Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
no to wątek porodowy założony
zapraszam tam ze wszystkim co dotyczy porodu

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz w 100% racjęJa jeszcze nie dowiadywałam się co ze znieczuleniem u mnie w szpitalu. Ale raczej skłaniam się ku wzięciu zzo. Na początku grudnia zaczynam szkołę rodzenia więc będę mieć okazję zapytać się o wszystko.
Nie wierzę w straszne historie o szkodliwym działaniu tego specyfiku.
A jeśli chodzi o panią minister i jej genialną wypowiedź o zakazie podawania zzo - bardzo dobrze zripostował to jeden kabaret na drugi dzień. Nie będę cytować, ale mniej więcej chodziło o to, że "skoro ona jest za tym, żeby wszystkie kobiety rodziły tak jak każe natura, bez żadnego znieczulenia - to pozwólmy pani minister skorzystać z tego i niech od tej pory u dentysty robi zęby bez znieczulenia. Albo jeszcze lepiej - przecież w naturze nie ma stomatologów więc jak zaczną ją boleć zęby to niech sama grzecznie czeka aż jej wypadną".
Uważam, że bardzo trafnie zripostowali ją. Sama chyba jest w wieku poprodukcyjnym, więc nie musi bać się tego bólu.
Ale wkurza mnie to, że kobiety nie mogą same o sobie decydować, tylko jakiś babsztyl na stołku będzie nam dyktować jak mamy żyć.![]()