reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

sarisa gratulacje!!!
mnie tez wszyscy mowia, zeby nie kupowac, no ale bez przesady, przeciez od kupienia nic sie nie stanie (chyba, ze kilka ton kupisz i sie przedzwigasz).

reklama
Wielkie gratki sarisa ... kolejna dziewuszka przyjdzie na swiat w październiku :-) , super ze wszystko ok.
Coraz więcej tych dziewczynek, no no no.
Co do rzeczy to ja tez nie wierze w jakies zabobony. W pierwszym trymestrze mialam troche obawy czy kupowac ubranka dla dzidziusia , ale to dlatego ,ze jest w tym okresie jakies ryzyko ,ze ciaza sie nie "przyjmie" ale teraz.... to juz pólmetek więc z wielką radościa gromadzę rzeczy dla dzidziusia , niczym sie nie przejmując.

Ja już też powoli chomikuje rożne ubranka (w moim ulubionym lumpku maja super ciuszki dla maluchów). No i zakochałam sie w ciuszkach cheerokee z tesco (często są w promocjach i mają bardzo dobrą jakość).

Zakupy chcę zakończyć na początku października (fotelik i wózek), bo nigdy nie wiadomo kiedy rozładujemy i jak się będziemy pod koniec czuły, a lepiej być przygotowanym na godzinę 0 ;-).

A właśnie, rodzinka postanowiła nas wspomóc, i wózek fundują jedni dziadkowie, a łóżeczko z wyposażeniem drudzy, ciuszki zbierała kuzynka, więc jakoś przeżyjemy i budowę domu i dziecięce wydatki;-).

Witam po kilku dniach wyjazdowych:) było super:)

U mnie też sporadyczne twardnienia, ale mam nadzieję, że wszystko ok, bo do wizyty jeszcze trochę. Dzisiaj śniło mi się, że będzie synek i to pierwszy ciążowy sen:)

Gratuluję mamom, które już wiedzą na kogo czekają!

gratuluję wizyty.
ja w zabobony nie wierzę i na szczęście wokół nie mam ludzi, którzy by o nich coś mówili;)

A ja dzisiaj znowu za kuchcika robię i upiekłam szarlotkę:) Mniam mniam................. i oczywiście już cieplutką próbowałam:)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)

Fasolkaania ale mi zrobials ochote na szarlotka ....zdecydowanie upieke ale nie dzis :(

Co do zakpow moj maz z tych zabobonnych ehhhhhhh ale powiedzialam mu ze jak sie dowiemy kto tak siedzi to od razu ide poszalec ciuszkowo. Pamietam ze kiedys ktoera z was pisala co kupic ...chodzi mi o wyprawke nie chce kupic za duzo w tym moim szale zakupowym:))))))))))
A wogole to musze sie do czegos przyznac, dzis cos kupilam za pozwoleniem mojego S :))))nie ma jak kobieca sila persfazjii! Mam nadzieje ze dostane to co zamawilam ....na przesylke musze troche poczekac bo kupowalam przez Allegro a dopiero kolezanak mi przywiezie jak bedzie jechala do Polski w maju. Alez fajne uczucie ,zakupki dla maluszka:)))))

Witam Laseczki :-)
Ja dziś byłam pierwszy dzień w pracy. Myślałam, że będzie gorzej :-)
Pogoda marna, w TV jak zawsze w poniedziałek bryndza.
Wymyśliłam więc, że zrobię przegląd 2 roczników M jak Mama :-)

Jeśli chodzi o porodówkę. Ja chciałam zawsze mieć cesarkę, gotowa byłam zapłacić każde pieniądze. Teraz nie wiem dlaczego i skąd się to wzięło, wolałabym rodzic naturalnie :-) Ginekologię w naszym szpitalu mam obcykaną, odwiedzam koleżanki, sama zaglądam niby coś dopytać ;-)
Moja szwagierka rodziła w rok przed naszymi terminami, podobało mi się jej podejście- na moje pytanie- nie bałaś się? odpowiedziała- nie, stwierdziłam, że jadę tam urodzić i już :-) innego wyjścia w sumie nie będziemy miały, więc co się bać? Dentysty też się boicie, a przecież nie siedzi się i nie myśli miesiącami, jak to będzie, jak mi będą ten ząb wyrywali. Wyrwą i już. Poboli i przestanie, przejdzie w przeszłość ;-)

reklama
sarisa serdecznie Ci gratuluję dziewczynki!!!!

Zaszłam dzisiaj do dwóch lumpów z zamiarem kupna jakichś dżinsów i kupiłam... dwie bluzki i legginsy dla siebie i dresowe dla synka:-).
Co do kupna ciuszków, to moja mama już nie może się doczekać, kiedy będzie mogła robić zakupy. Widzę się z nią co tydzień i za każdym razem pyta się, czy już może kupować:-D. Pozwolę na zakupy po usg połówkowym. Wtedy będzie wiadomo, jaki styl wybrać;-).

Mam teraz fajne spodnie, więc może skuszę się na zrobienie zdjęcia brzuszka.....

Do góry