reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
Ja z Colinem bylam w polsce prywatnie u ortopedy po 6 tygodniach...koszt 100 zl i komfort bezkolejkowej uslugi.
Tutaj w De pierwsze usg jest w szpitalu a 2gie na pierwszym miesiecznym bilansie u pediatry.

Na to USG ja dostałam skierowanie w szpitalu przy wyjsciu... teraz mam się tylko zarejestrować do byle jakiego punktu w którym coś takiego wykonują...
A tak to pewnie daje pediatra skierowanie, więc trzeba się dowiadywać.

Ja dostałam skierowanie od pediatry i jeszcze PESEL był w poradni preluksacyjnej wymagany, więc dopiero dziś zarejestrowałam. Ale tak straszyli, że terminów nie ma, a na 19go jest już umówiony, więc nie jest źle.

Z Lenką u ortopedy byliśmy prywatnie, 70zł, bez kolejek.
Teraz nam skierowanie pediatra nam skierowanie dał podczas wizyty domowej, ale jeszcze się nie orientowałam gdzie można z tego skierowania skorzystać i ile się czeka.

Pieszczoszka ja na wypisie dziecka ze szpitala w zaleceniach mam USG bioderek w 4-6 tygodniu życia. A położna na wizycie stwierdziła, że nawet do 8 tygodnia mogę zrobić.

Karolki - jak najbardziej trzeba dawac cyca jak jest sie przeziebiona - najlepszy sposob aby uchronic dzieciaczka przed przeziebieniem :-) Ja sie przeziebilam przed samym porodem i trzymalo mnie po, bo bylam oslabiona i nijajk sie nie moglam wykurowac :baffled:

Mysiochomis - moj tez ma tradzik :baffled: Nie wiedzialam, ze cos takiego moze spotkac niemowle :szok:

Nasza polozna na zluszczajaca sie skore zaleca nacieranie matczynym mlekiem. W cieple dni odradza wszelkie oleje. Skusilam sie i pomoglo ale u nas bylo tylko lekko przesuszone na brzuszku, wiec nie wiem, na ile ta metoda jest uniwersalna :tak:

A ja mam takie pytanko do Was: Olis niecierpi... wozenia wozkiem. I co z tym fantem zrobic? przeciez dzieci wozki uwielbiaja :baffled: Jak znacie jakis patent to podpowiedzcie ;-)

Znajomej dzieciak tak wyl w wozku ze sprzedala bo i tak nie bylo sensu go trzymac, kupila spacerowke i dopiero mala jakos dala rade - gondola jej nie pasowala. Z drugim dzieckiem przerabiala to samo. Niektore tak maja.

reklama
nie pocieszylas mnie Karolki :frown: To ta Twoja znajoma przez pol roku nie wychodzila z domu, chustowala czy nosila po prostu wszedzie na reku? :baffled:

Do góry