ciekawe, byl bardziej najedzony niż jak jadł 130 g i 100 ml mleczka.

Do góry