reklama

Październikowe Mamy 2010

Mała Mi - to ja proponuję żeby się teściowa tak zakochała w tych kwiatkach i marchewkach, żeby u brata została na stałe i jemu d... truła, męża zabrała razem z papierochami ze sobą, a Wam zostawiła mieszkanie. Ach, no i oczywiscie żeby szwagier znalazł sobie babę z mieszkaniem i do niej śmignął. A Was niech już nie nękają - 100km to dobra odległość.

Kroma, no to ześ się wypisała! Wracaj zaraz :-)

Happy, ja nie znam Ryśków. Miło słyszeć że są tacy fajowi, a skojarzenia... Cóż. Chyba ważne jest jaki człowiek wyrośnie z tego mojego Ryśka, a nie z kim się kojarzy... A może kiedyś to mój syn sie będzie komuś dobrze kojarzył, bo zostanie papieżem albo prezydentem? ;-):-p Nie wiem, mamy jeszcze sporo czasu na decyzję wyboru imienia (a potem pół roku na bezpłatna jego zmianę hehe)

W każdym razie czekam na dalsze Wasze opinie na temat Ryszardów, jeśli macie jakieś zdanie do wypowiedzenia :-) M. się ze mnie śmieje że dla mnie Wasze zdanie jest tak ważne, że: "jeśli Rysiek na forum nie przejdzie to się nie zgodzisz?!"

Aha, jeszcze jedno: Justyna rano wstaje około 8, potem śpi w południe (między 11 a 12) i po południu już jej nie kładę jak kiedyś - za to zasypia mi o 19 (tak jak teraz) i mam spokój. Cudnie jest! :-)

reklama
no. Agusia śpi to mam czas dla siebie.
Mała mi ona zawsze zasypia 18-19. nawet jak czasem bylismy poza domem ok 17 to ona już tarła oczy, była marudna i trzeba było jechać do domu. Aga w zasadzie sama sobie taką godzinę wybrała. my ją kładliśmy kiedyś różnie. czasem o 23 dopiero zasypiała ale od paru miesięcy wyrównała soboe godziny, ze od 17 robi się maruda a o 18 to już w ciagu max pół godziny zasypia. daje jej jeszcze przed moim pójściem spać mleko tak ok 22-23 i potem najczęściej wstaje ok 7-8 ale czasem budzi się w nocy na jedzenie raz. no i w dzień śpi ok 12 godzinkę lub niecałą godzinkę

No patrz Mamaagusi, to się wyregulowały nam córeczki podobnie :-) Tyle ze ja Justynę przetrzymuję do tej 19 zawsze zeby za wczesnie nie padła, coby się nie obudziła przez przypadek po godzinie, na przykład już wyspana... :eek: Mała Mi - jak widzisz Agusia to nie jedyny "przypadek" ;-)

Alicja, miłego godzenia się :-p

EDIT:
A tak sobie wspominam czasy, kiedy wieczorami to strona postów szła w 3 minuty, nadrobienie dwóch dni graniczyło z cudem, a tygodnia było niemożliwością.... Cóż się stało? No nic, poczekam na wieczorną Dziulkę, Idę i całą resztę ;-) bo mnie sentymenty dopadają a nie mogę niczym zapić.... Chyba że się nielegalną colą urżnę :confused2:

Ostatnia edycja:
Mała_mi to niech już tam wiedźma zostanie. Gorzej jak się lato skończy i roślinek już nie będzie. Mam nadzieję, że na zimę nie wróci. A teściowi może kupcie elektronicznego papierosa to nie będzie śmierdziało.
Dobranocka osobiście żadnych Ryśków nie znam, ale prezydent Z-cia to misi Rysio, a i Rysio mi się kojarzy z Misiem.
Alicja jakbym miała tak codziennie o 5.00 wstawać to długo bym nie pociągnęła. Chyba zaczęłabym chodzić spać po dobranocce. Udanego wypadu na zamki jutro. A gdzie na skałkach byliście ostatnio?
Sheeney super, że wypad na Majorkę udany.
Happy mam nadzieję, że ząbek szybko da spokój Amelce.
Czarodziejka ćwiczysz nadal czy to był jednorazowy wyskok ostatnio? Super, że Krzysio tak długo śpi.
Makuc biedactwo nacierpiało się.

Witam.Kamilek już śpi sobie,ja włączyłam pralkę żeby wyprać te osikane majtki i spodnie spowodowane brakiem pampersów.ale już zakupiłam na wszelki wypadek 3paczki więc mam nadzieje że tym razem mi nie zabraknie:eek:teraz sobie kawkę zrobiłam i odpoczywam po ciężkich zakupach.
mił:-)ego wieczorka życzę

ja tylko wpadam przeciągiem gdyż moje dziecie śpi od 19.00 a ja tworzę dla niego album (cóś wzorem Alicji tylko w znacznie nędzniejszej wersji,gdyż nie jestem zbyt uzdolniona manualnie (czytać:w ogóle):cool:
Dobranocka co do Ryśków (to ja w sumie rysia od dawien dawna i mi się podobuje moja ksywa)ale imię nie podobuje mi się za specjalnie,ale to wasz wybór i ważne byście byli zadowoleni (no i żeby syn był kiedyś dumny ze swojego imienia):-)
Sariska super że wyjeżdżata w końcu nad to nasze piękne polskie morze...ZAZDRASZCZAM:-)
Roxi super że wizyta u lekarza przebiegła w porządeczku i że wszystko jest okejeczku:-)
Sheeney fajnie że wyjazd na Majorkę był udany...a teraz życzę dalszego równie przyjemnego urlopowania się:-)
Alicja miluśkiego wieczorka w ramiona mężulka życzę;-)
Makucu biedna Alicja...dobrze jednak że macie to już z głowy:-)

no nic uciekam tworzyć...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamaagusi, i oby im już tak zostalo!!
Rysiu, no fakt - toż Ty Rysia! :-D Zmobilizowałaś mnie do nadrobienia zaległosci w zdjęciach - stanęłam w połowie 6 miesiaca z albumem Justyny, w naszym chyba na urodzinach Jusi, a niedługo trzeci album dojdzie! :szok:

Ostatnia edycja:
Hello.
Normalnie brak weny na pisanie. Czytać czytam,ale ale coś z pisaniem kiepsko:-(. Chcę,żebyście wiedziały,że tęsknię za Wami,ale czasu też mam mało na pisanie. Jak Franek zaśnie,to Kuba chce,żebym "coś z nim porobiła". Jak Franek wstanie,to nie mam możliwości,abym posiedziała przy kompie(lęk separacyjny jak nic:shocked2:). Wieczorem,szukam pracy,i padam zmęczona na pysk. Już nawet moje gry "obsługuje"Jakub....Czekam na wrzesień. Wtedy Jakub będzie w przedszkolu i może wówczas będę miała więcej czasu dla Was,kochane...

Dobranocka ja też nie pamietam,co obstawiałam,ale...super,że będziesz miała synka!!!!!!! Oby był zdrowy!
Gratulacje suwaczkowe wczorajsze dla Michalinki i Marcelka, a dzisiejsze dla Amelki,Poli,Mai i Wojtusia

Co do kładzenia się spać,to mój Franek "od zawsze" chodzi spać 18-19. No z małymi wyjątkami,jak marudzi potwornie i nie może zasnąć. Ale to się zdarza rzaaaadko. A,i wstaje 5-6.

Wybaczcie kochane,ale idę się położyć,poczytać książkę. Buziaczki dla was:*************************************************************(wystarczy dla każdej?;-))

reklama
Sheeney witaj, anie Wy teraz do Polski jedziecie ;-). Już looknęłam daleko z sopotu do dziwnowa i siem nie zobaczymy buuu

Ale jestem podekscytowana jedziemy nad morze :-). Mamy pokój (20m2- skormy, ale czysty i zadbany)w domku nad samym morzem u młodego małżeństwa, ale się cieszę. Bo już wczoraj myślałam, że się poddam i nigdzie nie pojedziemy.
teraz wyjdzie, ze wasz jednym okiem podcztuje,ale w pracy pomiedzy okienkami skacze na chwilke na bb ;) i sie gubie bardziej niz mniej,
ktos oprocz emili bedzie w Trojmiescie jakos takos?

Oczywiście w domu mi się przypomniało jedno pytanie, waszym dzieciaczkom też się tak paznokietki łamią tzn takie zadziory się robią hmm bo nie wiem czy to normalne czy mu może czegoś w organiźmie brak :eek:
oj dokladnie mamy tak samo, wydaje mi sie, ze poprostu sa takie kruchliwe, my i tak przez anemie witaminki dodatkowe dajemy i nic z paznokietkami sie nie poprawilo

Cass,Kruszynka,Aniawa,Happybeti suwaczkowe gratulacje dla waszych malenstw
dobranocka mi sie niestety podobnie jak Roxance kojarzy, a osobiscie nie znam zadnych Ryskow i podoba mi sie skojarzenie e-lony Misiek - Rysiek :)

a jutro prosze trzymac kciukasy oki, bardzo ladnie prosze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry