reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odżywianie naszych dzieci

wizyty u babc zazwyczaj koncza sie urozmiaceniem diety naszych maluszkow:-):-):-) ja na poczatku sotroznie niuni wprowadzalam cos nowego bo albo ja bola brzuszek, albo miala biegunke. teraz natomiast widze ze nic jej nie dolega, wiec dajemy probowac nowosci. tylko zawsze jest zasada: na poczatek nie za duzo. kiedys nawet chciala grejfruta jak ja jadlam, dalam polizac myslac ze sie skrzywi,a jej smakowlao ze hej! ta nasza corcia chyba wszystko przetrawi! bedac ostatnio u babci podkarmialam ja ziemniaczkami z mojhego talerza, ktore niestety byly troche upackane w sosie i smietanie z salaty i nic jej nie bylo.

reklama
Maciuś niedługo zaczyna 11. miesiąc. Wg poradnika Nutricii powinien zacząć jadać całe jajko 3-4 razy w tygodniu. Pytanie do Was: czy uważacie, że powinnam w 11. miesiącu wprowadzić białko czy jeszcze zaczekać? Generalnie alergikiem nie jest, choć coś go uczuliło, ma bardzo delikatnie szorstką skórę na policzkach i maleńkie krosteczki na kolankach i za cholerę nie wiem od czego. Gluten wyeliminowałam, wszelkie cytrusy (z herbatek) też i jest lepiej, ale nadal nie idealnie.

Wg mnie możesz spróbować i zobaczyć jak zareaguje na białko i jeżeli obejdzie się bez "rewelacji" to ze spokojną głową wprowadzaj

Kasiu, właśnie sobie przypomniałam, że on już makaron próbował, a w nim przecież jest białko. I nic mu nie było.

A ja dziś nagrałam filmik jak moja mama karmi Maciusia pizzą:szok::-D Kto chce obejrzeć na zamkniętym?;-):-)

PIZZĄ??? :D Spoko :D Jasne dawaj!!! :)

Kuba też makaron ma za sobą i z tego co widze, rośnie mi mała kluska. Teraz bez makaronu nie zje zupki. Ugotowałam pomidorowej z ryżem to pluł dalej niż widział, ale jak był makaron i pomidorowa to wcinał aż mu się uszy trzesły :/

reklama
Do góry