reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

sarisa gratulacje!!!
mnie tez wszyscy mowia, zeby nie kupowac, no ale bez przesady, przeciez od kupienia nic sie nie stanie (chyba, ze kilka ton kupisz i sie przedzwigasz).

reklama
Wielkie gratki sarisa ... kolejna dziewuszka przyjdzie na swiat w październiku :-) , super ze wszystko ok.
Coraz więcej tych dziewczynek, no no no.
Co do rzeczy to ja tez nie wierze w jakies zabobony. W pierwszym trymestrze mialam troche obawy czy kupowac ubranka dla dzidziusia , ale to dlatego ,ze jest w tym okresie jakies ryzyko ,ze ciaza sie nie "przyjmie" ale teraz.... to juz pólmetek więc z wielką radościa gromadzę rzeczy dla dzidziusia , niczym sie nie przejmując.

Ja już też powoli chomikuje rożne ubranka (w moim ulubionym lumpku maja super ciuszki dla maluchów). No i zakochałam sie w ciuszkach cheerokee z tesco (często są w promocjach i mają bardzo dobrą jakość).

Zakupy chcę zakończyć na początku października (fotelik i wózek), bo nigdy nie wiadomo kiedy rozładujemy i jak się będziemy pod koniec czuły, a lepiej być przygotowanym na godzinę 0 ;-).

A właśnie, rodzinka postanowiła nas wspomóc, i wózek fundują jedni dziadkowie, a łóżeczko z wyposażeniem drudzy, ciuszki zbierała kuzynka, więc jakoś przeżyjemy i budowę domu i dziecięce wydatki;-).

Witam po kilku dniach wyjazdowych:) było super:)

U mnie też sporadyczne twardnienia, ale mam nadzieję, że wszystko ok, bo do wizyty jeszcze trochę. Dzisiaj śniło mi się, że będzie synek i to pierwszy ciążowy sen:)

Gratuluję mamom, które już wiedzą na kogo czekają!

gratuluję wizyty.
ja w zabobony nie wierzę i na szczęście wokół nie mam ludzi, którzy by o nich coś mówili;)

A ja dzisiaj znowu za kuchcika robię i upiekłam szarlotkę:) Mniam mniam................. i oczywiście już cieplutką próbowałam:)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)

Fasolkaania ale mi zrobials ochote na szarlotka ....zdecydowanie upieke ale nie dzis :(

Co do zakpow moj maz z tych zabobonnych ehhhhhhh ale powiedzialam mu ze jak sie dowiemy kto tak siedzi to od razu ide poszalec ciuszkowo. Pamietam ze kiedys ktoera z was pisala co kupic ...chodzi mi o wyprawke nie chce kupic za duzo w tym moim szale zakupowym:))))))))))
A wogole to musze sie do czegos przyznac, dzis cos kupilam za pozwoleniem mojego S :))))nie ma jak kobieca sila persfazjii! Mam nadzieje ze dostane to co zamawilam ....na przesylke musze troche poczekac bo kupowalam przez Allegro a dopiero kolezanak mi przywiezie jak bedzie jechala do Polski w maju. Alez fajne uczucie ,zakupki dla maluszka:)))))

Witam Laseczki :-)
Ja dziś byłam pierwszy dzień w pracy. Myślałam, że będzie gorzej :-)
Pogoda marna, w TV jak zawsze w poniedziałek bryndza.
Wymyśliłam więc, że zrobię przegląd 2 roczników M jak Mama :-)

Jeśli chodzi o porodówkę. Ja chciałam zawsze mieć cesarkę, gotowa byłam zapłacić każde pieniądze. Teraz nie wiem dlaczego i skąd się to wzięło, wolałabym rodzic naturalnie :-) Ginekologię w naszym szpitalu mam obcykaną, odwiedzam koleżanki, sama zaglądam niby coś dopytać ;-)
Moja szwagierka rodziła w rok przed naszymi terminami, podobało mi się jej podejście- na moje pytanie- nie bałaś się? odpowiedziała- nie, stwierdziłam, że jadę tam urodzić i już :-) innego wyjścia w sumie nie będziemy miały, więc co się bać? Dentysty też się boicie, a przecież nie siedzi się i nie myśli miesiącami, jak to będzie, jak mi będą ten ząb wyrywali. Wyrwą i już. Poboli i przestanie, przejdzie w przeszłość ;-)

reklama
sarisa serdecznie Ci gratuluję dziewczynki!!!!

Zaszłam dzisiaj do dwóch lumpów z zamiarem kupna jakichś dżinsów i kupiłam... dwie bluzki i legginsy dla siebie i dresowe dla synka:-).
Co do kupna ciuszków, to moja mama już nie może się doczekać, kiedy będzie mogła robić zakupy. Widzę się z nią co tydzień i za każdym razem pyta się, czy już może kupować:-D. Pozwolę na zakupy po usg połówkowym. Wtedy będzie wiadomo, jaki styl wybrać;-).

Mam teraz fajne spodnie, więc może skuszę się na zrobienie zdjęcia brzuszka.....

Do góry