reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam się czwartkowo!
Wczoraj coś mi się pomyszkowało i myślałam, że jest wtorek. Gdzieś przesiałam jeden dzień :-D. No ale doszłam do ładu i wiem, że dziś już czwartek. W poniedziałek biorę się za bigosik i w słoiki popakuje :tak:
Wczoraj byłam patrzeć za choinka bo już na ryneczku wystawili :-) i zastanawiam się kiedy kupić :confused:.
Andzia, ja szaleję, bo w końcu na swoim będą święta <oprócz wigili bo do teściów jedziemy, choć T się uparł, że jak o 19 od nich wrócimy, to sobie i wigilię zrobimy :-D>.

reklama
Fanta fajnie, że już spędzicie święta na swoim:tak:. Mi chyba nie chciałoby się robić osobnej wigili i to nie tylko o szykowanie chodzi. Tylko też o to, że po jednej już wam się nie zechce jeść.
My raz byliśmy w domu z teściami, a potem pojechalismy do moich rodziców, raz że to było męczące, no i tu jeść i tu - przesada.

Andzia ja tak myślę, że zrobię jakiegoś makowca, tyle że małego. Córcia chce ciacho z galaretką, to myślę że będzie Shreek i jeszcze krówkę, czy też toffi. Przyznam, że wynalazłam nowe przepisy i będę próbować. Nie chcę tych samych co roku, a ja lubię eksperymentowac w kuchni :-)

Ja bigosu nie robię, chociaż przyznam że się przymierzałam. Jednak jak co roku mama stwierdziła, żebym nie robiła bo ona mi da. A ja mam za to przywieźć trochę ciasta.

Edysek dzieki za pomysł na ciasto swiateczne:-D upieke Shreka! Nie widziałam nigdy tego ciasta ale fajnie wyglada i jest dosc proste w wykonaniu:)

Bede jeszcze robic piernik "babci" i sernik:tak:

Różyczk@ ja też głowiłam się co by tu nowego upiec i szukałam w necie. Zaciekawiło mnie właśnie ze względu na wygląd :tak:
A jak tam przygotowania do Świąt ? Pewnie przy takim maluchu ciężko zabrać się za cokolwiek :rofl2:

Ja dzisiaj dostałam @ i nic mi się nie chcę. Ale dobrze, że teraz a nie na Święta ;-)
Jutro będziemy z Angelą piec pierniczki :-)

Edysiek, ja u teściów na wigilię jak zawszę tylko barszczyk z uszkami podjem, bo większość rzeczy jest nie jadalne :-( <nie smakuje mi kuchnia i tyle:zawstydzona/y: a zeby nikomu przykrości nie zrobić, to jak co roku wszędzie mnie pełno do pomocy, tylko nie przystole :-D>. Zazwyczaj głodna od teściów wychodzę, chyba, że mama ciasto robi <piecze wspaniale :tak:> ;-):tak:. Przygotowania do świąt powolutku i do przodu. Sprzątanie i wyrzucanie starych gratów :tak:, bo połowa jest nie potrzebna zajeło mi dwa dni :-D. Ja @ w środę dostanę i akurat w wigilię i święta będę miała...:dry: no ale co zrobić.
Kochane macie może przepis na jakieś łatwe pierniczki? Edysiek jak proste w wykonaniu, to poproszę :happy:

heh ja @ dostałam 13 :tak: wiec w święta będe miała dobry humor chyba że afty mi go popsują. ale obiecałam sobie że po nowym roku ide do lekarza ,robie badania , mam dosyć już ciągłego bólu ,jestem tak sucha że az w lustro wstydze sie patrzeć. trzeba wziąść sie za siebie wkońcu!!!

dziewczyny oświećcie mnie bo ja shreka na oczy niewidziałam -o ciasto mi chodzi oczywiście.

Witam sie z rana dziewczyny!
Wpadam na chwilkę <dosłownie> i z kawką.
Miałam dobry humor... widząc ramkę obok... no cóż. Bez komentarza...:-(Jakie to nie sprawiedliwe i to akurat przed świętami.
Miłego dnia dziewczyny!

Witam sie i ja na chwilke:)
zaraz zmykam do mamy. czekam tylko az pranie skonczy sie prac.
edysiek u mnie przygotowania w zasadzie skonczone:tak:mieszkanie posprzatane, prezenty porobione, kartki wysłane.... zostało tylko pieczenie gotowanie ale to juz u mamy. Smyk troche przeszkadza ale mam na niego sposoby i daje rade wszystko w domu zrobic:-)

Różyczk@, tylko pozazdrościć, że już po :tak:
U mnie małż ma urlop od poniedziałku i do pracy idzie dopiero po świętach :no:. Masakra... Mam nadzieję, że mi się przyda na coś w domu, a jak nie to go wygonie do lasu niech choinki prostej szuka :-D;-). Dziś zadzwonił z rewelacją, że dali mu jeszcze 19 dni urlopu za stażowe 5 letnie :dry: i puki co chce większość wykożystać do końca roku :shocked2:. Także postaram się wpadać jak mnie małżonek do lapka dopuści.
Puki co uciekam życząc udanego i spokojnego popołudnia! :tak:

reklama
Andzia wrzuciłam linka na Shreka w Mniam. Ja też nie widziałam wcześniej ale mnie zaciekawił.
Życzę żeby Świeta były wolne od aft i obyś mogła wcinać do woli :tak:

Różyczk@ to super, że masz już niemal wszystko zrobione. Ja dopiero się rozkręcam. Na porządki muszę mieć wenę, na razie tylko okna pomyte i firany poprane. Za to w kuchni mogę siedzieć cały czas bo lubię:-)
Właśnie upiekły się pierniczki :-) Czekam aż ostygną i zabieramy się z Angelą się za lukrowanie i ozdabianie.

Fanta mój ma wolne po świętach, właściwie to wszyscy mamy i chyba się cieszę ;-)

Do góry