• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
a jak wygląda uczulenie po Nivea? Bo ja od zawsze myłam i smarowałam tym Patryka, na początku jak był noworodkiem to kąpaliśmy go w Oilatum, bo miał suchą skórę przez zielone wody :-/ potem poszedł do szpitala i po powrocie znów wróciłam do Nivea i jego skóra zrobiła się sucha, szorstka, nawet ma pojedyncze wypryski na skórze, ale takie jednodniowe, bo są rano, a wieczorem już tylko strypki po nich czy coś w tym rodzaju. Więc zaczęłam używać emolium, ale poprawy jakieś rewelacyjnej nie ma, może na początku tak, ale teraz to już chyba skóra mu się przyzwyczaiła i znów zaczęła się przesuszać. No to o poradę zapytałam położną, która do nas przychodziła i ona doradziła mi kąpiele w krochmalu przez kilka dni, ale po takiej kąpieli mocno trzeba naoliwić skórę, z tym, że oliwki Nivea nie są jakoś specjalnie mocno tłuste, one mają taką delikatną konsystencję, więc kupiłam Babino, może ta pomoże, a jeśli skóra mu się poprawi to znaczy, że Nivea uczula go, bo ja pojęcia nie mam skąd ta suchość skóry u Patryka. Pediatra kazała podawać mu 2 razy dziennie po 3 krople Fenistil, żeby go skóra nie swędziała, bo on ją nagminnie rozdrapuje, nawet uszy szarpie jak ma wieczorne swędzenie :-(

Ja zrezygnowałam ostatnio z oliwki nivea na rzecz kremu intensywnie nawilżającego nivei do buzi i ciała i skóra przestała się przesuszać. Tylko teraz zaczynam kojarzyć że może od tego ten pas wyprysków który ma na ciele? Ale tylko w jednym miejscu...niemozliwe chyba...

Ja zrezygnowałam ostatnio z oliwki nivea na rzecz kremu intensywnie nawilżającego nivei do buzi i ciała i skóra przestała się przesuszać. Tylko teraz zaczynam kojarzyć że może od tego ten pas wyprysków który ma na ciele? Ale tylko w jednym miejscu...niemozliwe chyba...
jak w jednym miejscu to nie, może od proszku/płynu do prania, albo któreś z ubranek ma w składzie coś co ją uczula?

taka jakby kaszka na skórze? bo od tego nam się zaczęło. A ja używałam i żelu, i balsamu i oliwki- wszystko nivea
tak... odstaw a pozniej za jakis czas jeszcze raz uzyj bedziesz miala 100% pewnosci ze to to ja tak zrobilam i temu ejstem pewna ze to od Nivea a co dziwne kupilam jakis inny płyn na "B" nie pamietam i choc producent Nivea nic nie było na skórze

reklama
ja do kapieli daje małej troche oliwki z Hippa, do mycia uzywam żel Hippa, z pompką, naprawdę wygodne rozwiązanie, po kąpieli, jak ma lekko wilgotna skórę, to robię masaż z oliwką, Polecam Hippa mojej eli służy, ma łądną skórkę, bez przesuszenia, wyprysków.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry