reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej dziewczyny ale tu pustki dzisiaj :-)
aż mi się humor poprawił jak wyjżałam za okno :tak:
Karola disiaj poszła do żłoba mały śpi, ja właśnie kończę kawkę i pączka :-D:-D:-D ale faaajnie

Amelkowa szybko kombinuj drugi kabel cobyś jak człowiek mogła z bb korzystać a nie przez tel hihihihi a swoją drogą to niezłe masz te skrzatki ;-)
Daggy - ja o necik napewno się odezwę bo mi mój G ciągle marudzi że chce normalny a nie taki jak mamy :dry::dry::dry: niby nienormalny :dry::dry::dry:
Rubi a Monia to chyba juz przygotowuje się do ruszenia w świat :-D trzymam kciuki :tak:
Madzia - ja idę obejrzeć dzisiaj nasze M - załatwiaj ten kredyt szybko bo kiedy sie wrowadzicie :confused::confused::confused: ja bym chciała już już już :tak::tak:

reklama
hej
Anik, może postaraj się angażować Karolcie do jakiś prostych zadań przy Wojtusiu, wiem, że ona sama jest jeszcze mała, ale może jak poczuje się potrzebna to jej zachowanie się trochę zmieni i mów jej, że Wojtuś jest jej;-) Wiem, że Dominik był starszy jak się Patryk urodził, ale ja mu cały czas powtarzałam, że Patryk jest jego, że jest nasz wszystkich, zawsze pozwalałam mu go dotknąć , pogłaskać i sadzałam mu go na kolana :tak: Ale zapytam koleżanke na sierpniówkach co ona robiła, bo ma dokładnie taką samą różnice wieku jak Ty i też starszą dziewczynkę a młodszego chłopca ;-)
Rubi, Amelka, Magda spacerujecie coś?????
Może byśmy się wybrali do wesołego miasteczka z dziećmi w sobote???? Mój R był wczoraj z Dominikiem i mówił, że mały szalał jak nie wiem :tak:
A ja to się chyba od mojego męża odzwyczaiłam :-( kurde robi mi cały czas bałagan, do tego nie wie co gdzie jest, powiedziałam mu, że jak do nas na stałe nie wróci to zwariuje z nim chyba :wściekła/y:
Ale i tak wole jak jest niż jak go nie ma;-)

dobry wieczór :-)

tłok tu taki, ale w końcu i nadejszła moja kolej :-);-):tak::-D

Amelkowa :-) gdzie się ukrywasz???

Agnieszka :-) ja osobiście spacerowałam z córką wczoraj i dzisiaj :-) sprzedałam synka dziadkom ale od jutra pogoda się psuje i szczerze wątpie czy do soboty poprawi się na tyle żeby iść do wesołego miasteczka :no::-( ale jakby co to się mogę z Monią kopnąć...

jutro speceruję ok 8-9 rano :-) kto chętny?:-);-):-D idziemy na 8:00 na rehabilitację i pewnie potem będzie mi szkoda wracać do domu bo Pulcherina znając życie zaśnie po drodze...

a u nas... chrzciny przesunięte o 2 tygodnie bo chrzestnemu coś wypadło :-/ się wnerwiłam... no ale cóż... innych chrzestnych nie chcemy to raz a dwa głupio byłoby prosić kogoś awaryjnie... a kiecka już zamówiona :-) teraz zaczne kadzidełka palić i czary odprawiać coby pogoda była bo kiecka z krótkim rękawkiem ;-) w poniedziałek powinna już być ;-) kieca znaczy się a nie pogoda - tej akurat nie będzie :no:

dobra idę spać bo plote 3 po 3 :-);-):tak::-p

kolorowych snuuuuuf

wstawać śpiochy :-)

my już po rehabilitacji, spacerku i...pikniku :-);-):tak:

wczoraj pani logopeda kazała dawać chrupki kukurydziane, to dziś w tesco nabyłam i po powrocie do domku rozsiadłyśmy się z Monią na kocu w duzym pokoju i wcinałyśmy :-);-)

jak pani logopeda przypuszczała chrupki pannie M niezbyt pasowały..., szorstkie, dziwne...no ale ostatecznie kilka zjadła :-)

a teraz już ją znudziło walanie sie na kocyku i ryczy wiec...spadam :-)

miłego dnia :-)

PS... no i jaka jest pogoda???

u mnie bardzo skutecznie działa szare mydło, ale to na raczej świeższe plamy. natrzeć, rozpuścić troszkę w wodzie, najlepiej gorącej i przeczekać, żeby trochę ochłodła, a później mokre sru do pralki z innymi ;-)

ps. wstyd, bo u mnie czasem leży w tej "marynacie" parę dni, jak nie mam z czym wrzucić xD

Ostatnia edycja:
a ja nie mam plam na ubrankach tylko na pieluchach tetrowych ;-)

i wcale sie nimi nie przejmuje ;-p

a tak w ogole to..... dobranoc i dzien dobry :-D

Bry jeszcze raz...

no co się wyspałam to moje...
taka dumna z własnych (.)(.) wczoraj byłam bo naciągnęłam az 210 ml mleczka na kaszkę :biggrin2: Monia zjadła wszystko i myślałam że jak się napakuje to mi w południe dopiero wstanie :-D

naiwność matki nie zna granic...nie zdążyłam nawet się do łóżka położyć jak młoda wstała... dałam jej cycka i myślałam że zasnie... zasnęła ale jak jej cyca z paszczy wyciągałam to się obudziła :-( uspiłam ją, położyłam do łóżeczka i poszłam nastawić pralkę - wracam do pokoju a tu oczy jak 5 zł i uśmiech od ucha do ucha.... potanczyłam z nią trochę, ze 3 razy robiłam próbę położenia jej w łóżeczku a na koniec dałam jej drugiego cycka...zasnełyśmy obie...obudziłam sie o 6:00, zapakowałam młoda do jej wyrka i sama wskoczyłam do swojego...tylko o 7:30 moja córka zakończyła spanie :-(

daj kaszkę na noc to dziecko bedzie spało....taaaaaaaa moje jakoś nie chce się dostosować :-(

miłego dnia i SŁOŃCA!!!!!!!!

[']['][']['][']

czas na pierwszy post po tej tragedii...

ale tylko informacyjny... żyjemy wszyscy...

tyle tylko chciałam...

reklama
dziewczyny mam nadzieje ze pomozecie... jestem zelona jesli chodzi o te sprawy, a chyba czas najwyzszy sie zainteresowac. chodzi o wybór położnej środowiskowej i lekarza pediatry. wiem ze juz pod koniec ciazy przydaloby sie wybrac.
cos slyszalam o "zdrowej rodzinie" ze tam trzeba podejsc ew zadzwonic i sie umowi,c ale jak to w praktyce wyglada chcialabym sie dowiedziec?
a o lekarzu slyszlalam tyle ze ze szpitala po porodzie wysylaja papiery do poradni rejonowej, tylko ze ja chciaalabym zeby pediatrą mojego dziecka byl ktos inny i co wtedy?
z gory dziekuje za pomoc:)

Do góry