reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

A ja mam zapalenie oskrzeli,zarazilam sie od synka:-(,ktory byl chory przez ostatnie 2 tygodnie.Na dodatek dzwignelam go i dostalam skurcze,ale jakos udalo sie je zatrzymac ufffff.
Dzisiaj widzialam przez okno niecodzienny widok.Kobiete w baaaardzo zaawansowanej ciazy na rowerze.Z przodu miala dziecko w foteliku,z tylu starsze,jechala pod gorke a w jednym reku trzymala...deske do prasowania:eek::oo2:.Wyobrazacie sobie???

Mam pytanko,czy ten kalkulator ciazy na stronie glownej dobrze wam dziala??

Pozdrawiam;-)

Zdrówka , zdrówka i jeszcze raz zdrówka.:tak:
Ten niecodzienny widok... :-D. Też widziałam kiedyś ciężarną na rowerze , ale samą. Przecierałam oczy ze zdumienia- jaką to odwagę musi mieć owa pani by wsiąść na rower.
Co do kalkulatora ... hmm... sprawdziłam i...data wyznaczonego terminu porodu wg. ostatniej miesiączki jest taka sama jak na mojej karcie ciąży. Zaś tydzień?O jeden jakby za dużo... Teraz jestem w 28 tyg. według suwaczka a tam mam 29tydz. i 1 dzień.:szok:

Ja zaczęłam 30 tydzień i mam efekty. 6- dniowe zaparcia i nic nie pomaga, ale juz z górki mam nadzieje. Jeszcze potem 6 tygodni kurażu po ewentualnym nacięciu, dietka i ruch i wrócę do formy.

Wypróbuj musli owocowe z jogurtem. Ja wcinam codziennie po szklance i działa na zaparcia.:tak:

A ja miałam urwanie głowy przez weekend. W piątek byłam na zakupach w markecie, ale tych miłych.:tak:, wyprawkowych.Nachodziłam sie 3 godz. Po czym po wyjściu z supermarketu doznałam szoku, zima :szok:a my na letnich oponach.Do domciu wracaliśmy 2 godz.
Rozglądałam sie za pieluszkami i wiecie co, na poczatek kupię 2 new baby pampersa ( od 3-6kg)a nie 1 (od2-5kg). U nas za paczkę w markecie 2 (108szt.) wychodzi 48zł.W szok wpadłam zobaczywszy ceny pieluszek tetrowych drukowanych - za szt 4,50zł, zaś flanelowe po 5,5zł za szt.Zdzierstwo w biały dzień.
W sobotę porządki z małżonem robiłam a w niedzielę skurcze mnie złapały i potwornie krzyż do dziś boli. Leżałam całą niedzielę, ale niestety dziś trzeba już wstać i maluchy zaprowadzić.
Na domiar tego nie mogę zasunąć kozaków na nodze.:wściekła/y:Chyba kupię sobie jakieś lepsze adidaski i w nich będę dreptała przez zimę.Mam nadzieję , że ta zima nie będzie zbyt sroga.

reklama
golimek ja z remontem też już ma dość tylko u mnie się to już ciągnie 5 miesięcy czyli prawie całą ciąże. Tak samo mój mąż mnie wygania nic nie rób itp a potem a gdzie to jest kochanie. Po za tym muszę go nadzorować bo on nie lubi remontować choć ma do tego predyspozycje po tacie hihi i czuję się jakbym miała już duże dziecko w domu:-D
Ale już bliżej końca myślę, że do świąt się wyrobimy, ale za to jaką mam sypialnie piękną, teraz odnawiamy przedpokój i zostanie tylko duży pokój przemalować i koniec . Martynka może się wprowadzać :-D:-D:-D Luty zostawiam sobie na leniuchowanie i rozpieszczanie ;-)

-j- ja codziennie zjadam musli na śniadanie, w zasadzie robię to kilku lat+jogurt, więc raczej nie tędy droga. Spróbuję wypić dzisiaj dużo soku z kiszonej kapusty, może pomoże:) Jak nie podziała pojade błagać o lewatywę, bo przez te jelita brzuszek mi co chwila twardnieje.
Moja dzidzia dzisiaj leniwa jest, ledwo co się rusza, czasem wypnie,ale ruchy bardzo słabe:( W środę mam usg, ciekawe ile urosła.

Witajcie Dziewczyny

Kamylka Wracaj szybciutko do zdrowia!!!!

antar NA te zaparcia pij sobie 2 razy dziennie siemię lniane. Jest rewelacyjne.

-j- Strasznie drogie są w tym markecie pieluszki. Może lepiej kup na allegro :)

larkaa hehe to to niezle narozrabiałaś. Teściowa napewno dlugo się gniewać nie będzie ;-)

hooba Jaki kupiłaś w końcu wózek? Pochwal sie :-D

Wczoraj wróciłam z babskiego wieczoru, ale nie mogłam nic napisać, bo mężuś zazdrosny, że na forum siedzę zamiast rozmawiać z nim. Dziś poszedł do pracy i mam cały dzień wolny. WieczóR UDAŁ się znakomicie. :-) Wcinałysmy żelki, chipsy, paluszki. Koleżanka przygotowała takie fajne przekąski. kromki z serem pleśniowym pieczone w piekarniku i pieczarki bez nog a nich ser pleśniowy też z piekarnika. Pyszne to było. Ośmiałam się jak głupia. Mały dużo nie kopał, bo chyba przestraszył się tych naszych krzyków.

My wczoraj byliśmy jeszcze na obiadku u teściowej :-) Zrobiła nam gar bigosu i specjalnie dla mnie pierozzzzki :-D mniam.
Wracaliśmy wieczorem. Strasznie się bałam cała droge, bo nie mamy wymienionych opon. A tu była taaaaka szklanka :szok: ledwo dojechalismy. Dziś mąz tez cały dzien bedzie tak jezdził. :-( Dzwonie do niego co chwila i pytam czy wszystko w porządku.

Cieszę się bo dostaliśmy nowiutkiego nissana z pracy meza na wyłącznosć. A nasza stara honda stoi pod blokiem nieużywana. Jezdzi się tak delikatnie, nie czuć zadnych nierówności na drodze. :-D juppiiiiiiiiiiii nareszcie

...
Co do kalkulatora ... hmm... sprawdziłam i...data wyznaczonego terminu porodu wg. ostatniej miesiączki jest taka sama jak na mojej karcie ciąży. Zaś tydzień?O jeden jakby za dużo... Teraz jestem w 28 tyg. według suwaczka a tam mam 29tydz. i 1 dzień.:szok:

.....

myślę, że kalkulator trzeba czytać inaczej.
on pokazuje wiek ciąży tj. 30 tydzień, 1 dzień (tego tygodnia),
a nie 30 tydzień i 1 dzień.
29 tc i 1 dzień to oznacza przecież że trwa już trzydziesty tydzień, rozpoczął się przecież. to jest pierwszy dzień trzydziestego tygodnia ciąży.

ja mam dziś 29 i 6 a na kalkulatorze pokazuje 30 tydzień, 6 dzień czyli 6 dzień trzydziestego tygodnia.

antar zaparcia to straszna sprawa, ja się wkurzam jak się nie wypróżnię przez jeden dzień. Najważniejsze jeść dużo błonnika i pić dużo płynów. Sam błonnik nic nie da, jeśli będzie za mało płynów w jelitach. Ostatnio na mnie zadziałał sok z buraków. Kupuje taki w butelce, chyba nazywa się ogrody natury. Nie wiem jak smakuje sam z buraków, ja kupuję ten z jabłkiem. Po pierwszym razie zastanawiałam się co jadłam, bo miałam takie rozwolnienie. Ale jak do wszystkiego organizm się przyzwyczaja i teraz wszystko wraca do normy. Ale jeszcze pomaga. Może do końca listopada da radę:-):-):-)
larkaa ale zrobiłaś przykroś teściowej:-):-):-). No ale czasem się zdarza.
kamylka, -j- ten kalkulator kłąmie co do tygodni ciąży, jeden tydzień dodaje, ale co do dnia porodu wg OM liczy dobrze.
golimek ja też mam tak z M. Dlatego wolałam zapłacić ludziom i nich mi ten cały bałagan zniknie po 2 tygodniach, a nie będzie trwało to przez pół roku.Ciagle mowie, ze to jeszcze ma zrobic i musze pamietac o wszyskim. M ma elektrykę robić i podłancza kable i tak się z rana z gipsiarzami dogaduje, że wieczorem po pracy marudzi, że to źle, tamto nie tak i raz to przez cały wieczór ryczałam.

elwis dobra interpretacja.

Nathalie co sie z toba dzieje

Ostatnia edycja:
Aga, fachowców też mamy, ale własnie mąż elektrykę robi i ciągle coś kombinuje. Ciągle milion pytań ma do mnie, ale dobrze, bo to ja o wszystkim decyduje i zarządzam;-) Strach myśleć co by zrobił jakby mnie w domu nie było.
Niunia, dobrze że u Ciebie chociaż kończy się remont
Elwis, dobrze kombinujesz z tym kalkulatorem:-)
Kamylka, kuruj się szybciutko
Habcia, też bym chciała taki babski wieczór. Nie mam ostatnio za bardzo kontaktu ze znajomymi, a babski wieczór to miałam w maju i to był mój panieński...A tymi grzaneczkami to mnie załatwiłaś, jestem głodna ciągle, kuchni brak i już nie wiem co jeść:wściekła/y:

Jej dziś od rana to moje piersi przechodzą już same siebie. Mam plamy na koszuli wielkie jak cała piers! :szok::szok::szok::szok: nie kupiłam jeszcze tych wkładek. Nie spodziewałam się aż takiego wylewu!!! Maz już boi się dotykać moich piersi, bo wiecznie są mokre :baffled:

Antar- ostatnio skończył mi się magnez i kupowałam w aptece. Dostałam "MAGLEK" ale to nic innego tylko magnez +B6. Ale zmierzam do tego, że na opakowaniu jest napisane: "NIE STOSOWAĆ PREPARATU NA CZCZO - MOŻE SPOWODOWAĆ BIEGUNKĘ!" :tak::-D
Więc zaparcia + możliwa biegunka = normalna praca jelit :-)
Żartuję oczywiście, ale ja stwierdziłam, że jak będę mieć już drstyczne zaparcia to wypróbuję tą tabletkę na czczo. Ale jakoś zawsze rano gdy zamierzam ją wziąć to mnie goni i nie muszę :) a po kilku dniach powtórka. Więc sama nie próbowałam... :sorry2:

reklama
habcia mi też z piersi strasznie leci:wściekła/y: jak położe się w salonie na sofie to musze jakiś kocyk pod cycki połozyc żeby kanapy nie poplamic..normalnie masakra..koszule nocną codziennie muszę zmieniac..non stop mam wielkie plamy:angry: też planuję kupic te wkładki ale jak wyjde na miasto to zapominam dopiero jak przyjde do domku to mi się przypomina:dry:
a ja pędzę na 19stą do ginka;-) dzis pewnie bez usg..bo ostatnio miałam..a tak marzy mi się żeby zobaczyc naszą córcię..wczoraj tak śmiesznie mi się w brzuchu przekręcała aż myślałam, że pęknę ze smiechu..nie mogłam jej "dogonic" co chwilę w innym miejscu była..ale to jest super uczucie..:-)

Do góry