• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Po wizycie u gina.

A my po wizycie i po usg. Maluszek dziarsko trzyma łepek w górze, pupa w dole, całkiem mu dobrze.
Na poniedziałek o 19 jesteśmy umówieni na cesarkę. A tak chciałam naturalnie, buuu.... No chyba że zrobi jeszcze rodzicom niespodziankę i sie obróci przez weekend.

reklama
My tez wczoraj mielismy wizyte u pana doktorka. Tzn. bylo tylko usg.
Mala wazy ok. 3450 :-) Wiec jakos wiecej, niz sie nam wszystkim wydawalo. Glowka w dole i zeszla juz do kanalu rodnego.
Ale raczej sobie poczekamy do terminu :-) Do tego czasu mala podobno moze wazyc nawet 3800 :-) I termin nam teraz pozniejszy wyszedl (na 25-ego), ale to dlatego, ze wymiar z glowki wychodzi mniejszy. Podobno przez to, ze kosci czaszki juz zmniejszyly obwod przez ucisk miednicy malej :-)
Zobaczymy :-)

Hej dziewczyny!Ja do gin.idę w czwartek :( Marzę,by mi powiedziała,że się już coś do przodu posuwa!
A tak na marginesie, to czy złe samopoczucie( mdłości,zmęczenie), ucisk w brzuchu,kłucie w podbrzuszu,twardnienie brzucha na chwilę i powracanie do stanu normalnego-i tak po kilka razy, to mogą być objawy zbliżającego się porodu?Ja sobie w ogóle nie mogę wyobrazić jak to ma boleć-tak jak na miesiączkę,czy mocniej.Wiem,że jak już przyjdzie,to będę wiedziała,że to to ;) ....

Asia84, wszystkie objawy, ktore opisujesz to oznaki zblizajacego sie porodu, z tym ze moga wystapic na wiele dni przed. Oznaczaja tyle, ze organizm sie przygotowuje.

A jak cie dopadna te prawdziwe skurcze, to ponoc nie da ich sie pomylic z niczym innym.

ja bylam dzisiaj u gin i on mowi zeby czekac ale mala wazy okolo 3440

a u magduski na gg widze opis, ze jada do szpitala czyzby to juz

Mika ma w 100% rację - te przed samym porodem są tak bolesne i częste (przynajmniej ja tak miałam) że to pikuś z tymi co miałam wcześniej jak na patologii lądowałam :D

reklama
no to na pewno ich nie pomylę z niczym innym hihihi :) To dobrze,że ten mój organizm zaczął się już chociaż przygotowywać ;)
Dzięki dziewczynki za odp.! Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry