reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

agus..nie jest źle;-) mozna się przyzwyczaić do tej zagranicy:-D:-D:-D...ale ja tłumacza na pierwszą wizytę bym chciała dlatego , że jest tam właśnie wiele!!! terminów, o których w zyciu nie słyszałam a pojęcia takie sa trudne do znalezienia czasami nawet w słowniku..jak chodze do GP...to jest spoko daję radę :tak::-D
Nasze karty ciążowe w Irlandii wyglądją jak spory segregator szkolny heheheh..jest tego wiele..moja koleżnka w szpitalu tutaj siedziała 3 godz. na tej wizycie ...ja tam jestem zadowolona że będę tu rodzić ...nie martwię się o nic...Opieka po porodzie jest na szóstkę:tak:;-)....ale to moje zdanie oczywiście ...bo są one zapewne podzielone

Nathalie świetnie , że twoja szyjka jest jak w mordę strzelił...uśmiałam się:-D

Ja wróciłam właśnie z angielskiego ..rozpocząl się znowu kurs...no i dali mnie do drugiej grupy...a ja chciałam do początkujących:tak: jakos nie wierze w swoje siły heheheh...ale jest spoko jak mi bedzie za trudno to moge zmienić ....no i mam za darmo ..bo posiadam medical kart..takie tam pierdoły....lekcje w pon. i sr. 2 godz. super!

Asus ..jezyk co tam u WAS?

reklama
No właśnie, dziewczęta, zróbmy sobie konkurs na najdłuższą szyję lutego 2009. Nathali jak w mordę strzelił ,Twoja jest długaśna...ale moja jest dłuższa o całe dwa mm, czyli 3,9:)Kto da więcej?

Lajfik niby można prosić o tłumacza, ale ja osobiście nigdy się nie spotkałam z tym, zeby komuś to sie udało załatwić... przynajmniej tutaj u nas. Ostatnio nawet na spotkaniu naszego zespołu z pracy była mowa o tym, że wielokrotnie nasi polscy pracownicy są proszeni o tłumaczenie podczas takich wizyt, a tak naprawdę to nie nasza sprawa i powinniśmy odmawiać, albo szpital powinien oficjalnie wystąpić do naszego szefostwa o prośbę o skorzystanie z tłumacza za odpowiednią opłatą.

aga221122 mnie ta masażystka zasugerowała nerkę, ale ja byłam pewna że to kręgosłup, bo ból zaczyna sie od leżenia na plecach, najbardziej na prawym boku, no i od chodzenia. Myślałam tez że ma to związek z moim wyjazdem na grzyby, kiedy w deszczu przez godzinę łaziłam wpół zgięta. Może to kwestia obciążenia. Kiedys trenowałam akrobatykę wyczynowo, i potem jak przestałam,zaczęłam mieć problemy z dyskiem. W piątek mam wizytę u internisty, może coś mi zaleci innego. Ważne że nerki zdrowe i Zosi nic nie grozi, ja wytrzymam:) Co do mojego Gucieńka, nie będę pisać jak dalej z tym wszystkim, bo strasznie dużo nerwów mnie to kosztuje, i rozpacz będzie ogromna, jak po bliskiej osobie, a moja macica to odchorowuje, dlatego jak najbardziej chcę sobie tego oszczędzieć i jak najmniej osób ANGAŻOWAĆ. Dzięki za wsparcie. To mój skarbeniek z Pańcią.

Załączniki

• 100_0983.JPG
    100_0983.JPG
    6,6 KB · Wyświetleń: 45
antar moja szyjka też ma 3,9cm:) a jeśli chodzi o pieska..napewno podejmiesz słuszną decyzję, Zosieńka Ci pomoże:tak:
a ja zaraz pędzę do fryzjera..moje włosy domagaja się wizyty u specjalisty:)potem jakieś szybkie zakupy i będę odpoczywac:)Buziaki dziewczynki:)Miłego dzionka życzę:)

Melduję że jestem.
U mnie ból żeber minął sam jak i sam się pojawił dzisiaj też w domku sama bo Kacperuś w przedszkolu a mąż na służbie i będzie rano, a poza tym ponuro i deszczowo.
Wczoraj za to kupiłam sobie spodnie ciążowe bo już nie dopinałam się w swoje dżinsy i jestem straaaaaaaaaaasznie zadowolona a poza tym kupiliśmy Kacperkowi kurteczkę na zimę:szok::szok: takie ceny dla dzieci.

Co do szyjki to mnie chyba nikt nie pobije ale w dół bo u nas 2,5 cm:-)

milenka no właśnie jak tam Twoje połówkowe.

antar nie mogą ci nie wydać wyników trzeba o to walczyć, bo jak bedziesz szła rodzić to musisz mieć komplet wyników a skąd akurat wiedzą że tam będziesz rodzić czasem los decyduje inaczej.

Ja mam w poniedziałek wizytę i też muszę do tego czasu zrobić badania.

Ach antar ja na początku ciąży ajkoś tak w sierpniu też miałam takie straszne bóle ale z jednej strony że aż nie mogłam chodzić. wyniki wyszły super i lekarka mi powiedziała że czasem pojawia się kolka i że mogło to być to.

antar na głównym forum BabyBoom są związki rodzinne i tam powinnaś mieć już dostęp do albumu rodzinnego i mamy luty 2009 tam wklejamy zdjęcia zajrzyj a zobaczysz:-)

Lajfik o tlumacza prosisz pare dni wczesniej przed wizyta i oni maja obowiazek Ci zalatwic(przynajmniej w UK tak jest)i jeszcze zadnego problemu z uzyskaniem go nie mialam.
ja mialam na USG tlumacza i nie wyobrazam sobie go przy takim badaniu nie miec poniewaz az taz zwrotow medycznych nie znam i wolalam wiedziec na 100% ze Maja jest zdrowa

reklama
Lajfik o tlumacza prosisz pare dni wczesniej przed wizyta i oni maja obowiazek Ci zalatwic(przynajmniej w UK tak jest)i jeszcze zadnego problemu z uzyskaniem go nie mialam.
ja mialam na USG tlumacza i nie wyobrazam sobie go przy takim badaniu nie miec poniewaz az taz zwrotow medycznych nie znam i wolalam wiedziec na 100% ze Maja jest zdrowa

No właśnie i o to mi chodzi... o te zwroty medyczne ..bo też nie jestem w stanie tego ogarnąć.... tu w szpitalu jet tłumacz za darmo i nie trzeba nic płacić:-D
Zadzwonię i się dowiem co i jak:tak:
dzięki za pomoc;-)

Do góry