reklama

Otyłość w ciąży

ja cały czas mam tak, ze na widok kobiety w ciąży czy noworodka serce podchodzi do gardła, łezka się kręci w oku automatycznie i najchętniej uściskałąbym takiego malucha i wtuliła się w niego jak w swojego. teraz trochę mi już przeszło ale i tak czasem uczucia idą górą.
Mi też po jakimś czasie przeszło, ale z forum, notabene z tego samego, pod nickiem yssaya zwinęłam się od razu...

Robię spagetti, któraś reflektuje?? Kłaczku, spagetti?;>

reklama
Z tego co wiem, w Polsce też podchodzą do tego inaczej, bo po poronieniu badają dlaczego się poroniło na zasadzie takiej sekcji zwłok. Sama mam taki papierek...
A wszystkie dzieci masz z Rajmundem? Bo w Polsce też badają jak się poroni dwa razy, jak byłam w szpitalu z krwiakiem to była właśnie dziewczyna w 34 tygodniu z chłopcem po dwóch poronieniach i mówiła, że zrobili im testy i okazało się, że nie mogą mieć dziewczynki w ogóle... Z tego co kojarzę Ty masz dziewczynkę/i??

kłaczek, bardzo bardzo mocno Cię ściskam, nic więcej nie mogę, czasem kciuki nie wystarczą. życzę Ci abyś jak najszybciej do siebie doszła i odnalazła radość w tym co jest, bo masz na szczęście czym/kim się cieszyć. a to co będzie, ha, kto to wie, zobaczysz sama.
odezwij się do nas czasem, strasznie tu mi na forum brakowało Twoich wpisów.
tulam!

ojej kłaczku ściskam cię mocno.... ;************

Iza, ja na tym wyniku badań histopatologicznych miałam tylko napisane , co ze mnie "wyciągnęli". nie było napisane dlaczego tak się stało...

buziaki cioteczki :*
567.jpg

Totka, ja pytalam o podtrzymanie hormonalne. To co w PL jest jako duphaston lub luteina, tu jest jako cyclogest - progesteron po prostu. Pytalam, czy jesli dziecko zyje, pomoga utrzymac ciaze. NIE. Po 29 tygodniu owszem, wczesniej nie.

Bulwersujące! Nic dodać, nic ująć!

A wiesz, co wydaje mi się najgorsze? Uświadomiłam to sobie kiedyś, jak zmarła mama mojej dobrej koleżanki. Że dla kogoś świat się zawalił, runął po prostu, a dla innych życie toczy się dalej... Dalej planują, dalej są na wakacjach, śmieją się, jedzą, tańczą...

Nie potrafię o niczym innym myśleć, ciągle "siedzicie mi w głowie". I przychodzi pytanie: Dlaczego?!:no:

Dzewalajna, po kazdym poronieniu mialam problem z kobietami w ciazy i malymi dziecmi... Teraz... Teraz to jakby wszystko bylo obok, nie do konca mnie dotyczylo. Czuje przede wszystkim zmeczenie - pewnie wynik nieprzespanej nocy. I jakos tak wszystko jest do d... bez wyszczegolniania co i dlaczego.
Ainhoa, dziekuje, od dwoch dni nie jestem w stanie nic wciagnac poza woda.
Ta niby sekcja to badanie histopatologiczne - w PL wykonuje sie je glownie pod katem zasniadu groniastego i mialam po pierwszym poronieniu robione (tu chyba nie robia w ogole) ale nie wnioslo nic w kwestii przyczyn poronienia. Nie, z Rajmundem mam Karola i 3 ciaze stracone. Jedna obumarla, jedna bezzarodkowa i teraz... Mam corki.
Weronkazzz, nigdzie sie nie wynosze. Nie wiem na ile sie bede odzywac na "grubszych mamusiach" bo jakos ja teraz nie w ciazy, ale na pewno na mamusiach geriatrycznych bo mimo ze tam "Ciaza po 40" to ekipa prawie w komplecie rozpakowana i na pewno zostaje na "Ciazy po Poronieniu" - tam zaczynalam w ogole. W czerwcu 2010.
Totka, zycie zasuwa dalej i ja wiem, ze jak sie to juz przewali przeze mnie, to trzeba bedzie wstac i zapieprzac zeby je dogonic. Teraz moj swiat sie zatrzymal i jakbym widziala swoje zycie z boku - potem pierdyknie i zaczne sie zbierac z powrotem. Jak zawsze.

ja też na histopatologii ie miałam przyczyny.
ja po wyłyżeczkowaniu miałam kilka chwil załamki a potem jakby to mnie nie dotyczyło, jakbym nie była w ciąży - organizm chyba sam jakoś próbuje sobie z tym poradzić.

Dlatego teraz też jakoś tak nie nastawiam się na ciąże i nie latam co chwila z testem do łazienki jak kiedyś przed łyżeczkowaniem. Uda się to będzie nie to nie.

kłaczek - trzymaj się

reklama
NIe! Juz od kilku lat. I nie pije, poza piwkiem 2-3 razy w tygodniu, ale jednorazowo wypija 1 piwo. Poza tym dokarmialam go cynkiem, magnezem i selenem i w ogole zwracalismy uwage na to co robimy.
To nasza 3 strata. I druga niewyjasniona. Po prostu dziecko przestalo zyc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry