reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

dziewczyny mam pytanioe kapiecie swoje malenstwa w zwykłej wodzie czy przegotowanej... zauwazyłam ze mojemu maluszkowi troszke skóra schodzi lekarz to widział i powiedział ze sucha poprostu ale zastanawiam sie czy oprób oliwienia moge to jakoś zwalczyc....

reklama
Tutaj nikt nie wspominał o zadnych witaminach...
O co chodzi? Czy to na recepte czy mozna samej podac i w jakich przypadkach?
Natalunia, oświeć mnie prosze :sorry:
witaminę D powinno się podawać codziennie dziecku, ponieważ zapobiega krzywicy. Witamina K - podajemy od 8 dnia życia (niektórzy piszą, że od 14 dnia zycia) do konca 3 miesiąca. my kupiliśmy bez recepty, ale nasza położna dała nam receptę (najwyżej później się przyda).

witaminę D powinno się podawać codziennie dziecku, ponieważ zapobiega krzywicy. Witamina K - podajemy od 8 dnia życia (niektórzy piszą, że od 14 dnia zycia) do konca 3 miesiąca. my kupiliśmy bez recepty, ale nasza położna dała nam receptę (najwyżej później się przyda).
No to pięknie... :eek:
Zapytam dziś w aptece a jak nie to w pn mamy kontrole o GP...
Ehhhh, jak to na wszystko trzeba uważać i o wszystkim pamiętac...

Katrenki, Anadri, Kamcia
, Klaudzia
Czy Wy coś podajecie? Ktoś coś Wam w UK/Ie mówił..? :eek:

U Zuzi wczoraj odpadł pepek i była połozna i widziała go - wszystko jest w porządku. Pepuszek schowa się za jakis czas. Będzie odstawać jeszcze przez jakiś czas.

Dziewczyny, witaminę K i D podajecie przed czy po jedzeniu?
ja podaje podczas jedzenia z rana
dziewczyny mam pytanioe kapiecie swoje malenstwa w zwykłej wodzie czy przegotowanej... zauwazyłam ze mojemu maluszkowi troszke skóra schodzi lekarz to widział i powiedział ze sucha poprostu ale zastanawiam sie czy oprób oliwienia moge to jakoś zwalczyc....
u nas tez schodzi skóra najbardziej na nóżkach ale mysle ze to normalne

U nas też schodzi skóra z nóżek i raczek tak się łuszczy.Lekarz kazał kąpac w oilatum co drugi dzień i oliwkować.Ale nie ma powodów do niepokoju bo tak ma podobno większość bobasów.Ja kąpię w zwykłej kranówce.Buzie myję za to przegotowaną wacikiem.

U nas też schodzi skóra z nóżek i raczek tak się łuszczy.Lekarz kazał kąpac w oilatum co drugi dzień i oliwkować.Ale nie ma powodów do niepokoju bo tak ma podobno większość bobasów.Ja kąpię w zwykłej kranówce.Buzie myję za to przegotowaną wacikiem.
u nas też schodzi skóra położna mówiła że to normalne, ja kąpie w kranówce ale dodaje nadmanganian a buzinke myję przegotowana albo rumiankiem.ja też kąpałam co drugi dzień w oilatum naprzemiennie z smarowaniem oliwką nivea i mały dostał takie uczulenie że przestałam używać kosmetyków:-( zamówiłam teraz mustele znacie może to?? czy jest dobre??

reklama
u nas tez schodzi skóra najbardziej na nóżkach ale mysle ze to normalne

u nas też :tak:
ja przed kapiela smaruje glowke nozki i raczki oliwka, chwile czekam i kapiemy w oliatum i na raczkach juz nic nie ma :tak:, zanim go wysusze to 3 krople oliwki wcieram w cale cialo i potem wycieram sucha pieluszka i recznikiem, potem malucha smaruje balsamem "la roche" - lipikar bauma

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry