reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
uska 500ml w ciągu dnia to mało, nie da się mu wcisnąć więcej? a gdzie pracujesz i kto siedzi z małym, bo jakoś mia albo umknęło albo nie pisałaś
onesmile pewnie masz rację, że każde dziecko robi wszystko w swoim czasie, ale na mojego zadziałało jak zaczęłam dawać mu więcej jedzenia w ciągu dnia to później rano się budzi i dobrze, że o tym pisałyście, bo sama bym na to nie wpadła;-)
monimoni super, że wybraliście mieszkanko, temat mi obcy, ale domyślam się, że cieszy
dobranocka wielki minus dla męża, mój by tego ostro pożałował, a że bym nic nie posprzątała to wiadomo

Alicja -co do przesypiania nocek, to mysle, ze Twoja Mala jakas bardziej adoptowalna jest, bo Pawel dostaje rozcienczone i jakos wciaz sie budzi, a jak probuje smoka, to nie dziala. W dzien je normalnie, dodaje mu kleik kukurydziany do butli w poludnie, a na noc dostaje zawsze z ryzowym. I budzi sie tak, czy siak. Juz skapitulowalam. Moze on po prostu jeszcze nie jest gotowy....

masz racje każdy dzieć jest inny ja tam myślę że na każdego przyjdzie czas i oby to było jak najszybciej :tak:

Witam
A u nas dzisiaj noc nie przespana...Miłosz obudził się o 3 i do 7 był w pełni sił i miał ochotę na wszystko,oprócz na sen więc dzisiaj ogólnie padam i jeszcze to wiatrzysko przez które również nie dało się spać:szok:

przytulam

u nas też strasznie w nocy wiało :szok: my na samej górze, nad nami strych - tam był jakiś przeciag czy coś bo co chwila coś trzaskało...ehh..wspaniała noc :/

Dzięki, E-lona, antybiotyk zaczyna działać i staje na nogi. M. poleciał koledze coś pomóc, a żonie...? Sama mam sprzątać...? :-(

wspaniale że już nieco lepiej sie czujesz.A maż powinien dostać w łeb. i już.

P.s. mam miły weekend ;-P

gratuluję i zazdroszczę :-D

a my relaks czyli małż na laptopie a ja z Wami. Dzieć chwilowo skapitulował i śpi :-p

dobranocka wielki minus dla męża, mój by tego ostro pożałował, a że bym nic nie posprzątała to wiadomo

Ten mój M. nie w ciemię bity! Pojechał do kolegi ale zajeło mu to może z kwadrans, bo blisko mieszka. Za to wracając zahaczył o swoją mamę i... Mam teraz jedzenia chyba na miesiac :))))))))))) Zaczynając od gigantycznego garka pyyyysznego kapuśniaku (oj, chyba chłopak będzie tak mnie na kwaśne bierze!) a na worku słodkich bułeczek i ptysiów kończąc. Normalnie myślałam ze się urwie jak to niósł. A teraz sprząta. Jednak to złoty chłopak! Ja sie położyłam, a potem mnie wzieło na ryczenie, nie wiem z czego... to sobie popłakałam, a M. tak sie smiał ze osłabł (bo rzeczywiscie smieszne to beczec bez powodu :-)) i na koniec położył sie obok i mnie utulił.
Idę po ptysia - chyba mi apetyt wraca. Schudłam prawie 3 kilo, czas to nadrobic!

Witam popołudniowo!
U nas nocka jak zawsze super :-) Mały już od dawna przesypia cała noc, ostatnie mleczko je ok 22.30 i potem dopiero ok 6 rano i dalej spi, więc jest ok :-)

Ostatnio zauważyłam, że zaczyna pokazywać swój charakterek :tak: jeszcze niedawno pił herbatkę za każdym razem jak mu dawałam, to samo z mlekiem - jadł mniej więcej co trzy godziny a teraz to masakra! Nie będzie pił i koniec, wyrywa się, pręży, złości jak tylko zauważy że chcę go położyć żeby go nakarmić. I teraz już sama nie wiem kiedy mu mleko podawać, nieraz mam ze trzy podejścia do nakarmienia go. Oczywiście jak niechce to nie wciskam na siłę. Dziś naprzykład dostał czkawki więc zrobiłam mu herbatkę a on oczywiście pił nie będzie i koniec, i tak się męczył z tą czkawką... Strasznie mu się rozregulowały pory jedzenia...

My w spacerówce jeździmy już od kilku tygodni. Dlatego, że mamy małą gondolę (teraz żałuję, że kupiłam wózek z tak małą gondolą) a synuś jest duży i jak kopał nogami to się zsuwał i nogi miał podkurczone. Tak więc spacerówka rozłożona całkiem na płasko i jeździmy.

monimoni gratulacje z okazji 4 miesięcy.

dobranocka taka teściowa to skarb :tak: Moja też zawsze gotuje coś pysznego jak mamy przyjechać. Najczęściej robi ruskie pierogi które uwielbiam.

mila na pewno wkrótce wszystko się unormuje. Mój też jakiś rozregulowany od pewnego czasu- z ilością i porami jedzenia.

Monimoni gratki dla Ciebie i Lenki z okazji "czwóreczki'".
Doris pięknych chrzcin życzę:)

Oczywiście,że gratulacje były dla monimoni i wcale Was nie mylę,dziewczyny,tylko chyba jakoś bezmyślnie patrzyłam na posta Rzutki u góry i tak się zagapiłam,ze wyszło,jak wyszło.Przepraszam:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
melduje się i ja :) wczoraj wogóle nie miała czasu nic napisać bo co troche poczytałam inne wątki to już na głównym nie mogłam się połapać ;)
A teraz odrabiam zaległości w pisaniu :p

elizabennett, aniawa dobrze, że te wasze samochodowe przygody tylko tak się skończyły ... bo aż strach pomyśleć co by było:/

margerita, współczuje z powodu tego zakupu na allegro :( tylko im nie odpuszczaj!! ja to taka nie ufna jestem i lubie odbierać osobiście, niestety nie zawsze się da :/ ale zawsze jak czekam na przesyłke to się boje czy to jakiś bubel nie bedzie ://

emiliab,
jestem ciekawa jak się mąż tłumaczył po powrocie do domu ;) napisz koniecznie :)

Efa
, przytulam oczywiście z powodu tego konkursu, no lipa na całego :/
Ale ciesze się, że weekend masz miły to mąż wynagrodzi ;)))

dziulka
, no pomysł na walentynki rewelacja, ekonomiczny i satysfakcjonujący hihi chyba też zastosuje ten plan :p

dobranocka
, ciesze się że już troszke lepiej się czujesz i apetyt wraca :))) No i widać, że mężuś na medal bo dba o żonke i tak powinno być ;)
no własnie nie! Powiedzieli ze na usg to za wczesnie.... :-(
pierwsze słysze, robi się wtedy transvaginalne ... ja miałam już chyba w 5 tyg. robione to taka mała plamka była na zdjęciu, do tej pory mamy w ramce jak nasz synuś "wyglądał" na początku ;)))

doris, kciukasy zaciśnięte za udane chrzciny i dbry humor Dorianka :D

monimoni, super że podpisaliście umowe, trzymam kciuki żeby to był najlepszy wybór :)))

natolin,
rozumiem cie z tym remontem, u nas już 2 miesiące trwa i końca nie widać :/ wiem że każdy czasem musi zrobić remont ale ile można, mam już dość ciągłego borowania za ścianą :(
a ja dzisiaj kupiłam "mam dziecko" czy tam inną gazetkę i przeczytałam dwie rzeczy, którymi postanowiłam się z Wami podzielić. chociaż wiadomo, że to tylko gazeta, ale było napisane:
1) że pracodawca może poprosić o zaświadczenie od pediatry, że dziecko jest karmione piersią
2) że dzieci karmione mm już mają dostarczoną dawkę witaminę D...
może poprosić, ale ty nie musisz dać bo żadne przepisy tego nie regulują więc wystarczającym dokumentem jest twoje oświadczenie :)

kahaa
fajnie że do nas wróciłaś :) Nasze dzieciaczki prawie z tego samego dnia bo mój się o 0:30 urodził ;)))

uska, mamaagusi, spóźnione gratulacje z okazji suwaczków

e-lona, monimoni
gratki z okazji dzisiejszych 4 na suwaczkach :D

co ja jeszcze miałam napisać ...

Do góry