reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

Agnieszka1986 nie mam pojecia co na zatwardzenia moze pomoc takiemu malenstwu.

A co do baczkow to u mnie dzisiaj skutkuje podciaganie nozek i dociskanie do brzuszka. Jak tylko maly zaczal sie prezyc polozylam go na pleckach i jak tylko zaczal podciagac nozki to je unosilam wyzej i dosciskalam do brzuszka, baki przy tym puszczal niesamowite i od razu ulge na jego twarzy widac. Klade go tez na brzuszku i mimo ze po minucie placze to pozwole mu sie troche pogimnastykowac i pare razy po takim lezeniu kupka wyszla. Masaz brzuszka tez mu robilam ale nie taki profesjonalny jak poradzila Aneta. Musze jeszcze ten sposob wyprobowac.

reklama
Czesc dziewczyny. Widze że problem napinania sie i bolących brzuszkow na topie . Moim sposobem na takie dolegliwości u maluszka jest kminek. Trzy razy dziennie "zjadam" łyżeczke kminku , mały nie ma problemu z bączkami a i dla mnie lepiej brzuchol pracuje. Spróbujcie moze i u was pomoże .

Ja piję herbatkę koperkową, ale kminek ma faktycznie właściwości wiatropędnr\e:tak: a wystarczy połknąć???

hallo dziewczyny powiedzcie mi jak często kąpiecie maleństwa codziennie?????
Mi połozna mówiła że można co 3 dni, a w dniach kiedy nie ma kąpieli to przemywać gąbka lub wacikami bawełnianymi.:tak:

My kąpiemy a właściwie mój mąż ;-) codziennie. Małemu się podoba, patrzy taki zaciekawiony w tej wanience :tak:
Też słyszałam opinie że można kąpać co kilka dni ale uważam że dobrze wyrobic taki nawyk u dziecka że najpierw kapiel potem papu i nyny. A jak troszkę jeszcze podrosnie to pewnie będzie miał ogromna radochę podczas kapieli :tak:
Dziewczyny a czym smarujecie dzieciaczki? Ja pupkę smaruję kremem F18 (jest niedrogi bo ok.7zł, połozna w szkole rodzenia nam go poleciła) i mu służy, sudocrem też mam ale na razie nie używamy. Tylko nie wiem czy nie lepiej wszystkie zagięcia(paszki, pod kolankami itp.) smarować oliwką tym bardziej że zauwazyłam że ma troszkę suchą skórę, pomimo iż kąpiemy go w Oilatumie.

Dombar Ja smaruje małego olivką z oliwek tylko nie taka ze spożywczego:-D w aptece kupiłam, bardzo fajnie sie wchłania i bardzo wydajna jest.
A do smarowania tylko sudocrem, dla mnie rewelacja:tak:

My kompiemy codziennie na dzień dzisiejszy maluch lubi nawet wyjścia z wanny bo początkowo był z tym problem;-) wiem że wystarczy co kilka dni ale podobnie jak Dombar chcę wyrobiś dobre nawyki:tak:
Smarujemy maścią przepisaną przez pediatrę bo miałam problem z wyleczeniem ognisk alergii nie pomagało nic przeszliśmy przez penathen, bephanten, sudokrem , ziaje... więc boje się ryzykować żeby pupa nie była znów zaczerwieniona:tak: a naszceńście ta maść nie jest droga 10 za takie dużeeeee opakowanie:-)

Ja kąpię Mateuszka co dwa dni o stałej porze. Niech sobie wyrabia nawyk kąpania.
Kąpię w oilatum i na zgięciach np pod paszkami lub pod potrójną brodą :baffled: smaruję oilatum kremem nawilżającym. Ale nie od razu po kąpieli bo nie da rady się wsmarowac.
Tyłeczek smaruję linomagiem ale mi się właśnie skończył więc wykorzystuje bepanthen - oba są dla mnie rewelacyjne bo natłuszczają a nie wysuszają skóry tak jak było to w przypadku sudocremu. Pediatra potwierdziła, że lepiej jak nic się nie dzieje to tylko natłuszczac i nie używac za często sudocremu.
Na werandowania i wyjścia używam musteli cold krem czy jakoś tak. Tak natłuszcza, że świeci się malec jak ta lala. Pediatra kazała tylko takiego kremu używac. Nic nawilżającego - po prostu ma się świecic.

pozdrawiam
Clue

reklama
Do góry