reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

A ja dziś z Majozą miałam próbę chustową. Wzbraniałam się przed nią okrutnie, ale dziś bardzo mi się spodobało i jutro dzięki uprzejmości sąsiadki i użyczeniu mi chusty idziemy na pierwszy chustowy spacer. Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję,że Majka też :rofl2:

reklama
U nas dzisiaj jeszcze nie za ciepło. Mam nadzieję, że jutro już będzie ładniej.
Mam od dzisiaj urlop :-) Z tym, że do południa byłam na zakupach. Kupiłam sobie sukienkę na weselę, buty, żakiet. Widziałam ładną kurtkę, ale kasy zabrakło :crazy:

Gwiazdeczka to i Tobie życzę udanego polowania na sukienkę.
Felidae poprawy humoru.
Zyta to dopiero wróciliście z Polski ?
Freiya oby dzisiaj juz bez gorączki było.
Agniecha miłego chustowania
Ja nie chustowałam, bo za zamierzchłych czasów jak Angela była mała to jeszcze nie było u nas popularne, a szkoda.

Ja jakoś nie mogę się do chust przekonać, na moich grudniówkach dziewczyny się zachwycają, a ja jakoś... :no: Ostatnio niosłyśmy się 1,5km na rączkach :-D

Freiya no ja też nie mogłam, kręciłam nosem, że wypadnie,że cięzko i w ogóle bez sensu. Mąż mój jednak zmienił pracę i jemu bardziej sie auto przyda , więc łaskawie mu odstąpię jeśli tylko Majce chusta przypadnie do gustu. Pospacerować ewentuanie na dzielni ;) to w wózku ok, ale ostatnio miałam przyjemność wybrać się do miasta że tak powiem do urzędu wózkiem w dodatku więc chusta przemawia w tych sytuacjach za. Oby i Majoza była "za" :-)

hello
u nas mało słonecznie ale ciepło :-)
Dziś mąż dodzwonił sie do ośrodka wypoczynkowego w Sianożętach gdzie byliśmy 3 lata temu, i może uda sie nam wynająć pokoik na 14 dni w maju ( rany jak ja potrzebuje wolnego od pracy w postaci urlopu ) Nie wiem co będzie w kwietniu, ale nie ważne, jak zapłacę z góry to kasa na dojazd jakaś sie znajdzie...nawet jeśli...będzie źle :-( oby tylko pogoda nie była najgorsza ;-) i będzie dobrze :-D pozdrawiam i życzę udanego piątku

Freiya,agniecha_bebecha mi chusta jest nieznana,aczkolwiek jest to bardzo ciekawa rzecz...;-)
przyznam sie szczerze,ze gdybym ja miala,bardzo bym sie obawiala tego...:-pale wiem,ze tego trzeba sie nauczyc,ogladajac filmy z obsluga,stwierdzam ze ciezko by mi bylo,ale byc moze to kwestia przyzwyczajenia,czasu i nauki;-):-)
Edysiek tak teraz dopiero zesmy wrocily z corka,czyli dwa miesiace,bez meza...:-p
acha i u was coraz blizej komuni Angeli...dozo gosci bedziecie mieli???ja mam chrzesniaka w wieku twojej cory,ale on do komuni w nastepnym roku:-p
Felidae czyli byle do maja...;-)ach mazy mi sie taki wyjazd,ale ja to musze czekac do sierpnia;-)a w maju moze krotki wyjazd nad morze?zobaczymy;-)

a ja w kacu te moje okna pomylam wczoraj a dzisiaj piore firany...:tak:
Milego,slonecznego dnia...

cześc mamusie!!
u nas dzisiaj pochmurno i trochę chłodno, ale jak pokaże sie słoneczko to idziemy na dwór nawilżyć nasze noski bo katarek nas złapał.

co do husty to nawet nie spróbowałam a od razu odwaliłam krytykę ze to nie tak,a że nie wygodnie itd. u mnie mała nosiłam w nosidełku i zadowolona nie byłam, małej było gorąco ode mnie i tak jakoś dziwnie dyndała.

a co do urlopu mi też by się przydał a w tym roku jakoś się nie zapowiada że sobie gdzies pojedziemy, może tylko skoczymy na 2-3 dni do disneylandu. więc pozostaje mi chyba nadzieja a jak to nie pomoże to cieszyć sie zgiełkiem londynu i słonecznymi dniami spędzonymi w parku.:-(

cześć dziewczyny. czytam co piszecie o chustach i kurczę też żałuję, że nie były jeszcze popularne 4 lata temu, przynajmniej w moich rejonach. widzę teraz coraz więcej kobiet z dziećmi w chustach i wygląda to super, a przede wszystkim kobietom z twarzy można wyczytać, że jest im wygodnie :-D.
wreszcie słońce, jutro ma być nawet 20 stopni! ja na razie siedzę w domu i pracuję, ale muszę koniecznie wybrać się dziś na spacer!

Felidae dwa tygodnie wakacji w maju, zazdroszczę. my chyba w tym roku nigdzie nie pojedziemy, no chyba że się uda na parę dni w lipcu.

reklama
Zyta no to długo Was nie było.

Komunię robimy w domu, będzie 15 dorosłych osób i troje dzieci.

My też raczej na taki prawdziwy urlop nie pojedziemy. Spędzimy go pewnie gdzieś nad wodą pod namiotem, gdzie mąż będzie łapał ryby :tak: Przyznam, że odpowiada mi taka forma wypoczynku cisza, spokój, choć marzy mi się wyjazd nad morze. Jednak w tym roku nie damy rady.

Do góry