reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Karen Możesz iść 13 maja. Tylko musisz powiedzieć,że L4 miałaś do 11 maja. Lekarz wypisze Ci od 12. Musisz potem pamiętać, do kiedy masz zwolnoienie. Ja na wszelki wypadek zanim oddam L4 w pracy- robię ksero:-D.
A na dostarczenie zwolnienia do zakładu pracy masz 7 dni....

Witam wszystkie mamy po długiej przerwie.
Mam pytanie do wszystkich będących na L-4 bo już sama nie wiem co mysleć L-4 mam do 11 maja czyli do dzisiaj i teraz kiedy mam się zglosić po następne żeby mieć ciągłość, gin mówił mi że może mi wypisać jeden dzień wstecz ale nie wiem czy też w przypadku zachowania ciągłości. Miałam iść do gina w czwartek czyli 13 maja i prosić żeby dał mi od 12 maja mam nadzieję że tak można i że zachowuję ciągłość. Dobrze myślę czy lepiej iść jutro?

Karen mam tą samą sytuację. Zwolnienie miałam do dzisiaj i na dzis miałam umówioną wizytę, ale byłam w poznaniu od soboty i nie zdążyłam do gorzowa. Zadzwoniłam do rejestracji bo chciałam wizytę przełożyc na późniejszą godzinę. Nie dało ady bo byłam ostatnią pacjentką. Jutro mój lekarz nie przyjmuje. Ale pani w rejestracji umówiła mnie na czwartek i wtedy lekarz wystawi mi L4 na dzień wstecz ( może chyba dwa dni) i nadal będzie ciągłość.

uspokoiłyście mnie bo wyczytałam na necie że trzeba być dzień przed końcem L-4 po nastepne i się wystraszyłam
co do ruchów to moje dziecko już od 2 tygodni wyczuwa cała rodzinka, mąż czuje te ruchy jakby coś się przesuwało pod skórą lub kopniaczki
spróbuj położyć się na brzuchu moje młode wyjątkowo tego nie lubi i wtedy szaleje jak nie wiem co.

Załączniki

• DSC01765.jpg
    DSC01765.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 75
Witam mamusie i brzuszki;-) Mineło trochę od mojej ostatniej wizyty ale podczytuje was codziennie. Gratuluje udanych wizyt i zazdroszę tym które już znają płeć maleństwa:-)Ja może poznam płeć mieszkańca mojego brzuszka 15 czerwca, wtedy mam usg połówkowe. Na ostatnim usg lekarz miał problem żeby pomierzyć maleństwo bo ruszało się niesamowicie. Nie pokazało się mamusi choć bardzo chciałam je zobaczyć.:-( Widziałam jedynie przez dłuższą chwilę serduszko i żeberka. A na tym usg połówkowym to będę tak długo leżeć aż maleństwo pokaże co chowa między nóżkami :-D
Dorisday ślicznie wyglądałaś.:happy2:
A odnośnie L4 i ciągłości mój lekarz wypisuje mi zwolnienie zazwyczaj na 14 dni, i np. kończy mi się we wtorek a na środę umawiam się na kolojną wizytę. Przed oddaniem L4 do pracy też zawszę robię ksero ale to ze względu na to żeby dziewczyny gdzieś go nie zagubiły bo później wysyłają je do centrali do kadr.

Karen Możesz iść 13 maja. Tylko musisz powiedzieć,że L4 miałaś do 11 maja. Lekarz wypisze Ci od 12. Musisz potem pamiętać, do kiedy masz zwolnoienie. Ja na wszelki wypadek zanim oddam L4 w pracy- robię ksero:-D.
A na dostarczenie zwolnienia do zakładu pracy masz 7 dni....
... i proszę kogoś kto je przyjmuje o adnotację na mojej kserówce: wpłynęło dnia... ;-)

Ze zwolnieniami chodzi o to, że lekarz musi mieć porządek w bloczku do ZUS. To jest pewnego rodzaju druk ścisłego zarachowania i oni nie mogą mieć w kolejności np. takich dat: 15.05, 12.05, 15.05, 10.05. Muszą mieć po kolei- dzień wahania chyba może być. Jeśli lekarza nie ma tydzień, to znaczy, że druczku też tydzień nie używał, więc... tylko trzeba jako pierwsza po jego powrocie się po te L4 zgłosić lub jak są dobre układy to zabookować miejsce w bloczku ;-)

Ostatnia edycja:
A na ile Wam lekarz wystawia L-4 bo mnie gin powiedział że Zus to na 14 dni a Krus na 21 dni na dłużej nie chce bo są kontrole które się go czepiają?
Dorisday wyglądałaś przepięknie i do tego taka śliczna sukienka, musiało Twojemu ex oko zbieleć :)

reklama
Jesli chodzi o L4 to mi dzisiaj wystawił na 20 dni. Miał wystawić na 30 ale idzie na urlop i nie będzie miał mi jak przedłużyć, więc tylko na 20.

Do góry