reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

dobra, zarejestruję się jak tylko będzie wolny termin. Rejestracja dopiero po 15 lutego na marzec. Wiec wizyta najwczesniej w marcu... pochwale sie usg :-)

reklama
mila u mnie z jedzeniem dokładnie tak samo, pręży się, wygina a do tego wrzeszczy niemiłosiernie..a jak już łaskawie wyjmie łapkę z buzi i je, to szarpie strasznie cycka.. chyba trzeba je przeczekać :p a właśnie jutro lecę do piwnicy po spacerówkę, ale nie,że za mała gondola, tylko on za mało widzi i się złości-nawet na siedząco..

Na co szczepią w 4 mies.????
bo mam napisane, ale ni w ząb nie rozumiem co to..

pierwsze słysze, robi się wtedy transvaginalne ... ja miałam już chyba w 5 tyg. robione to taka mała plamka była na zdjęciu, do tej pory mamy w ramce jak nasz synuś "wyglądał" na początku ;)))

faktycznie, ja też miałam usg zrobione od razu jak sie dowiedziałam o ciąży (czyli gdy tylko okres się nie pojawił, test i heja do gina) więc szkoda ze nie zrobili Ci Dobranocko w szpitalu..mogłabyś sobaczyć swoją plamkę :-)

a ja na gwałt rozglądam się za krzesełkami do karmienia i kompletnie nie mam pomysłu co wybrać. - mój brat jako chrzestny chce kupić małej i mam mu jak najszybciej podać jakie chce. Ale ja nie wiem jakie chce :-p ze stoliczkiem, bez stoliczka, w jaki sposób składane...itp ehhh...powinny być dwa do wyboru i już a nie

aaaaaa gdzie DZIULKA? przegapiłam jakieś usprawiedliwienie? Mąż ma wolne więc pewnie trzeba go wykorzystać na maksa :-D

Ostatnia edycja:
hejka

E-lona, Monimoni, sto lat dla dzieciaczków!
dobranocka - kuruj się
emila - mąż wrócił? żyje jeszcze?

dziewczyny czy któras z was karmi jeszcze wyłącznie cycem? bo mój synus wybitnie cyckowy, ale ma juz 3,5 m-ca i dalej jada co 2 godziny nawet w nocy i mówiąc szczerze jestem tym już bardzo zmęczona. miewa dni (noce), że przespi 4-6 godzin ciurkiem, ale to bardzo bardzo rzadko. nie wiem czy cos źle robie czy to normalka?

a Tomek własnie leży na macie i tak się wierci, ze juz z jednego konca na drugi przewędrował, w dodatku juz dzis tak się przekręca na boczki, że jeszcze chwila i na brzuszku wyląduje. wiercipięta!
EDIT: własnie sie przekręcił i bardzo mu się to nie spodobało... :)

Ostatnia edycja:
ja tylko na minutke, wlasnie wrocilismy ze szpitala, bo maly caly dzien placze nic nie je i ciagle spi. porobili badania sa oki wiec poscili do domu (mamy 5 min wiec jak bedzie sie jeszcze cos dziac mamy wracac). mozliwe ze to poczatek zapalenia ucha ale nie wiadomo. jutro rano na kontrole, ale mlody z rak nie schodzi :/ ledwo juz zyje.

kahaaa może różna długość nocnych przerw wynika z tego, że maluszek nie zawsze zjada tyle samo podczas dnia czy konkretnego karmienia. Zje mniej, częściej się budzi i tyle. Nigdy nie mierzę ile czasu mój mały ciągnie cycusia, ale na pewno raz krócej a raz dłużej. Na daną chwilę mu to wystarcza, ale jeśli nie naje się porządnie, to szybciej mi marudzi.

Uska, martwisz.... Trzymam kciuki zeby się polepszyło! I to super że Was puscili. W domu najlepiej. Madlein by Ci to potwierdziła. Ja z resztą też.

ja tez sie melduje bo dzien przeleciał jak burza. Spacerek zakupy i wreszce mamy gryzak do dziasełek. Maluch wylapany najedzony i padł a ja mam troche czasu dla siebie.
Gratulacje dla czteromiesieczniaków.

reklama
uska - oby to było tylko marudzenie. zdrówka dla krolka.
aniwa - mnie nie martwią różne przerwy, tylko to, że one są takie krótkie. nie wiem jak je wydłużyc...

Do góry