reklama

Październikowe Mamy 2010

Moriam dzięki :*** podaję jej diclofor, poleciła mi kobieta w aptece. Poza tym smectę też mówiła, żeby jej dać ale nie całą saszetkę. A jakie elektrolity jej podać, bo szczerze nie wiem, nigdy nie miałyśmy takiej akcji więc nie podawałam. Poza tym pije wodę, i lekką herbatkę.

Doris a czemu mleka nie dawać???
Jadła zupę na marchewce i ryżu, dziś ugotowałam osobno marchew, osobno ryż i jej dam na obiad ale czy zje... Czemu pytasz o te psychotropy??? Nie biorę, i raczej brać nie będę chyba, że mnie gdzieś na oddział skierują i na siłę mi zapodadzą. 72 cm w talii? To Ty nie masz co narzekać bo ja o jakieś 10 cm więcej...

Z tą pobudką to fałszywy alarm, śpi jak aniołek.

Ostatnia edycja:
reklama
kania- sa takie specjalne zestawy w formie tabletek do rozpuszczania w wodzie, stosowane wlasnie przy biegunkach, wymiotach. Nie wiem jak ze stosowaniem u dzieci, moze trzeba po prostu pol tabletki rozpuscic, trzeba by w aptece podpytac. Jak chcesz moge przedzwonic do kolezanki-farmaceutki.

kania z tymi psychotropami to taki żart , bo wierzę ,ze masz naprawdę cięzko. Z tym mlekiem to lekarz mi powiedzial. Pamietasz , dodo mial potworne biegunki jak bylismy na Chorwacji i tam lekarz odradził nam mleko tzn. przepisał specjalne mleko bez laktozy (bo Dodo był jeszcze maly), jak dziecko jest starsze to wogóle odradza się podawania mleka i przetworów mlecznych i kazał podawać do picia wodę , ew. lekkie herbatki , nie soki! + oczywiście lekarstwa. No i szybko sie uporalismy z tym wirusem. Trzymam kciuki.

Ooo widzisz, szczerze nie mieliśmy jeszcze takiej sytuacji jak biegunki i wymioty razem wzięte, więc nie miałam pojęcia, żeby mleka nie podawać. Dzięki za informacje :-) Wiem, wiem że żartowałaś z tymi lekami, ale jakiś rozweselacz by się przydał :-) Na szczęście pije wodę, i herbatki też.

kania najwazniejsze to podawac jakis probiotyk i jak masz (bo pisalas ,ze masz) to dawaj Niforoksazyd!
Tak właśnie robię, może gdyby nie to mleko w nocy, to dziś było by po wszystkim. Choć tego też nie wiem, gdybać można. Do lekarza i tak pójdę z nią prywatnie, bo weekend się zbliża i nie chciałabym wylądować w szpitalu na izbie w nocy.
A Dorian wtedy, na Chorwacji złapał jakiegoś wirusa??? Czy mu coś zaszkodziło??? Jak długo trwały te biegunki i wymioty???

kania i bardzo dobrze. Idź , zobaczysz czy przez te biegunki i wymioty Ci się nie odwodnila. A probiotyk Ci łyka ? Bo mój Dorian dostał taki probiotyk co sie go rozpuszczało w dosc sporej ilosci wody i całkiem poprostu go zwracał, az trafilam na taki w kropelkach jak witaminy i nie bylo problemu.
A ile tych kupek robi w ciągu dnia?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry