reklama
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Poprawka myslałam,ze ta szczepionka co szczepilismy za 1 razem jest 3w1 a ona jest 6w1 i koszuje u nas w aptece 220zł
Flaurka
Fanka BB :)
Tą szczepionkę powtarza się co 6 tygodni 3 razy w 1 roku zycia dziecka i po 12 miesiącach od ostatniego powtórzenia - tak więc 4x220 masz. Nieźle. A to jedna z tańszych. Pneumokoki i rotawirusy dopiero pociągną po kieszeni, jak ktoś chce szczepić.
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
pneumokoki Laura ma za darmo bo jest wczesniakiem
My juz po pierwszej dawce szczepien...Na wszystko plus rotawirusy...na 6 tygodni mamy spokoj...mala zniosla szczepienia bez temperatury tylko przeczyscilo ja po rota jeden raz i juz jest ok.Za poltora miesiaca idziemy z 2ka na szczepienia...ale bedzie ryk...!
anik.
Mama Krzysia :)
Ja również mam nadzieję, że Mały szczepienie zniesie bez gorączki. Ale w razie czego po południu zmierzę mu temp. i pod wieczór również
anik.
Mama Krzysia :)
Ja bałam się podawać szczepionek skojarzonych z jednego względu - brak długofalowych badań nad ich skutkami. Wiem coś na ten temat z racji, że teściowa jest lekarzem, moja mama pielęgniarka więc obie wiedzą jak to wygląda z drugiej strony. Fakt, że za każde pieniądze oszczędziłabym mojemu dziecku cierpienia i wkłuwania się 3 razy, to jednak bałam się im zaufać... Refundowane szczepionki od lat są podawane i mniej więcej wiadomo, jak dzieci na nie reagują, jaki mają wpływ na ich rozwój itp. Aaaa - dziewczyny, które szczepią skojarzonymi - pamiętajcie, aby szczepić szczepionkami jednej firmy (tak poradziła nam położna) z jednego względu... W razie, gdyby okazało się, że szczepionki wywołały jakieś powikłania (czego oczywiście nikomu nie życzę!!!!!) w postaci chorób, można dochodzić prawa do odszkodowania od danej firmy. W innym przypadku jeden koncern będzie zwalał winę na inny...
Mój Krzyś po szczepieniu przespał prawie cały dzień (z niewielkimi przerwami na płacz...). Mam nadzieję, że za niedługo się jednak obudzi, bo nie wiem ja w tym wypadku będzie spał w nocy! Póki co temperaturki nie ma na szczęście i przestał się żalić... Kochane dziecko, dało mamie dzisiaj troszkę magisterki napisać
Mój Krzyś po szczepieniu przespał prawie cały dzień (z niewielkimi przerwami na płacz...). Mam nadzieję, że za niedługo się jednak obudzi, bo nie wiem ja w tym wypadku będzie spał w nocy! Póki co temperaturki nie ma na szczęście i przestał się żalić... Kochane dziecko, dało mamie dzisiaj troszkę magisterki napisać
Stokrotka812
Hexa w kwiatach polskich jest za 170zł, Martusia może poszukaj taniej, bo to straszna różnica cenowa
reklama
andav
A u nas cud jesli chodzi o te nieszczesne kapanie
juz drugi dzien mlody nie ryczy
nie wiem czy to przez te upaly czy co ale kapanie sprawia nam teraz cudowna przyjemnosc ...oby juz tak zostalo
zdjecie z tego historycznego wydarzenia na zamknietym
My mamy szczepienie w poniedzialek- troche sie boje jak maly zareaguje i jak bedzie po szczepionce
Mam do was pytanie- wstawiacie zdjecia swoich usmiechnietych dzieciaczkow a moj mimo ze ma 2 miesiace to prawie wcale sie nie usmiecha....trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby sie usmiechnal a sfotografowac to wydarzenie graniczy z cudem- jest to normalne u 2 miesiecznego dziecka ze tak malo sie usmiecha?
juz drugi dzien mlody nie ryczy
My mamy szczepienie w poniedzialek- troche sie boje jak maly zareaguje i jak bedzie po szczepionce
Mam do was pytanie- wstawiacie zdjecia swoich usmiechnietych dzieciaczkow a moj mimo ze ma 2 miesiace to prawie wcale sie nie usmiecha....trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby sie usmiechnal a sfotografowac to wydarzenie graniczy z cudem- jest to normalne u 2 miesiecznego dziecka ze tak malo sie usmiecha?
Ostatnia edycja: