reklama

pielęgnacja naszych maluszków

reklama
a ja wam powiem ze jakos nie mam przekonania do soli....

wydaje mi sie ze jednak rzeczy /płyny mydła dla dzieci są jakos badane dermatologicznie itp, natomiast nie ma chyba soli typowo dla dzieciecej skóry ktora wiadomo jest duzo delikatniejsza niz skóra dorosłych a sól jaka by nie była ma swoje własciwosci i hmm nie jestem przekonana by byla dobra dla dziecka ktore ma rok czy nawet 8 lat...

ale oczywiscie moge sie mylić...

Grzechotko fakt, ja używałam Dada:tak:ale rozstałam się z nimi bo z racji tego że Julka je mi w nocy 750-1000ml mleka to rano była czasem mokra po pachy :sorry2:.
W dzień było to samo po spaniu. Dziecko mokre się budziło :baffled: ja jej nie trzymam oczywiście pół dnia w jednej pieluszce ;-) (ma koło 6 w dzień) ale przy szaleństwach pielucha się przesuwała chyba i siki dziwnie wylatywały. Co prawda w Pampersie czy Huggies też potrafi się przelać w nocy ale rzadziej ;-)

No to moze napisze tutaj.....
Od kilku dni Krzysio ma czerowne policzki-tak troche...i przy tym takie drobne czerwone krosteczki:baffled::baffled::baffled:
Zwracam uwage na to co je....i sama nie wiem czy to od jedzenia czy coś innego...
Czasem te krostki są blade-takie rózowe...a czasem robią się mocno czerwone....no to nawet tak logikę-od czegos to musi być.....:confused:

nie wiem co robic...iść do lekarza?....czy jeszcze poobserwowac małego???? moze uzyć czegoć? nie wiem do kapieli jakis inny plyn-moze mąki ziemniaczeanej dodac...
podobnie to wyglada jak miała Madzia Anetki-tylko to jest takie malutkie....ale nie pamietam co Anetka na to robiła??
:-(

dotka a wprowadzałaś młodemu jakąś nowość w diecie? albo jakiś kosmetyk do kąpieli? może dałaś mu czegoś popróbować i zareagował teraz po jakimś czasie?
jesli to alergia to smarowanie nic nie da :no: organizm musi sie oczyścić sam

dota a zmienialas mydło? płyn, proszek do prania?
wprowadzaiłas cos nowego do jedzenia?

podaj albo wapno albo zyrtek 2 x po 5 kropli przez kilka dni

zgadzam się z Katą!-naszteż miewa takie objawy.my jedziemy do alergologa a do kąpieli dodajemy EMOLIUM -(emulsję do kąpieli) a smarujemy tym UNIBASISEM maść bez recepty-dla mnie rewelka-no i nie drogie 9zł. Kubie pomaga.

kurcze,teraz mysle co tomoze byc......
dziewczyny dzieki:tak:

Nic raczej nie zmieniałam...w wiekszosci maly jest na sloiczkach,tzn.obiadki,deserki

teraz mysle o proszku....mam trzy rozne i piore na zmiane....wlasciwie nigdy nie myslałam,ze cos moze byc po proszku

A zyrtec ponoc dobry ale chyba na recepte...kurka wodna....wapno daje od tygodnia.....
tak mysle: wczoraj dałam krzysiowi na sniadanie grahamke z maslem i wedlina i po godzinie mial mocno czerowne policzki.....

Dota Julka też ma na dole policzków taki krosteczki i czasem to się robi bardziej widoczne- zaczerwienia się. Myję buziaka płynem oczyszczającym Mustelli i to łagodzi. :tak:
Na 100% uczulona jest na miód - po tym mleku Nestel Junior z miodem. :tak:
Może je wprowadziłaś?

Myślę że po proszku to i na ciałku coś by miał... a policzki to jak by od pokarmu. Tak mi się tylko wydaje, nie do końca się znam...

reklama
Czasem moze byc tez od mroznej pogody....Ja Oliwierowi musze smarowac buzie, jak jest bardzo zimno, co w sumie rzadko sie tu w Uk zdarza, ale jak bylamw styczniu u mamy w Szczecinie, to mial wlasnie takie poliki czerwone i jakby skorke wysuszona....
Ale oczywiscie nie daje glowy, ze u Krzysia to jest wlasnie to

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry