reklama

Październikowe Mamy 2010

Happybeti udanego polowania.
Twoich tekstów Sarisa nie będę komentować, od dawna próbowałam ignorować Twoją niechęć i wrogość wobec mnie, ale po prostu przestanę ukrywać, że to widzę.

reklama
Ups, chyba narobiłam fermentu, bo to ja napisałam o tych naukach... :-(:-(
Mi chodziło głównie o to że jak dla mnie bez sensu jest to że chcą za to kasę, a tym bardziej aż 150zł. Dla nas każda stówka jest ważna.
Powiem Wam że jak byliśmy u naszego proboszcza i zapytaliśmy ile mamy dać za ślub to on nam odpowiedział tak: " Co łaska, tylko że ( i tutaj podkreślił) ludzie nie dają mniej niż 300zł":szok: Byłam trochę zszokowana, i nie chodzi mi o kwotę bo wiedziałam że trzeba trochę dać, ale to jak on to powiedział. Mnie się po prostu w głowie nie mieści to że za sakramenty trzeba tyle płacić, i wcale to nie jest co łaska, tylko księża mają już w głowach ustalone cenniki. To takie moje małe spostrzeżenia.

Proszę nie kłóćcie się tutaj, bo tematy polityczne i religijne zawsze wzbudzają dużo uczuć, emocji. Każdy z nas ma swoje zdanie w tym temacie i najważniejsze jest to żeby potrafić uszanować czyjeś zdanie. Każdy żyje swoim życiem i to on odpowiada za nie i on się będzie z niego rozliczał.:-)

Poza tym to dzień dobry i mam nadzieję że dobry dzisiaj będzie:tak:
Wysłałam męża na małe zakupy i pewnie kupi też pączki, chociaż nawet nie mam na nie ochoty ale zjem chociaż jednego:-D.

Idę przebrać z piżamki Łukasza.

Beti, kurde, mefa trafna uwaga z tą gorliwością...nie mam za wielu porównań w swoim otoczeniu ale faktycznie wydaje się że religijnie"inni"są jakoś bardziej niż katolicy w swoje religie zagłębieni...takie mam odczucia.i zaczęłam się zastanawiać z czego to wynika:/
Sariska, fajne pytania:D
Piszę z tel i już mi się cierpliwość kończy więc spam tylko gdzie kania, jak nocka u Beti i do zo później:)

Hej,
Tak jeszcze słowo wyjaśnienia do wczorajszego. Zasnąć nie mogłam, co cały czas kombinowałam, czy zrobiłam coś złego i doszłam do wniosku, że nie. Każdy ma prawo do swoich poglądów i tego, by je wyrażać i ja nie poczułam się urażona tym, że Natolin mi wytknęła, że tworzę własną religię itp. Bo może tak jest. Ja mam żal o to, jak mi o tym powiedziała. Natolin, napisałaś, że nie uważasz mnie za gorszą czy głupią, bo nie piszesz tak o ludziach, których nie znasz, ale nie przeszkodziło Ci to w tym, by posądzić mnie o chorobę psychiczną... Ja jestem osobą szukającą w kwestii wiary i naprawdę dużo na ten temat rozmyślam, ale chyba dzięki Twoim postom cofnęłam się o kilka kroków... I naprawdę, staram się szanować Twoje poglądy, choć zgadzam się z tym, co napisała Sariska, ale każdy ma prawo myśleć i wierzyć w swoje. Ale muszę jeszcze dodać, że Jezus dał początek chrześcijaństwu, a nie katolicyzmowi.
Tak więc, dziewczyny, nie piszcie, że bawię się w przedszkole i się obrażam czy coś. Myślę, że też byłoby Wam przykro na moim miejscu, No ale fakt - nie jest to forum religijne, katolickie czy niekatolickie, więc rzeczywiście bez sensu byłoby chować głowę w piasek i podkulać ogon, bo ktoś obdarzył mnie takimi czy innymi epitetami.
Dobra, to na tyle ode mnie w tym temacie.
Idę zrobić Hance śniadanko, a potem pojedziemy obejrzeć klub malucha.

Ragna,ja myślę,że okreslenie "schizofrenia" nie odnosiło się do Ciebie osobiście,tylko do pewnej sytuacji.Jak dla mnie to,co robia niektórzy księża( a w zasadzie większośc z nich),to właśnie jest "schizofrenia" i hipokryzja.Bo gdyby oni- w koncu reprezentanci KK tak nie postepowali,to nie byłoby całej tej dyskusji i problemu:-p

reklama
Bry, widzę że wczoraj ostra dyskusja się wywiązała, to chyba dobrze że mnie nie było, bo bym tylko się zdenerwowała, ale mniejsza z tym. Oliwia wczoraj cały dzień w żłobku była niespokojna, płakała. Jak wróciła to spała dobre 1,5 h. Dostała przeciwbólowy syrop, zjadła kaszkę i bawiła się do wieczora. Spała w miarę spokojnie, raz tylko obudziła się na d ranem na jedzenie. Rehabilitacja ok, wczoraj czułam się kiepsko po masażu ale dziś jest już lepiej i troszkę tam na tym stole odpoczęłam i rozluźniłam się, choć pani rehabilitantka nie była zbyt delikatna no ale to masaż leczniczy a nie relaksacyjny ;-)

Ragna po prostu mnie rozwaliłaś tą szczerością, mąż chyba też by mnie prześwięcił hahaha
Ida myślisz że tekst typu "my żyjemy" wystarczy??? ;-)
Mała_mi pewnie dlatego tyle płacicie bo to nauki weekendowe (w trybie eksternistycznym) ;-)
Rysia jak tam po zabiegu dentystycznym?
Doris jak Dorian?
Happy ta Twoja koleżanka, jak Twój maż jest to też Was tak nachodzi???
Tak mnie jedno zastanawia,czy na takich naukach ktoś dowiedział się czegoś nowego,czego nie wiedział?Nie mówię tu o planowaniu rodziny itp.,tylko o religijnym aspekcie
Ja nie..A co do bierzmowania też uważam że jest za wcześnie (miałam w 5 klasie podstawówki).
Wioli83 mam nadzieję, że Kubuś jednak przejdą te płacze za mamą.
Dziulka cieszę się, że odpoczęłaś :-) i że zakupy udane :-) Z tego co piszesz, to też niezłe rzeczy się u Was dzieją :-(
Powiem Wam że jak byliśmy u naszego proboszcza i zapytaliśmy ile mamy dać za ślub to on nam odpowiedział tak: " Co łaska, tylko że ( i tutaj podkreślił) ludzie nie dają mniej niż 300zł" Byłam trochę zszokowana, i nie chodzi mi o kwotę bo wiedziałam że trzeba trochę dać, ale to jak on to powiedział. Mnie się po prostu w głowie nie mieści to że za sakramenty trzeba tyle płacić, i wcale to nie jest co łaska, tylko księża mają już w głowach ustalone cenniki. To takie moje małe spostrzeżenia.
To jest dla mnie największy absurd. Ksiądz ma obowiązek udzielić sakramentu bez opłat !!!!

Spadam pracować...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry