• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

Mnie się udało dzisiaj nawet pospać, ale zesztywniałam bo na jednym boku spałam, a ruszyć się nie mogę bo wtedy zaraz skurcz nogi łapie. Obudziłam się 4.45 jak mój do pracy wstawał i o 8 zwaliłam się z powrotem do łóżka i spałam do 11:) Śpioch jestem:) Dzisiaj muszę ogarnąć trochę chatę tzn pomyć podłogi bo m się w sobotę już nie chciało. Ale cały czas mnie nosi do sprzątania :) Więc zapewne w kuchni posprzątam)
W nocy u nas z powrotem burza była i deszcz padał jak szalony, masakra jakaś, a teraz robi się parno znowu:( Na obiadek wymyśliłam dzisiaj pulpeciki z marchewka i ryżem i do tego pyrki i ogórka albo buraczki:)

reklama
Kahaa gdzies widzialam ...tylko nie pamietam:crazy: Widzialam w ASDA jak bylam tam ostatnio majtki jednorazowe i wkladni do stanika ...kurcze nie wpmietam czy tam tez wlasciwie ich nie widzialam...
Zaraz sie wybieram do Tesco to popatrze i dam znac co wylukalam:)))
Ja jeszcze z tych rzeczy (torba do porodu) nic nie mam i mysle ze powinnam delikatnie sie do tego przygotowac.
Torbe mam i to najwazniejsze:))))

co do tych gaci jednorazowych po porodzie to mi sie udalo zlapac przez internet za 2.5 euro 4 sztuki w opakowaniu, kupilam sobie dwa w razie cos, bo np we FR w carrefourze kosztowaly takie same 5.50 ale za 3 sztuki.znalazlam to na stronie www.cdiscount.fr - stronka jest po francusku ale moze istnieje taka sama np po angielsku??? nie sprawdzalam. zakupilam tam mase rzeczy dla melj, smoczki, butelki, ubranka - o polowe ceny taniej niz sklep i markowe. a co do podpasek: mnie polozna mowila ze dostane po porodzie jakies gigantyczne cus na pierwsze dwa dni a potem mowila zeby se kupic podpaski zwykle na okres typu always night czy cos tam bo sa dluzsze i lepiej zdaja egzamin.. kurcze cos sie boje tego PO porodzie bo nie dosc ze nie cierpie podpasek to przez iles czasu trzeba je bedzie pokochac.... moze akurat nie bedzie sie z nas tak lac jak z wiadra??? puki co moj suwaczek mnie stresuje coraz bardziej.... boje sie bolu i ogolnie calego psychicznego napiecie tuz przed i po porodzie. na pewno bede rodzic pod zniecuzleniem zewnatrzoponowym -chyba ze bedzie za pozno zeby je podac.... oby nieeeeeee!!!!!

a co do obiadku polecam zurek z ziemnaiczkami kielbaska i boczusiem: mam dwa dni obiad z glowki:))))) jeeesss:) kupilam sobie tone gazet i krzyzowek i bede miec co robic tydzien czasu:)))

a wlasnie a propos wkladow poporodowych - onesmile, smoniq - kupilyscie to gdzies w UK? bo patrzylam w kilku supermarketach i jakos nie wpadlo mi w oko. to musza byc jakies specjalne, zwykle podpaski maxi nie wystarcza?

Ja kupilam maternity pads w ToysRUs, ale wiem, ze sa tez w Mothercare. Generalnie znajome odradzaja kupowac je w Tesco, czy innych supermarketach, to samo tyczy sie breast pads.

Dziulka miłego odpoczynku ;p
A ja po obiadku się wybyczam .... i kurcze martwię się bo zamówiłam pieluchy i miały być wysłane pocztą pobraniową !!! A wysłali je kurierem i jutro mają być a ja kasę będę miała dopiero w poniedziałek !!!!!
Nie wiem czemu tak wysyłają jak się inaczej w zamowieniu podało ??!! Jutro ich nie będę mogła odebrać cholerka ... ;/

sparr a jakbyś tak pozyczyla do poniedzialku od kogos z rodzinki albo jakiejs psiapsióły?

A ja kochane na obiadek się strasznie wycwanilam. mialam super wędzone żeberka - zrobilam na nich kwasnicę , a żeberka moj ukochany sobie zje jak wroci z pracy - usmazone z cebulką. ;-)

A wogóle to wlasnie wrócilam z labolatorium - bylam odebrac ten właściwy wynik z toxo. I tak jak czułam wszystko w porządeczku :-) wynik ujemny.

Co do wkladów poporodowych to ja kupilam w sklepie medycznym takie o nazwie TENA LADY (rozm. EXTRA). W tym sklepie mięli taki wzornik wszytkich tych podkladów takze z innych firm , takze moglam sobie wybrac jakie będą odpowiednie i cieszę sie ,bo myslalam zeby zamówic przez internet i te co myslalam ze będą dobre okazaly sie kiepskie. Do tego mam tez majtki wielorazowe (takie z siatki) szt.2 i podklady na łóżko 90X60 (jak zostaną to wykorzystam do przewijana maluszka :-)
A dzieki temu co tu piszecie , kupilam tez mydlo biały jeleń :-) - bo akurat na to nie wpadlam ,ze bedzie mi potrzebne - takze dzięki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry