reklama

pielęgnacja naszych maluszków

reklama
ja nigdy nie smarowałąm oliwką bo pablo mial uczulenie. poczatkowo kapałam go w oilatum ale teraz w płynie do kąpieli z oliwką z nivea z tej bialej serii do skory wrazliwej. mam z tej serii tez balsam do ciała , ale nie smaruje malego codziennie, bo po tym plynie niby skora tego nie wymaga, a nie chce przesadzic by skora sie nie przyzwyczaila bo pozniej jak nagle przestanie sie smarowac to od razu bedą problemy skorne:tak:

Oliwia od poczatku miała bardzo ale to bardzo sucha skóre i tez ja kapałam w oilatum przez 3 mc i do tego miała jeszcze robione masci natłuszczajace 3 pudełka i jakos przeszło i codziennie teraz ja smaruje oliwka i czasami dalej ma sucha skóre ale nie tak jak na poczatku

ja nigdy nie smarowalam calego Gajutka. tylko czasami jak byla malutka ale to przy okazji masazu niemowlecego i uzywalam wtedy oliwy z oliwek. teraz kapie ja w plynie do kapieli i mycia calego ciala i glowy z aventa i tyle :) co 2 dzien oczyszczam jej buzie clanserem i smaruje kremem magic z aventa. do pupci czasami uzywam tez tego kremiku albo talku w kremie ale to moze raz w tygodniu. raz tez uzylam sudocremu. ogolnie jak malutka po porodzie miala delikatnie luszczaca sucha skore w niektorych miejscach to lekarz mi powiedzial ze to normlane u dzieci troszke przenoszonych i zeby smarowac oliwa z oliwek bo jest najbardziej naturalna i nie zawiera chemii co jest super dla delikatniutkiej skory :) ogolnie jestem za uzywaniem najbardziej naturalnych sposobow bo uwazam ze zniszczenie naturalnej powloki ochronnej skory moze utrudnic jej pozniejsze funkcjonowanie.
o ranyy znowu mi wywod wyszedl :( przepraszam...

Ostatnia edycja:
witam :)
mała po wyjściu ze szpitala miała okropnie sucha skórę która schodziła jej ze stópek i rączek :( pomogła oliwka Bambino, którą smarowałam ją przy każdej zmianie pieluszki no i po kapeili. Do wanienki płón i szampon 2w1 z Nivea ;-). Gdy zrobiło się ciepło przestałam wylewać na nią oliwkę (lekarz odradził bo "zatyka" skórę i robią sie potówki) wiec teraz smaruje ja tylko po kąpieli kremem do skóry suchej i wrażliwej OILATUM KREM (drogi- 20 zl a wystarcza na tydz:nerd: no ale trudno :blink:) a do pupci SUDOCREM :-p:laugh2:pozdrawiam

Laski czy wy dale po kapieli smarujecie swoje maluszki oliwka????????
nie moja Oliwka tylko tym takim natłuszczaczem hihi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p

Ja ciałka juz praktycznie niczym nie smaruję, jedynie to na buźkę daję krem Jonsona ten zielony chyba z aloesem on jest, super pachnie i super wygładza Marcelkowi cerę:tak: Jak nie używam tego kremu to zaraz skóra robi mu się sucha i z plamkami:tak:
No i ciągle mamy szampon OILATUM bo bez niego to skóra głowy jest sucha i sypie mu się z włosów tak jakby miał łupież:szok:
A oliwa z oliwek u nas była ale na samym początku. Swoim działaniem jakoś mnie nie zachwyciła ale za to pamiętam że strasznie śmierdziała więc szybko poszła w odstawkę:-p
No i jeżeli pupa zaczerwieniona to daję sudocrem:tak:

reklama
ja smaruje Kubę oliwką cały czaas od urodzenia ale chyba przestanę go codziennie smarować jak mówicie że się przyzwyczai ale i tak chcę zmienić na balsam do ciała
a pupę na noc smaruje liomagiem maścią i tym samym smaruje tez mu bużkę wszystkie krostki i kaszkę którą miał to od tego zeszło
kapię go w johnsonie fioletowym z lawendą i mydło tez mam takie ślicznie pachną i skóra jest bardzo delikatne po nich sama bym się w tym płynie wyką pała:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry