reklama

Październik 2008

I ja sie witam:-)
Blond to dobrze ze juz w domku oby tak dalej abys zawsze dawala rade:tak:
My dzis za godzinke jedziemy do AQUA PARKU z maludami:tak: sama mam radoche ciekawe jak tam bedzie fotki wkleje po powrocie;-) ciekaw czy mnie wpuszcza do basenu czy tez bede miala zakaz :-(
Milej niedzielki mamuski!!!!!!!

reklama
Witajcie:-) U nas pogoda nawet ładna,ale nikt nie chce ze mną pojść na spacer:confused: wczoraj wróciliśmy pózno z grilla od znajomych byłam strasznie zmęczona i zła:baffled:

Kaka wiesz,że kolor ścian mamy podobny:-D Ty się cieszysz bo lista coraz krótsza,a ja mam wrażenie,że moja się wydłuża:szok: Jeszcze tylu rzeczy nie mam...i nie wiem jak się wyrobie...Powiedz czy pytałaś już swoją położnej ile wezmie od Ciebie za poród? Ja się skradam o to zapytać...jeśli będzie chciała 1500zł to się nie decyduje...to na naszą kieszeń za dużo (przy jednej wypłacie....) piękna pościel-ta którą zamówiłaś:tak:i inne rzeczy też...:-)

Dowiedziałam się,ze moja sąsiadka (22lata) jest w ciąży trzecim dzidzusiem:szok: No proszę mi się dziwiła,że mamy jeden pokoik (u moich kochanych rodziców) i teraz to nam ciasno będzie...
A sama ma już 2-óch synów...jeden mały pokoik i malutką kuchenkę (brak łazienki) a tu proszę...
Dobra wiadmość jest taka,że na wiosnę ruszamy z dobudową domku:tak::-) (z poddaszem) Będziemy mieć 3 pokoje(jeden dla Rubenka)kuchnie korytarz i łazienkę. A poddasze zajmie brat. Jeśli wszystko ułoży sie jak najlepiej to mam zamiar od lata ruszyć do pracy-Mama zostanie z miom Kochanym Synusiem:tak:Ale plany :-D

Ostatnia edycja:
Majeczka, dobrze, że planujesz. My z mężem też na razie w jednym pokoju, ale ruszamy z budową na jesień. Więc wygląda to tak, że w październiku i rodzę i start budowy:-)

Cześć Dziewczynki :-)

Kaka ale śliczny pokoik dla córuni :-) postarał się M.
Minisia też lubię takie niespodzianki, ja coprawda nigdy nie dostałam kanapeczek w kształcie serca, ale mój M też potrafi mile zaskoczyć :tak:
Zazdroszczę akua parku, obyś tylko nie musiała siedzieć koło basenu :szok:
Ewela, niedzielny kościółek i potem szarlotka to u mnie rytuał. Zawsze jak wracamy zkościoła, to od razu robimy kawkę i szarlotkę na ciepło. Uwielbiam te milutkie chwile ;-)
Majeczka położna 1500zł ?? Z 500 zł to jeszcze mogę dać, ale więcej to już przegięcie. Przecież pomaganie rodzącej to jest zasr.... obowiązek położnej ! :wściekła/y:
Ciril fajnie spędzone chwile w samotności. Niestety już niewiele ich nam zostało. Jak się dziecię urodzi, to się skończy. :-p
A my już po obiadku. Nie mamy większych planów na dziś, najwyżej spacerek i błogie lenistwo :-p.

Papa

Jak to w niedzielę, na BB cisza i spokoj, Mamuski odpoczywają zbierając siły na kolejny tydzień :-D My własnie wrocilismy od M. ciotki z obiadku :-p teściowa na samo zaproszenie skakała do góry, bo nie musiala dzis stac przy "garach" :laugh2: Zawsze jak M. jest w domu, to odnoszę wrażenie, że czas przecieka mi przez palce:baffled::tak: Ale mamy jeszcze cale popoludnie, wieczor, noc :-p Już zaczynam za nim tęsknić :laugh2: Trzymajcie się i do wieczora lub jutra rano :***************
PS> Wanilia na kiedy masz termin? Bo na liscie pazdziernikowych Mamus Cię nie znalazlam (???)

Ostatnia edycja:
Witam ponownie:tak:
troche bardziej wyspana ale i tak jakas polamana:baffled:kregoslup mnie boli, a zebra tak bardzo ze ich dotknac nie moge:baffled:masakra...
wanilia w Warszawie polozna ok 1500:-(wiec ja bede jednak bez- nie stac mnie:zawstydzona/y:takie informacje sa u mnie na stronie szpitali...na forach pisza ze 1000-1500zl, a w mniejszych miastach do 500zl...to niesprawiedliwe jest:-(
Moj eks jest na poprawinach juz , pijany w 3 d... i sam:tak:rano do mnie dzwonil i plakal tylko nie zrozumialam o co mu chodzilo:tak:pijany oczywiscie byl- jego najlepsza kolezanka miala slub:tak:
kotek mi dzisiaj potop na lozku zrobil:angry:juz nie mialam sily krzyczec na niego:sorry2:
co macie na obid?:tak:bo ja glodna jestem a nie mam sily myslec:tak:
jak tylko troche do siebie dojde to hop do allegri i dalej:-D:-D:-Djuz sie doczekac nie moge:-Duzaleznione chyba jestesmy ostatnio:-D
buziaczki:*********

fajne sprzeciki ale ja bym sie bała tego uzywac. Bo niedaj bóg by sie popsuło czy cos a ja bym z nerwów ze cos z dzidzia zaraz schizy dostała:-p
A ja witam wieczorkiem :-)
Wstałam bo sie lepiej poczułam poniewaz od 18h tak mnie bolal krzyz ze az mi sie wymiotowac chcialo!!:szok:wyobrazcie sobie ze z bolu nie moglam sobie miejsca znalezc nie wiedzialam czy chodzic czy lezec az plakac mi sie chcialo!!! wiec zrobilam sobie ciepla kapiel ale ni pomoglo:no: to zadzwonilam do taty mojego domowego lekarza i poradzi mi zeby maz natarl mnie zelem Ketoprom i zebym okryla sie cieplym kocykiem tak tez zrobilam i wiecie co juz mi lepiej o niebo:tak:obylo sie bez tabletek!!:-) Moj maz stanal na wysokosci zadania i pozmywal, wykapal dzieci zrobil im kolacje oraz mi skromna bo to sobie zazyczylam ale za to jak romantycznie zobaczcie same a ta polewa to miod w ksztalcie serca chociaz az tak mu sie nie udala ale zawsze:tak: mi sie podoba i jak mnie zaskoczyl!!!Zobacz załącznik 88988
Pikna kanapeczka. I troche zdziwiło mnie to ze kazali sie wysmarowac czyms rozgrzewajacym:confused: ale skoro pomogło i nic sie niestało to tylko chwała temu:-p
Majeczka widziałam te aukcje...mnie też kuszą takie sprzęciki ale to chyba szkoda kasy. Moja mama ma stetoskop od starego aparatu do mierzenia cisnienia i słabo było słychać serduszko Maluszka.
A to pokoik Hani;-)
No proszę jak ślicznie a jaki macie kolor paneli???? bo chyba ciemne cos mi sie wydaje:tak:
Witajcie:-) U nas pogoda nawet ładna,ale nikt nie chce ze mną pojść na spacer:confused: wczoraj wróciliśmy pózno z grilla od znajomych byłam strasznie zmęczona i zła:baffled:

Kaka wiesz,że kolor ścian mamy podobny:-D Ty się cieszysz bo lista coraz krótsza,a ja mam wrażenie,że moja się wydłuża:szok: Jeszcze tylu rzeczy nie mam...i nie wiem jak się wyrobie...Powiedz czy pytałaś już swoją położnej ile wezmie od Ciebie za poród? Ja się skradam o to zapytać...jeśli będzie chciała 1500zł to się nie decyduje...to na naszą kieszeń za dużo (przy jednej wypłacie....) piękna pościel-ta którą zamówiłaś:tak:i inne rzeczy też...:-)

Dowiedziałam się,ze moja sąsiadka (22lata) jest w ciąży trzecim dzidzusiem:szok: No proszę mi się dziwiła,że mamy jeden pokoik (u moich kochanych rodziców) i teraz to nam ciasno będzie...
A sama ma już 2-óch synów...jeden mały pokoik i malutką kuchenkę (brak łazienki) a tu proszę...
Dobra wiadmość jest taka,że na wiosnę ruszamy z dobudową domku:tak::-) (z poddaszem) Będziemy mieć 3 pokoje(jeden dla Rubenka)kuchnie korytarz i łazienkę. A poddasze zajmie brat. Jeśli wszystko ułoży sie jak najlepiej to mam zamiar od lata ruszyć do pracy-Mama zostanie z miom Kochanym Synusiem:tak:Ale plany :-D
no prosze jakie plany.

Vanilia podaj mi TP to wrzuce cie na liste:-p

blondii jak tam zakupki na allegro. co dzis wyhaczyłas?

A ja juz wróciłam od tesciów. Wszedzie dobrze ale w domku najlepiej:-p. Dzis znów czułam jak cos ciazy na żołądku a jazda samochodem tylko pogorszyła moje samopoczucie. Wiec biegiem leciałam do domku na wizyte w wc:baffled: teraz juz po kapieli:zawstydzona/y: leze w łóżeczku i odpoczywam:-p

Majeczka położna 1500zł ?? Z 500 zł to jeszcze mogę dać, ale więcej to już przegięcie. Przecież pomaganie rodzącej to jest zasr.... obowiązek położnej ! :wściekła/y:
Papa

No tak...ja chcę rodzić 50km od swojego rodzimego szpitala...Nie znam tam nikogo...nawet nie wiem czy M będzie mógł być przy porodzie-więc dobrze by było mieć położną...Bo przynajmniej jest przy Tobie ktoś kto nie pozwoli Ci krzywdy zrobić-no i pomoze jak sie patrzy-do tego oparcie psychiczne-że możesz na nią liczyć...Jeśli się okaże,że mnie na nią nie stać to zrezygnuję...
wanilia w Warszawie polozna ok 1500:-(wiec ja bede jednak bez- nie stac mnie:zawstydzona/y:takie informacje sa u mnie na stronie szpitali...na forach pisza ze 1000-1500zl, a w mniejszych miastach do 500zl...to niesprawiedliwe jest:-(

Tak samo niesprawiedliwe jest,że w Wa-wie szkoły rodzenia są za darmo albo w Olsztynie tylko po 150zł...A u nas 450zł - od nowego roku całe 500zł... Żyjemy z jednej wypłaty....i cudem wyskrobaliśmy się na tą szkołę (prowadzi ją ta położna którą mam zamiar wynająć...) No skoro za szkołę bierze prawie 500zł (mówi,ze to do kasy szpitalnej idzie) to ile za poród...? hehh:-(

reklama
W Warszawie sa darmowe SR ale nie wszedzie. w szpitalach sie placi.ja bede w jakies przychodni NFZ, najlepiej dzwonic do urzedow gmin i sie pytac.jakby byla platna to bym pewnie nie poszla...:/za ta kase prawie wozek jakis kupic mozna ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry