reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziewczyny a, że tak zapytam: co Wy w tych koszyczkach będziecie trzymać ?:) Tak już kilka z Was o tych koszach mówiło. Mnie się one niesamowicie podobają tylko nie wiem co miałabym w nich trzymać?

Ja te koszyczki ustawię na półkach, które mąż mi powiesi w pokoju i na pewno będą tam kosmetyki, krem na ewentualne odparzenia,nożyczki do paznokci i.... jeszcze nie wiem co. Zawsze to estetyczniej wygląda.

reklama
Dziewczyny a, że tak zapytam: co Wy w tych koszyczkach będziecie trzymać ?:) Tak już kilka z Was o tych koszach mówiło. Mnie się one niesamowicie podobają tylko nie wiem co miałabym w nich trzymać?

Ja mam taki koszyczek wiklinowy na komodzie maluszka. Trzymam tam wszystkie kosmetyki, płatki higieniczne do przemywania itp. Dziecko bedę kąpała w pokoju dlatego te rzeczy muszę miec pod reką :-)

Dziewczyny, to moze chciaz przeprawadzmy jakas selekcje, osob ktore otrzymuja dostep. Bo dajac kazdemu, mozemy wpusicic sobie "weza do jaskini". Np w grupie ktra prowadzi Moni, sa osoby, ktore sie juz na forum nie udzielaja, a dostep maja i moga tam podczytywac, zbierac nr telefonow itd

Sparr- super przybornik

Witam nowa mamusie

Dziewczyny, to moze chciaz przeprawadzmy jakas selekcje, osob ktore otrzymuja dostep. Bo dajac kazdemu, mozemy wpusicic sobie "weza do jaskini". Np w grupie ktra prowadzi Moni, sa osoby, ktore sie juz na forum nie udzielaja, a dostep maja i moga tam podczytywac, zbierac nr telefonow itd

Sparr- super przybornik

Witam nowa mamusie

to usuńcie te osoby które już nie biorą udziału w forum ...

no pomysl nie glupi, tylko jak to przeprowadzic - wpuszczac tylko osoby ktore maja min XXX postów?sa na forum dluzej niz miesiac/dwa/trzy????? logowaly sie w ciagu ostatniego miesiaca???? trzebaby na cos sie zgodzic i tego trzymac...
monimoni, dziulka - jako opiekunki grup wypowiedzcie sie

sadze ze takie kryterium to by bylo ile sie taka osoba udziela, jak czesto i jak sie otworzyla, bo postow mozna napisac bardzo duzo w krotkim czasie i beda o niczym. Po prostu jak sie juz ktos zadomowi u nas i mozemy wtedy na zamknietym podjac decyzje czy zapraszamy ta osobe do nas czy nie.

no pomysl nie glupi, tylko jak to przeprowadzic - wpuszczac tylko osoby ktore maja min XXX postów?sa na forum dluzej niz miesiac/dwa/trzy????? logowaly sie w ciagu ostatniego miesiaca???? trzebaby na cos sie zgodzic i tego trzymac...
monimoni, dziulka - jako opiekunki grup wypowiedzcie sie

Taka selekcja byłaby dobra. Chociaż myślę,że mozna byłoby ją zrobić na podstawie tego jak dlugo ta osoba jest z nami czy jest aktywna w miarę a nie na podstwie ilosci postow.

U mnie taki koszyczek znajdzie się na komodzie, mam już nawet wypatrzony w jysku- teraz tylko musimy podjechać po niego i kupić. Będę tam trzymać trochę pieluch żeby nie sięgać co chwilę do dużej paki, chusteczki higieniczne i inne przybory potrzebne do zmiany pieluszki i jeszcze taki jeden koszyczek wygospodaruje do łazienki żeby mieć tam przybory wszystkie do kąpieli dla małego. Myślę też nad zrobieniem małej apteczki.

Mała mi współczuje, że z mama akurat w takim ważnym okresie dla Ciebie tak się podziało. Bo za pewne spokojniejsza byś była gdybyś sama mogła ją wspierać. No ale tak się już zdarza w tym naszym zyciu. Niespodzianki losowe.Ja jestem juz tak zmęczona psychicznie, że nie mogę sobie poradzić sama ze sobą, wybucham, szarpie, płacze, krzycze. Wczoraj o mało co małża nie pobiłam, i prawie z jadącego samochodu wysiadłam, potem mnie pół godziny szukał po całym miescie!! Współczuje mu, ale on musi znaleźć sposób na mnie, Na pewno nie krzyk i nie uniesiona głowa do góry z głupim milczeniem bo to mnie dobija jeszcze bardziej! No ale cóż nie będę Wam głowy zawracać takimi pierdołkami.

Niestety wlaśnie tak się złożyło ze w tym samym czasie bedziemy obie potrzebowaly pomocy, wsparcia. Co najgorsze mama jest mi najblizsza osoba oczywiscie poza moim mezem, bo na tesciowa to ja nie mam co liczyc, przeciez juz sama mówiła ze na spacery nie bedzie chodzić- tak wiec w niczym mi nie pomoże. Ona tylko umie powiedzieć że mam duży brzuch, no a do cholerci jaki mam mieć skoro rozwiązanie tuż tuż- maluch już tyle waży i ma coraz mniej miejsca. W sumie to ona nawet nie wie ile mały waży, co z nim itp.. bo nigdy nic nie pyta więc uznaję że ma to gdzieś. Za ten pierwszy incydent jak rzuciła zdjęciem z usg jakoś mam uraz.

mała mi rozumiem z tym leżeniem i poczuciem bezużyteczności. mój mąż też mówi, żebym leżała, a on się wszystkim zajmie, ale i tak mi jakoś głupio, że on pracuje, a ja cały dzień nic nie robię...no, a jeśli chodzi o sprawę operacji mamy to współczuję :( ale dobrze, że pojedziecie ją odwiedzić.
dagisu mój maż też ma ze mną przechlapane... żal mi go naprawdę, bo nawet ja ze sobą nie mogę wytrzymać...
jestem tak głupia, że nażarłam się fast foodem na mieście tak, że ledwo wróciłam do domu ;( a przed wyjściem prawie się popłakałam, że mam taki tyłek i rozstępy... brak słów...:-(

Jakby nie było to my teraz robimy za takie "inkubatorki" dla naszych pociech :-). Myśle, ze mężczyźni nie dawaliby sobie rady bedac w ciazy. Moj maz tez ma przy mnie przechlapane- potrafię nagle wpaść w furie albo w płacz.
Ja tez mam smaka na fast fooda ale nie wychodzę dziś z domu tak wiec moze i lepiej? takie jedzonko z kfc spasowałoby mi:-). Ale po zjedzeniu miałabym ogromne wyrzuty sumienia- chociaż niby wszyscy mówią ze kg idą mi tylko w brzuch, w sumie to chyba prawda bo w swoje spodnie wchodzę poza oczywiście zapięciem się w brzuchu.

Wiecie co mi ostatnio powiedział mąż? - że on sobie nie wyobraża mnie bez tego brzuszka, że bardzo go lubi. Taki arbuzik jak on to mówi :szok:. Ostatnio śmiał się że jak pojedziemy w niedziele na spotkanie z moja położną to zapyta się jej czy jest możliwość ze podczas porodu mi tam zaszyją małego arbuza żeby brzuszek taki został...ahhh on taki kochany jest i jak go tu nie kochać:-).
Co wieczór rozmawia z brzuchem i spiskuje przeciwko mnie z młodym:-D. A no i wsmarowuje krem na rozstępy robiąc przy tym masaż brzuchowi.

sparrowkot bardzo ładny przybornik, szkoda że ja takiego talentu nie mam. Można powiedzieć że prędzej mam talent w rozwaleniu wszystkiego niż stworzeniu takiego cuda :-):-).

Ja w ramach powiększenia zaufania i rozwinięcia naszej znajomości przy okazji ponieważ jednak jestem tu krótko i czuję się taka .. na uboczu ponieważ czasem nie wiem o czym piszecie do siebie jako już stare forumowiczki co niektóre :)) Chcę zaprosić was na mój profil z NK ale podam go też może nie tutaj a na grupie zamkniętej i zapraszam do siebie :D Chętnie powiększę grono swoich znajomych o was - moje październikowe mamuśki :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry