• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Współczuję Wam kobietki takich "przeżyć" z teściowymi. Ja nie mam teściowej i nie wiem co by było jakbym ją miała :-p Mój M ma macochę, która uwielbia mojego Lolka i bardzo chętnie Go zabiera na spacerki i takie tam. Na szczęście nie próbuje mi nic udowadniać, ani niczego mi nie wytyka, więc się lubimy.

Mnie też mówili w szpitalu żeby na początku sobie odpuścić płyny i szampony i stosować po prostu mydełko.

Ja pamiętam że warto mieć w domu Linomag i Alantan - ja używałam na zmianę tych maści zamiast różnych specyfików do pupy, a Linomag jeszcze na polirki przed spacerem :-)

oja rodzinka jest zachwycona że będzie Milenka, no ale mnie jeszcze czeka reakcja teściów - ostatnio niby nie narzucali mi swoich propozycji ale tysiące rad jakie powinno być wg teściowej powinnam wynyślić jakiś system już do nadawania imion dla wszystkich naszych dzieci i najlepiej żeby wszystkie imiona zaczynały się na tą samą literę (dla ścisłości spodziewam się pierwszego, a jej synowie kazdy ma zupełnie inne imie a system rzeczywiście był ale śmiechu wart) natomiast tesciu powiedział że mam jej nie słuchac i oby tylko imie bylo krótkie (u nich najkrótsze ma 8 liter) także same złote rady no jestem ciekawa ich reakcji nie spodziewam się wielkiej radości ale może się myle

Uwielbiam słuchać o Twojej teściowej, jest świetna, a teściu chyba ma trochę racji - ja np. mam bardzodługie imiona, pierwsze ma 10 liter i nazwisko ma 9 liter i sie czasem nie mieszczę w rubrykach (ale co tam wybiera sie imię, jakie się podoba, a nie ile ma liter, a w sumie w tych rubrykach to niecodziennie się wpisuje).My pierwszemu dziecku daliśmy 1 imię, bo stwierdziliśmy że drugie to jest bez sensu i się go wogóle nie używa w życiu, tylko w tych urzedach się wpisuje.

AA - mnie lekarz na ostatnim usg (to było w 22 tyg.) powiedział, ze prawdopodobnie dziewczyna i zapytał co mówił jak byłam u niego w 13 tyg. (tez mówił ze chyba będzie dziewczynka, ale żeby się nie sugerować), więc wszystko nie na 100 %, ale takie "prawdopodobnie". Póki co, to myslę że będzie dziewczynka; imię jeszcze nie wybrane (a myslałam że to będzie drugi chłopiec szczerze mówiąc).

Współczuję Wam kobietki takich "przeżyć" z teściowymi. Ja nie mam teściowej i nie wiem co by było jakbym ją miała :-p Mój M ma macochę, która uwielbia mojego Lolka i bardzo chętnie Go zabiera na spacerki i takie tam. Na szczęście nie próbuje mi nic udowadniać, ani niczego mi nie wytyka, więc się lubimy.

Chociaż ktoś zadowolony:-D

reklama
Gibaga- to na zylki to jest Heparinum GSK(heparinum natricum) firmy gsk

lekarz poradzil mi taki spray venospray, ale pani w aptece powiedziala, ze to bez sensu, bo to raczej na spuchniete nogi, np. latem...a to jest lepsze, bo nawet moga sie wchlonac male pekniete naczynia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry