reklama

Październikowe Mamy 2010

Karen, a na Ujastku i w Rydygierze mają umowę z laboratorium Diagnostyka? Bo na pewno mozna zrobić w ich laboratoriach - wykaz: DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Wyszukiwarka badań, po kliknięciu w zakładke "nasze placówki" znajdziesz punkty w Krakowie. Na pewno mają na Wolskiej, Olszańskiej, w MSWiA na Galla. Na Wolskiej do południa i w soboty sa takie kolejki, że głowa mała, na szczęście do tego badania nie trzeba być na czczo, chyba że za jednym ukłuciem chcesz zrobić np morfologie.

Beata10
, mi też wieczorami brzuszek znacznie się powiększa, ale to moje jelitka + sadełko jak sądzę...

reklama
Ja ważyłam przed ciążą 55kg przy wzroście 1.68 teraz przytyłam 3 kg :P I według mnie ten brzuch zdecydowanie się robi ciążowy :P Chociaż pod płaszczem jeszcze nic nie widać to jak w domu mam bluzkę tylko to widać :) Nawet fajne uczucie, nie mam wyrzutów sumienia, że tyję bo tyję tylko w brzuchu :)

Ewelw, ja kawę pijam, rozmawiałam z lekarzem i pozwolił, mówi że spokojnie 1 - 2 mogę wypić i to wcale nie jakieś słabiutkie a raczej takie normalne. Ja to mam w ogóle z cisnieniem takie jazdy, ze makabra, potrafie miec 60/30, a ze jest to cisnienie ponizej granicznego cisnienia filtracyjnego nerek to kawe popijam, żeby się jakoś ratować :) Przed ciążą standard to miałam 90/40 - 80/40 a teraz momentami leci na łeb na szyje. Piłam kawy bardzo duzo dawniej bo dopiero po kawie funkcjonowałam normalnie, teraz ograniczam się bardzo i sa dni kiedy nie pije wcale ale częściej pije tą 1 - 2. Lek i tak powiedział, ze gdyby takie cisnienie się dłuzej utrzymywało to trzeba by było je podnosić więc już wole ta kawe wypić niż coś łykać.

Aga27hope, akcja serca płodu na wydrukach z USG zazwyczaj oznaczana skrótem HR, ewentualnie ASP, u mojego maluszka na ostatnim USG było 172/min :) Ja mam przeczucie na chłopaka ale zobaczaymy jak z ta moją intuicją :)

hej dziewczyny

fajnie macie, ze juz ruchy czujecie. ja sie nie moge doczekac, a ze to moja pierwsza ciaza, to pewnie czekac trzeba bedzie i do 20 tygodnia, albo i dluzej bo ja malo spostrzegawcza jestem.

czemu wasze giny wypraszaja tatusiow jak usg dowcipne? przeciez nie ma tam chyba niczego czego tatus by nie widzial...

a i mam pytanie tak jak aga - tez nic nie wiem o pulsie dziecka, da sie to zobaczyc na zdjeciu usg, oznaczaja to jakos? od ktorego tygodnia mowili wam o pulsie, mnie tylko mowia, ze serce bije i ze wszystko dobrze...

basia nei stresuj sie, za pare godzin zobaczysz dzidziusia....

Hej!!
No to mnie pocieszyłyście z tą kawką. Mój poprzedni lekarz też powiedział, że mogę. aLE NIEKTÓRZY rezygnują w ciąży więc się chciałam upewnić, czy wy też.

kahaa - no ja w I ciąży poczułam dopiero gdzieś w końcu 5 m-ca, a nawet w 6. Niepokoiłam się - bo wszystkie grudniówki już czuły a ja nie. Ale ja mam b. grubą skórę na brzuchu i dużo przytyłam wtedy to może dlatego, no i I ciąża. A teraz schudłam przez pierwsze 3 miesiące ze 3 kg z racji wymiotów i niechęci do jedzenia z powodu mdłości. I ta skóra na brzuchu taka cienka się zrobiła że wszystko czuję tam w środku, aż w szoku jestem. No i II ciąża. Ale już zaczynam tyć bo mdłości jak gdyby minęły. I skóra też się robi gruba, więc będzie coraz gorzej - myślę w ciągu II miesięcy. No ale zobaczymy....

Hej!!
kahaa - no ja w I ciąży poczułam dopiero gdzieś w końcu 5 m-ca, a nawet w 6. Niepokoiłam się - bo wszystkie grudniówki już czuły a ja nie. Ale ja mam b. grubą skórę na brzuchu i dużo przytyłam wtedy to może dlatego, no i I ciąża. A teraz schudłam przez pierwsze 3 miesiące ze 3 kg z racji wymiotów i niechęci do jedzenia z powodu mdłości. I ta skóra na brzuchu taka cienka się zrobiła że wszystko czuję tam w środku, aż w szoku jestem. No i II ciąża. Ale już zaczynam tyć bo mdłości jak gdyby minęły. I skóra też się robi gruba, więc będzie coraz gorzej - myślę w ciągu II miesięcy. No ale zobaczymy....
no to powinnam w miare wczesnie, bo schudlam i raczej bede tyc powoli. juz sie nie moge doczekac.
zazdroszcze tym mamom, ktore maja juz swoje brzuszki, u mnie nic nie widac, pare cm w talii przybylo, ale nikt tego za ciaze by nie wzial!!!!!!!

hehe ale wy macie problemy dziewczyny martwie sie lepiej zeby pozniej schudnac ja niestety nie schudłam po pierwszej ciazy urodziłam eryka wazyłam 95 kg gdzie przed ciaza wazyłam 55 kg udało mi sie zrzucic 15 kg i tak staneło bo nie karmiłam małego bo miałam pokarm ale wodnisty bez wartosci i sie nie najdała wogóle .ale moj bład bo mogłam choc se sciagac ten pokarm i by mi zeszło a tak to lipa alke teraz bede uparta he i bede sciagac pokarm nawet jabym nie mogła karmic małej małego choc bardzo bym chciała. dobrze ze jestesm wysoka i tak tej tu\szy mojej nie widac za bardzo :D

też się bardziej martwię, że schudnąć nie będzie łatwo ;) szczególnie, że bardzo lubię jeść.
a brakiem tycia na razie to wg mnie nie ma się co martwić, a raczej cieszyć z tego powodu :)

Hej
kurcze jak tak czytam ile te badania kosztują to az sie za glowe łapie :szok: masakra jakas! ja mam to szczescie ze ojciec pracuje na lotnisku i mamy jakis pakiet rodzinny wykupiony, ojcu potracaja 70zl miesiecznie i cala rodzina chodzi do praywatnej kliniki i sie leczy... gdybym ja miala placic tak za te badania to ciezko by bylo...

a ja znów mam jakis jadłowstręt :baffled: nie mam juz pomyslu co jesc bo na nic niemam ochoty (na szczescie mdlosci niema) teraz usmazylam sobie pomidorki i na nich jajeczniczke z cebulką i nie moge tego zjesc :wściekła/y: jakos mnie odrzuca i cebula przestala smakowac jak nigdy :dry: meczące to jest bo ciagle jestem glodna a juz na nic nie mam ochoty :confused:

siedze teraz na zwolnieniu lekarskim az do 15 kwietnia bo nakrecilam gin ze taka spiąca jestem i dala mi zwolnienie... a fakt bo moj kotek wstaje ok 6.30 ja tez sie przebudze, on wychodzi przed 8 do pracy a ja sie klade i spie do 12 w poludnie:nerd: no i na usg wyszlo mi ze łozysko mi sie lekko obsuwa i nie moge sie schylac, dzwigac, wyciągac rąk do góry i musze sie oszczedzac i sporo lezakowac:dry: osobiscie nie mam nic przeciwko bo lubie lezec ale ile mozna :-D

jak zwykle jeszcze mialam cos napisac ale skleroza mi na to nie pozwala bo zapomnialam na co mialam sie wypowiedziec :wściekła/y:

kurcze strasznie bolą mnie plecy od 2 dni...

aaa juz wiem chyba co mialam napisac :P u mnie tez juz widac brzuszek ale ja mialam taki lekko ciązowy przed ciązą wiec teraz moge chodzic i nie wciagac i wygladam jakbym co najmniej w 4,5 miesiącu byla :-D

chyba to na tyle :-)
pozdrawiam

reklama
Moja teściowa powiedziała mi że w drugiej ciąży szybciej widać brzuszek i powiem Wam że się z tym muszę zgodzić bo w pierwszej nic nie było widać u mnie aż do 5 miesiąca natomiast, w tej mam brzuszek od 2 miesiąca a nie jestem "brzusiasta". U Was też się to sprawdza?

Dziewczyny może zrobiłybysmy sobie taką tabelkę w której obok naszych nicków wpisałybyśmy sobie co intuicja mówi nam że nosimy pod sercem/później po 20tc, co wyszło nam na USG/a poźniej co faktycznie urodziłyśmy? Co myślicie o tym pomyśle i kto by się tego podjął bo ja nie mam takich zdolności :( Taki sondaż.
Ja mam czucie na dziewczynkę.

lolisza dzięki za info sprawdziłam i w tych laboratoriach (Ujastek,Rydygier) nie mają tego badania więc udam się do któregoś z punktów Diagnostyki zresztą już tez wyczytałam że są dosyć tani, zastanawia mnie tylko czy wszędzie jest taki sam cennik czy też się między punktami różni.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry