reklama

Po wizycie u gina.

Kiedyś zdarzało mi się budzić rano z przerażeniem w oczach i szukać "gdzie moja ręka?". Takie rzeczy zdarzały się jak ją sobie przygniotłam albo nad głową trzymałam i była kompletnie bez czucia, jakby jej wogóle nie było. A jeszcze, jak mąż mnie przygniótł, miałam nieraz "gumową nóżkę", tak odpompowana była i bezwładna, że stanąć na niej się nie dało przez pare ładnych minut. Teraz póki co krew mi krąży prawidłowo i nic mi nie drętwieje

reklama
rany!!!jak dobrze ze nie jestem jedyna!!bo co noc budze sie po kilka razy ze zdretwiałą prawą nogą i ręką...nie żebym na nich leżała i uciskała- normalnie dopływ krwi jest a ja ręką nic nie mogę podnieść i na nogę stanąć... ja bym sie za bardzo tym nie przejęła ale ze to sie dzieje co noc.huh!jakoś przeżyję ;)

"...Prawidłowy wzrost wagi ciała zależy od wagi początkowej waha się od 7 kg do 20 kg. W niedowadze tyjemy 20 kg, w prawidłowej wadze ok. 12 kg..."
No to mnie pocieszylas. Na wejscie wazylam 46 kg, przytylam juz ponad 10 kg i powoli dostaje zawalu na mysl co bedzie w dziewiatym miesiacu. Ale skoro mozna do 20... Choc nie wyobrazam sobie mojego kregoslupa po takim przytyciu, juz od trzeciego miesiaca paskudnie bola mnie stawy biodrowe i krzyze. Nawet w nocy budze sie przy obracaniu z boku na bok, tak boli :(

Ostatnia edycja:
Co do mrowień w kończynach, wyczytałam jeszcze, że spowodowane są uciskiem wody nagromadzonej w organizmie na końcówki nerwowe. Należy często zmieniać pozycję ciała i nie uciskać go niczym. Często pobudzać krążenie strzepywaniem rąk i różnymi dozwolonymi w ciąży ćwiczeniami.

No wreszcie przyczytałam artykul Myfy. No i wiem, że moje krwawienie z dziąseł to normalka - cieszę sie, bo raczej tego nie miałam a tu od 2 dni taka niespodzianka. a artykul jest naprawdę baaardzo dobry.

Ja sie wybieram do dentysty, zeby mi pani zajrzała do paszczy od środka - nie mam jakiś szczególnych problemów,, raczej kontrolnie chociaz krwawienie z dziąseł mi sie pojawiło. A co do cierpniecia to ja sie czasmi budze i włąsnej ręki nie czuję. Ciekawe, zę to zwykle dotyczy tylko prawej.I trochę mi puchnie.Też prawa.

A dziąsła to i mi zaczęły krwawić ale to nie tragedia da się przeżyć.
W książce było napisane, że dobrze jest po każdym posiłku myć paszczę lub przynajmniej gumę bez cukru żuć. Ja żuję i żuję nieustennie jak nie gumę to kanapki lub jabłka lub krówki lub napoleonki lub banany ...... a na wadze już 9 kilo do przodu ::)

reklama
mi dzisiaj obie zdretwialy lapki w nocy  jak spalam na nich.... i 3 palce hahah ale szybka gimnastyka i krew wrocila na miejsce ;-)
Karola7 mi dentystka mowi ze jedni maja krwawienie inni nie z dziasel ale wszystkim zmienia sie ich struktorka sa wrazliwsze i  jakby spulchnione...mi czasem krwawia a u dentystki tez potrafia rozrabiac ale ona mowi ze nie jest jeszcze zle bo moze je leczyc sa ciezarne u ktorych prawqie nic nie da sie zrobic tak maja delikatne i krwawia na maxa....
ziolowe pasty polecam na nie, plucze czasem buzie tamtum verde ale to przy okzaji gardla jesli zacznie mi sie scypanko ;-)
Antares cieszesie ze zostaly mi tylko dwa zeby do leczenia a dokladnie wymiana p.... ale Ci zazdroszcze ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry