reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Rubi a jakbyś zadzwoniła bezpośrednio do poradni alergologicznej? ja wiem ,ze tam ludzie dzwonia i sie umawiają. "Na dziś" to pewnie nie będzie ,ale na "za kilka dni" może.Ja idę we wtorek na odczulanie,to mogę " po znajomości" popytać,ale nawet jakby sie miejsce znalazło to musicie mieć skierowanie od pediatry.

Hiox oby te ekipy ci wszystko dobrze zrobiły i tanio;-) Mi mój tata prawie wszystko robi,tylko w łazience jest fachowiec,ale jakos zadowolona z niego nie jestem:eek:,a jeszcze sobie taką cene krzykną,że mi szczena opadła.Na szczęście na łazienke mamy "sponsora":tak:

reklama
Hiox oby te ekipy ci wszystko dobrze zrobiły i tanio;-) Mi mój tata prawie wszystko robi,tylko w łazience jest fachowiec,ale jakos zadowolona z niego nie jestem:eek:,a jeszcze sobie taką cene krzykną,że mi szczena opadła.Na szczęście na łazienke mamy "sponsora":tak:

Ekipy sprawdzone, nawet nie trzeba ich pilnowac :tak:. W koncu wiele czasu zajeło mi szukanie ich do mamy, cenowo tez znosnie ;-). A kafelkarzy to mam cud miód orzeszki tylko terminy maja pół roczne :-p. U mamy łazienki z budowaniem półek zamkneły sie w kwotach 2tys-2,5tys ... zrobione ze mucha nie siada :tak:

Ja tez mam sponsora na pare rzeczy, bo bym nie wyrobiła w zyciu :no:

Ty mi tu nie mydl oczu tylko sie chwal co tam powymyslałas, nic nie odgapie bo koncepcja juz dawno w głowie :tak:

A i mam juz graficiarza do Kubcia do pokoju na malunek :tak::tak::tak: ... chciałam szablon, ale polecaja go moi budowlancy wiec zaufam, a co :-p

Rubi ja tez uwazam, aby spróbowc normalnie, masz małe dziecko, uprzywilejowana jestes ... widziałas jak Agnieszka szybko termin miała :tak:

Ostatnia edycja:
uffffffff w końcu weekend:-):-)

rubi za bardzo to mnie nie pocieszyłaś bo w sumie z wizytą i testami u dr Żurek wyszło mi już prawie 400 zł hmmm trochę dużo i jak tak dalej pódzie to w ogóle pensje będę przelewała do allergowity :wściekła/y: hihi

mój mały dziś leje jak szalony już wszystkie majtasy zasikane a o 15.30 mam wyjść na dwór bo dziś jest dzień otwarty dla nowoprzyjętych dzieciaków w przedszkolu no i chciałabym pójść tam za Maćkiem hmm została mi jedna para suchych więc chyba nie skończę na tetrze bo panpków już nie mam :szok:

Madzia z tym "dziwnym zachowaniem" to dłuższa historia, chodzi tak ogólnie o rozwój Maćka :-(

lecę paaaaaaaaaa

kurcze rubi, najchetniej bym, Ci pomogła, ale kurcze sama mam załatwiane.
Hiox ja miałam szybko termin, bo to po znajomości było :sorry2: a byłam z rubi w szpitalu na Witosa i sama słyszałam, terminy najbliższe na sierpień. Idę we wtorek do kontroli z dziećmi i zapytam bezpośrednio dr Szymczyk jak to wygląda z zapisaniem dziecka na teraz, może ona mi coś doradzi :tak:
A ja po wizycie u gina nieciekawie, czeka mnie mały zabieg:-( ale nie będę tutaj opisywała, bo nie wiadomo kto czyta :-(

Madzia :-) Aga :-) jak będzicie u alergologa to faktycznie zapytajcie na kiedy mogłabym się dostać do alergologa i dostać skierowanie na testy... ze skierowaniem do 'zwykłego" alergologa nie ma zadnego problemu ;-)
oczywiście że wolałabym zrobić to w Opolu no ale jakoś widoki na to mam mocno ograniczone...

ostatecznie poproszę o pomoc kuzynkę...może w Poznaniu załatwi mi darmowe testy... bo na pełnopłatne po prostu mnie nie stać :-( a zostawienie problemu nie wchodzi w grę...

Aniulka :-) ja pisałam tylko o testach z krwi...wizyty i tesów skórnych u dr Ż nie liczyłam... no i liczyłam tylko alergeny pokarmowe bo na wziewach sie nie znam ale słyszałam o alergii krzyżowej więc...
chociaż wydaje mi się że wziewnej nie ma bo katar czy kaszel to u nas sporadycznie sie pojawia..., sapki nie ma... no ale nie jestem lekarzem...

Agnieszka to termin z miesiecznym opoznieniem jest? Bo Rubi pisała cos o roku - a to juz przesada znaczna, zwłaszcza u małych dzieciaczków :eek:

Byłam dzisiaj w aptece pytac o szczepionki na pneumo i meningokoki. Niezle zdzieraja za te pneumokoki powiedziała mi 324zł, za to meningo znacznie tansze bo 162zł. Musze jeszcze w Opolu popatrzec jak się cenią, bo razem to jest kawał grosza :eek:

Marcik...pisalam o refundowanej wizycie u dr Zurek i nie o roku czekania tylko ze w listopadzie na 2011 rok rejestruja...;-)

a czy ja się chwaliłam że moja osobista córka zjadła dziś zupę ugotowaną przez matkę??? ;-)

i sama się jej dziwie bo kolor zmiksowanej botwinki jest ten no....mało apetyczny ;-):-D

reklama
Dzien dobry,

Ale piekne słoneczko dzisiaj mamy :-) ... az człowiekowi chce się zyc ... zwłaszcz, ze syn spi :-p

Rubi super, ze Monia doceniła twoją kuchnie :tak:

Do góry