reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Wikasik- linomag to głównie właśnie lanolina, witamina F (wielonasycone egzogenne kwasy tłuszczowe) i wazelina więc myślę, że sama lanolina też pomoże.

reklama
wg. mojej wiedzy linomag to przede wszystkim... olej lniany z dodatkiem lanoliny i wazeliny. Ja uzywalam z braku linomagu w DE samego oleju lnianego i bylo dobrze :-D

olej lniany jest ogolnie jednym z najzdrowszych olejow wogole (pod warunkiem: na zimno i z zimnego tloczenia, inaczej traci swoje wlasciwosci) - i do jedzenia i w kosmetyce (tak doroslej, jak i bobaskowej), wiec warto po niego siegac :-D

Wikasik - kochana, spróbuj to zaczerwienione miejsce potraktować zasypką Alantan, mam nadzieję, że można ją u Was kupić? Czasami wszelkie nawilżająco-natłuszczające preparaty robią jeszcze większą szkodę, ja mojemu synkowi tak wyleczyłam szyjkę i do dziś ma nie odparzoną a fałdek ma tam sporo. Ewentualnie, bardz dobry jest też krem p/odparzeniom z Johnsona. U jednych dzieci na odparzenia pomagają tłuste kremy, oliwki (taki był mój mąż, u niego odparzenia tylko nawilżaniem leczono) a inne są takie, że potrzebują właśnie zywkłej zasypki. Spróbuj, a może będzie zecydowanie lepiej. Zawsze można też, jako cięższe działo, wytoczyć Sudocrem :)

Ja na wszelkie zmiany skórne polecam krem Hud salva
Goi wszystko u dzieci i dorosłych
Dostępny bez recepty
Mega wydajny ,ale uwaga
Pieruńsko drogi !!!!

Juz chyba wszystko pod kontrola. Zadzialal krem emolient. Mysle, ze odparzenie samo w sobie bylo wyleczone i nowe sienie pojawialo, ale skora miala problem z regeneracja. Teraz ta szorstka juz prawie zniknela. Niemniej umowilam sie w poniedzialek do lekarza.
Dziekuje

reklama
Olisiaa ja mam go cały czas ,bo mam atopowca w domu.
Po jednym posmarowaniu wszystkie suche miejsca widocznie się zmniejszają .
W tej chwili stosuję na moje biedne popękane stopy ,bo już nic nie dzałało .
Hud salva po 3 posmarowaniach dała radę i już prawie jest oki..;-):-):-)

Do góry