reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

witam po długimmmmm wekendzie ,
nielubie dnia wszystkich świętych ,jakoś smutno mi tego dnia .
byliśmy na cmętarzu w sobote ,bo potem to niema jak przeiść , gdzie zaparkować itd... Oskar był wyjątkowo grzeczny bo zawsze chce wąchać kwiaty , zapalać znicze ( często odwiedzam z nim grób maluchów wiec cmętarz jest mu znany ) a tu taką niespodzianke mi zrobił siedział grzecznie na ławeczce , tylko w myciu mi pomagal:tak:. Za 2 tyg. jest 1 rocznica jak maluszki powiekrzyły grono aniołków wiec też musimy zaiść ...życie dla niektórych bywa okrótne...

zyta :) mój też ciągle w delegacjach wiec cie rozumie doskonale

felidae zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!!

reklama
Kreatorka ja pamiętam :tak: Pisz co tam słychać.
Ja dzisiaj na nic nie mam czasu. Rano byłam na zakupach, potem sprzatanie. A jeszcze o 19 miałam zebranie rodziców komunijnych. Teraz w końcu mogę odetchnąć oglądając z Angelą Mam Talent :-)

:-D miło, że ktokolwiek mnie pamięta.

Widzę, ze piszecie o drugim dziecku. U nas ten temat póki co nie istnieje i nie wiem czy kiedykolwiek odważyłabym się na drugą ciążę. Posiadanie dziecka to niezwykle satysfakcjonująca i fajna sprawa, ale wysiłek też jest ogromny i nie wiem czy dałabym radę z dwójeczką. Ale wszystkim, które by chciały życzę udanych nocek i owocnego namawiania mężów :tak::-D

Kreatorka u nas właściwie też nie ma tematu drugiego dziecka, w sumie ja sama nie wiem czy bym chciała czy nie. No a jak mój mówi, że nie będzię to nie protestuję;-)
Andzia na pewno najsmutniej jest jak odwiedza się groby tych najmłodszych :-( A bardzo bliskie były Ci te maluszki, bo ja nie w temacie :sorry2:
Teraz dni takie krótkie, że ledwo sie obejrzę i jak wracam z pracy to zaraz się robi ciemno. A wtedy, to już mi sie nic nie chce robić. Wogóle coś mnie jakiś leń dopadł ;-)

Witam ....... jestem Mamą jedynaczki Oliwii ..... ma przybrane rodzeństwo ale nie wiem czy to się liczy bo siostry w życiu nie widziała a syna mojego obecnego partnera widzi raz do roku

Jestem Marysia :) a córka Oliwia .... mieszkamy w Uk ........ także znam ból zyrki o jakim mówi że świeczki zapalić nie może na grobie :(
Mam nadzieję że mnie przygarniecie :)

Edysiek u mnie jest ta sama sytuacja co u ciebie jeśli chodzi o 2 dziecko ( ostatnio mi J mówił że koszmary się mu śniły - a ten koszmar to to że rodziłam gdzieś w domu)

andzia111 przykro mi z powodu Twoich ( jeśli były twoje - ale nawet jak nie to i tak mi przykro ) maluszków :(

Edysiek pisze:
ja Cię doskonale rozumiem, że się odzwyczaiłaś, bo ja mam to samo
eek.gif
Widzimy sie tylko w weekendy i jak jesteśmy razem w tygodniu, to nie umiem sie zorganizować
andzia111 pisze:
mój też ciągle w delegacjach wiec cie rozumie doskonale
wiec nie jestem sama...
Edysiek jak samopoczucie????mnie tez ta zmiana czasu doluje...Twoja Angela urodzila sie w grudniu?
felidae co u ciebie??jak zdrowko??
andzia pisze:
Za 2 tyg. jest 1 rocznica jak maluszki powiekrzyły grono aniołków wiec też musimy zaiść ...życie dla niektórych bywa okrótne...
andzia111 tez nie jestem w temacie?rocznica?
kreatorka decyzja o drugim dziecku jest bardzo trudna,zwlaszcza jak nie ma sie pomocy...a wiadomo jak pojawi sie noworodek w domu,a jest juz starsze dziecko jest trudniej,niz z jednym...A najtrudniej jest jak zegar biologiczny tyka,a brak decyzji,wiec i czasu malo...:-p;-)
marcysia834 witam cie,pewnie ze cie przygarniemy:tak::tak::tak:widze,ze masz coreczke w podobnym wieku co Edysiek...Czyli teraz chodzi do klasy...?jak jest w UK,od kiedy edukacja sie zaczyna?
rox,fanta,femme...hop,hop....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marcysia witaj!
Fajnie, że masz córcie w podobnym wieku do mojej :-)
Edysiek jak samopoczucie????mnie tez ta zmiana czasu doluje...Twoja Angela urodzila sie w grudniu?
....
Tak Angela urodziła się 29 grudnia :tak:
A samopoczucie nie takie złe. Tylko lenistwo mnie dopadło.
Ale jeszcze 2 godz. i weekend ;-)

marcysia834 witam cie,pewnie ze cie przygarniemy:tak::tak::tak:widze,ze masz coreczke w podobnym wieku co Edysiek...Czyli teraz chodzi do klasy...?jak jest w UK,od kiedy edukacja sie zaczyna?
..

moja oliwia chodzi do 3 klasy od września... edukacja przymusowa zaczyna się od 5 roku życia ale można już posłać dziecko w wieku 4 lat jesli się urodził przed 31 sierpnia .... wtedy odchodzą płatności za przedszkola bo szkoła jest za darmo

witam witam i fajnie że mnie przygarniecie :D

właśnie wróciłam ze szkoły bo rano chodzę na wolontariat i pomagam nauczycielce a przy okazji uczę się języka za darmo:)

Edysiek też się cieszę że nasze córki w sumie w takim samym wieku .... miesiącami się tylko różni .. Twoja córka urodziła sie tak jak córka mojej siostry w grudniu tylko ze 22 ona i ma 13 lat

Ostatnia edycja:
Witam z rana! Ja dzisiaj wstałam przed 7, więc długi dzień przede mną.
Angela chodzi teraz do 2 klasy. U nas też już dzieciaki zaczynają szkołę (zerówkę) w wieku 5 lat. Moja jeszcze poszła normalnie, ale w sumie tak jak 5 latek, z racji tego że jest urodzona w grudniu.
Miłego wekendowania babeczki :-)

Edysiek pisze:
U nas też już dzieciaki zaczynają szkołę (zerówkę) w wieku 5 lat.
dziewczyny a ja jakos nie jestem przekonana do tego systemu...We wloszech 6latki ida do pierwszej klasy,ale wiecie co albo te dzieci sa jakies natpobudliwe,maja problem z koncentracja na lekcjach,co sie okrzycza panie...z ledwoscia wprowadza literke i zabawa konieczna,bo zaczyna sie chodzenie miedzy lawkami,wiem to od moich znajomych...Na klase moze trzy osoby sa grzeczne i chca sie uczyc:-p
marcysia834 a jakie sa dzieciaczki w UK?edukacja zaczyna sie od 5roku zycia:szok:biedne dzieciaczki...
A u nas piekna pogoda:tak:po poludniu idziemy na targi,zobacze czy bedzie cos fajnego;-):tak:obiad mam przygotowany,aby troche ogarne mieszkanie i moge swietowac:happy2:
a u nas jestesmy na etapie ubierania,przebierania niezliczona ilosc dziennie,koniecznie sukienka itp.fryzury...:-p;-):tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zyta .... to zależy o co pytasz z tym : jakie są dzieciaki w Uk" napiszę ogólnie

jeśli chodzi o szkołę ... to u mojej Oliwii nie ma problemu, nie ma rasizmu , ale czasem dzieci nie chcą się znią bawić bo bariera językowa ale to żadkość....

opiszę jak zachowują się dzieci w mojej klasie..... bo ja codziennie rano mam 1,5h wolontariatu w szkole i pomagam dzieciom w zajęciach i czytaniu ( choć sama nie potrafię dobrze czytać)

muszą siedzieć na dywanie po turecku kiedy pani mówi, każde dziecko ma swoje miejsce, muszą być cichutko i zawsze jak coś chcą muszą podnieść rękę ( ale to chyba wszędzie kat jest) jeśli chodzi o WC to w czasie lekcji rzadko mogą wyjść się załatwić nauka trwa od 9 do 15:00 w tym czasie mają przerwę rano na zabawę na dworze i wtedy mogą chodzić do wc..... jakoś 20min tej przerwy mają a potem od 12-13 maja przerwę obiadową i na zabawę i potem do 15 lekcje

a jeśli chdzi o młodzież to wolę się nie wypowiadać ale to wszędzie tak jest

Do góry