• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
suse dzieki nie wiedziałam bede smarowac tylko w bardzo łuszczacych sie miejscach zeby sie nie przyzwyczaiła skóra. mojej królewnie tez sie pupa odparzyła od pieluszek dady niby kazdy poleca icena fajna alejej cos nie pasuja :-(

Ja odpukać jeszcze nie zdołałam odparzyć pupy Małemu. Używam właśnie DADY ale co prawda pieluszkę zmieniam co 2-3h i w tym czasie jest 5 min wietrzenia pępuszka i sisiorka :P Jeszcze ani razu nie smarował kremikami.

Nie potrafię ubrać małego :/ on ma cały czas zimne rączki i stópki a całe ciało ma spocone. Dziś na spacer założyłam mu w końcu samego bodziaka z krótkim rękawkiem i przykryłam go flanelką. A w domu całkiem nago leży bo aż robi się czerwony z gorąca... U niego zasada: jedna warstwa więcej po prostu nie działa chyba...

My teraz uzywamy Dady i powiem szczerze ze roznicy miedzy pmpersami nie widze. Ponoc to ten sam producent jest i te same materialy, nawet wyglad opakowania, kolorystyka sa uderzajaco podobne:tak:
My po szpitalu mielismy male odparzenie ale po linomagu zeszlo, smaruje 2 razy dziennie i wystarcza:tak:

ja tez słyszałam ze dade robi pampers i wszyscy mi polecali szkoda ze małej nie pasuja za jakis czas zobaczymy jeszcze raz moze jej nie odparza

Nam linomag zalecili w szpitalu ze względu na ten rumień niemowlęcy. Natomiast odradzali sudocrem i inne kremy z cynkiem- je należy stosować tylko jak się coś dzieje bo wysuszają. No i faktycznie po linomagu skóra na pupie wygląda dużo lepiej.

Raczki i nozki podobno na poczatku sa zawsze zimne lub zimniejsze niz cialko bo nie ma w nich jeszcze dobrego krazenia! Tak mowili na szkole rodzenia! Temperature sprawdza sie na pleckach i brzuszku!! :)

reklama
Mysio - mój też ma zimne rączki i nóżki, ale kark cieplutki... gdybym go ubierała żeby zagrzał swoje kończyny, to chyba bym go ugotowała :D też czytałam, że to wina krążenia, poza tym, co ja się dziwię dziecku, jak sama swoimi stopami krioterapię potrafię zrobić :D:D:D
Od wczoraj leży w samym bodziaku z długim rękawkiem przykryty pieluszką flanelową, a i tak co chwilę się odkopuje i wystawia jak nie kolano, to stopę :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry