reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Kugela a moze twoje dziecie lubi przytulne gniazdka tak jak moja...Jak w wozku niema poscielone podusi i kocyczka to marudzi i wyma****e lapami jak polityk w sejmie...czasami wystarczy zmienic nachylenie materacyka aby nie lezec calkiem na plasko...

reklama
To jest trop mojego meza. Wyscielilismy mu wozek wszystkim czym sie dalo (taki ala baranek ze 100% bawelny, pieluszki itp itd) i troche w tym wozku wytrzymal :-) Moze wiec to jest wlasciwy kierunek :-) Oli nie lubi tez "tarmoszenia", czyli np. jazda samochodem + wozkiem + znow samochodem (czyt. wyciaganie, odkladanie, znow wyciaganie etc.) odpada :baffled: Albo samochod albo wozek. No i tylko w 3 sekundy po cycu, bo potem znow protest :confused2: Taka ladna pogoda, tak by sie chcialo siedziec na dworzu a tu takie cyrki trzeba uskuteczniac :-p

Kugela, aż dziwne że dzidzia nie chce spacerować w wózku. Moją tylko wsadź do gondoli, chwilę poskwierczy i już śpi ze dwie godziny.
Idziemy na bioderka też prywatnie, bo na kasę czeka się długo. Wizyta 70 zł a jeszcze nad morzem pospacerujemy.

Oj, annte, nie wiem, po kim on to ma, bo my obydwoje z mezem lubilismy wozki w jego wieku ;-) Kombinuje, ze to moze przez to, ze w ciazy musialam duzo lezec i on nie lubi "telepania" :-p Przewijania tez nie lubi (ba, nienawidzi!) Jedyne co lubi to... cyc. Glaskanie, pieszczoty - wszystko bzdury. Cyc i kropka. Wiecej hobby poki co nie odnotowalam ;-)

Kugela, może maluch musi się przyzwyczaić. Spróbuj położyć mu w wózeczku coś pachnącego Tobą. Może będzie czuł się bezpieczniej.

mamy nadzieje, ze sie przyzwyczai :tak: Moj zapach i bliskosc sprawiaja tylko, ze bardziej kweka - liczy, ze go mamusia wyciagnie i da cyca ;-)

Dziewczyny które pieluch Dada używają, są Dady rozmiar 1? Czy 2 używacie? Bo ja póki co jeszcze zapasy Pampers Newborn zużywam, ale się kończą powoli. I nie wiem jak to z tymi rozmiarami... Babydream widziałam rozmiar 2, niby od 3kg, ale jakieś wielkie mi się wydają...
Yolanta, są Dada 1 Newborn ja stosuje i jestem zadowolona. Huggiesy potrafią przeciekać nogawką, a tutaj to sie raczej nie zdarza.

Annte nadmanganiam potasu do kapieli na potowki jest bardzo dobry, kupisz w aptece za grosze:tak:
Mam do Ciebie pytanie z innej beczki, przeprzaszam ze na tym watku, bylas przeziebiona i normalnie karmilas???Ja mam splywajace zatoki ropne troche i od tego boli mnie gardlo i sie zastanawiam jak z karmieniem:baffled:
Pewnie, że karmic tak jak zresztą dziewczyny juz doradzały :)

reklama
ja dady 1 nigdy nie widzialam w zadnej biedronce:( ale w sumie juz nie sa potrzebne bo mam pampersy co sa do 5 kg i sie ledwo na małej dopinaja juz hehe wiec dada 2 sa idealne teraz;)

Do góry