D
dziunka24.
Gość
no ok a powiedz mi jeszcze czy np starczy dokladnie przemyc wszedzie zeby byl mokry i jeszcze gazik np zamoczony w spirytusie i tak ubierac? toz dziecko bedzie uwierac jak dotknie ubranka... eh bo pampersem nie mozna podobno i ciekawa jestem czy zwykle 1 pampers tak czy siak nie beda zapinac sie na pepuszku ...
Kasiu jak ja rodzilam Julke, to nawet nie wiedzialam o istnieniu 1 i 2 (nie wiem czemu, trudno je bylo u nas dostac
) i kupilam od razu trojki. I je podwijalam zeby pepuszka nie przykrywac. A pod ubrankiem nic sie z pepkiem nie stanie, mi zalecali wtedy ubieranie koszulek lub kaftanikow, a teraz ponoc mozna juz zakladac bodziaka. Ale najwazniejsze jest zeby mial jak najwiekszy dostep powietrza, zeby po prostu sie zasuszyl, wiec raczej nie mozna go przykrywac mokrym wacikiem. Tym bardziej ze spirytus moze podrazniac skore dziecka.
bo w moim domu rodzinnym bylo wlasnie zawsze 20-21, czasem rano zimniej zanim ktos napalil, a moj wychowal sie na piecach kaflowych i dla niego 25 stopni to dopiero cieplo 
efekt jest taki że i tak wszystko ląduje na pieluszce z buzi